С какво ви дразнят свекървите? – 162

• 34 385
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Говорим за едно и също, но мисля, че сте твъре крайни в постовете си.
В поста си авторката казва, че е готова дори да плаща неговите кредити заради неговите грешки, но не е ясно как и с какво по-точно ще ги плаща. За семейство са нужни двама изначало, защо по презумпция някой трябва да издържа другия? А защо тя не се е предпазила от тази бременност при положение, че е знаела, че този човек може да и предложи насреща единствено неплатени кредити в частност, а и по принцип? Защо вината се хвърля само върху мъжа? Единствено негов ангажимент ли е да опази жената?

Освен това - всяка жена има право да каже "майка ти ни се меси твърде много в живота, това не ми е приятно, искам да сложим граници" - Тук съм напълно съгласна и точно това беше апела ми. Няма да имат решение и нормални отношения докато обект за разговор е майка му, а това зависи от Денислава.

При създалата се ситуация майката е напълно права да откаже / не желае или и е непосилно, не е и длъжна/ да изплаща още кредити, за да живее Дени както си го е представяла. Но пък е готова да я приеме в дома си. И пак опираме до егото / този път на Дени/.

Този "мъж" никога няма да избере нея и детето им пред майка си. - Ще, ако до себе си има силна жена, която да го окуражи, че ще се справят ЗАЕДНО!

# 571
Най-добре да изясним отначало да не става въпрос наистина за зависимост, какви са тия грешки, довели до 50 бона кредит на човек, който живее с майка си. Защото ако е хазартно зависим,  наистина не виждам защо авторката ще си слага таралеж в гащите.

Иначе съвет да се бори за някакъв инфантил с майка му , аз лично не бих могла да дам. Нищо не показва, че това "момче" може да бъде опора и семеен човек. Като започнем отначало - какви са тия почивки, срещи и разходки на младата двойка с мама му?  То ще е доживотна борба кой да владее властта над този индивид...

# 572
Мимоза, бъркаш фатално като си мислиш, че този мъж ще предпочете която и да било жена пред майка си. И хайде стига сме изисквали от жените сила и да дават кураж, защото не е справедливо. Къде е този мъж, да застане той до жена си и да даде кураж, че ще се справят заедно? Откъде накъде бременна, уплашена жена с разбеснели се хормони трябва да "крЕпи" слабоволев мъж?
Колкото до кредита - аавторката е разбрала, за кредита от 50 хиляди, когато са говорили за ипотечен кредит за тяхно жилище. Той защо не е казал преди това, че има кредит? Или тя е трябвало да хвърля боб и да го разпитва за финансите му? А свека много иска снахата да отиде при нея, нали така мамин златен ще продължи да ѝ се държи за полата, че и внуче ще има в картинката и него да "обгрижва" и да дава акъли на снахата как да го гледа. Няма нормална жена, която да пърха от щастие, че маминият непрокопсаник и заблудената му жена, ще ѝ отидат вкъщи с малко бебе. Това съжителство го искат властните жени, за които снахата е още един подчинен.
И да, авторката е трябвало да прецени дали да ражда дете на такова момченце, ама бебетата се правят от двама души, та не е само тя виновна. Ама в бг жената сама е виновна ако е забременяла, а мъжът пет пари не дава за детето, вместо да е виновен осеменителят, който е решил, че му е много лесно да вее байряка и да не носи отговорност за нищо.

# 573
Защото го обича.
Хазарт довел до голям кредит е моя хипотеза, като не изключвам и други причини / наркотици напр./. Едва ли е играч на фондовата борса и също не вярвам да ги е инвестирал по какъвто и да е начин. Извлечено от контекста на авторския пост, че кредита е резултат от лични грешки на момчето.
Едва ли ще стане ясно - авторката се покри.
Ако все още чете - с молитви, черкви и палене на свещи няма да допринесе за светло бъдеще на детето си.

Никъде не пише, че е разбрала за кредита след това. Явно не го е познавала достатъчно и въпреки това е била готова да му роди дете?! В крайна сметка съветвате да загърби всичко с лека ръка, да остави детето без бащино име, а мъжа тотално без ангажимент? Ако това е нейното решение той що да не си вее байряка?

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 14:26 от •mimoza•

# 574
Ние си разиграваме хипотетитчни сценарии,защот толкова ни е казано.Авторката има право да даде толкова инфо,колкото прецени.
  Мимоза, чисто хипотетично - ако ти си майката на момичето, какво ще я посъветваш да направи?
  Ако аз съм майката на момчето, бих казала-искате семейство,окей.Ако сте затруднени финансово,ще ви плащам наема/ще помагам.От там насетне  се стягайте и се оправяйте.Ще помагам за внучето,когато мога и искам.Всъщност и на дъщеря си бих го казала, ако виждам,че човекът до нея е отговорен.Ако е такъв като този,ще я посъветвам да бяга с 200.Голата любов не храни и не отглежда деца.А и ме съмнява от негова страна да има любов.
   Какви са тия работи - той ме подведе,ма тя не дава.....
  Мъж, на 30 години ,който се държи за полата на мама за мен е кауза пердута.Особено, ако е скрил кредит за 50 хиляди.
  За забременяването,моето мнение е ,че и двамата носят отговорност.

# 575
Ама спрете се с това „момче“. Мъж на 30 години НЕ Е момче (освен ментално).

# 576
Марулета, бих я посъветвала същото, ако този човек е нейния избор, но не аз ще решавам колко е отговорен - това ще покаже времето и когато заживеят заедно.
Не бих ги карала да избират при кого да живеят при положение, че и двамата не са ок с това. Но! Явно авторката на поста иска да живеят при нейните родители /видно е, че също е доста повлияна от тях/ или в самостоятелно собствено жилище. Квартира не е коментирала, което за старт си е опция. След като изплатят този кредит могат да помислят и за жилищен или поне така би било по-разумно.
Добре, Как Сийке, МЪЖ.

# 577
а той работи но не смята че заплатата го удовлетворява,
.Кандидатства за кредит,и въпреки че се оказа че имал 50 000 друг кредит го удобриха,и условията,които ни предлагаха бяха идеални за хора кано нас...

Фактът, че при сериозни планове за съвместен живот и общо бъдеще, жената не знае че мъжът вече изплаща кредит в размер на 50 000 лв за мен означава, че нещата не са точно така, както изглеждат. Това не е дребна сума, а сериозен ангажимент. А следващата информация, че въпреки наличието на този кредит, е одобрен за още един, е ... меко казано абсурден. Какви доходи трябва да има човек, за да го одобрят за нов кредит (и то за жилище), какви гаранции и обезпечения предлага? Рецептата за отвара на майка му?
Големи фантасмагории, извинете.

# 578
Ама спрете се с това „момче“. Мъж на 30 години НЕ Е момче (освен ментално).
Аз казвам, че е момче, защото ментално е такъв. Този индивид аз категорично не мога да го нарека "мъж".

# 579
  • София
Аз си признавам, че не можах да изчета целия роман от авторката, написан по такъв начин. Светна ми червена лампичка, когато разбрах, че постоянно е била с младите на кино и прочее. Ако аз съм млада, завършваща университет и имам гадже, което мъкне майка си с нас, вместо да сме си двамата ще му тегля шута много бързо. Все пак, ако не е постоянно, а спорадично, извинявам се.
Обаче... кредит от 50 хиляди лева?
50 хиляди? И да ги изплащам от моя бюджет, че и нов да тегля.
Ха-ха-ха-ха-ха, трябва да съм малоумна да го направя това. Авторката родители няма ли да я възпрат? Бъррррр!
За отвари и магии признавам, че не съм чела,  ако е вярно нищо чудно, че авторката вярва, след като капацитетът ѝ стига дотам, че да живее с мъж, дължащ 50 000лв, че и още да иска да тегли.
А, че има свекърви, които постоянно се бъркат в живота на младите и командорят си е така. Ама то е пак заради слабохарактерното си мъжле и отчасти женичка (връщам се на онази, която не можела да откаже на свекърва ѝ да влиза болна при детето). Извинявай, ама аз на собствената си майка ще ѝ хлопна вратата, ако ми цъфне болна при детето (друг е въпросът, че никога не съм се впечатлявала от такива неща), камо-ли на свекървата.
И последно - мъжът да не си веел байряка. Да не дава Господ, ама ако подобно мекотело не иска да е баща, а ти зорлем го накараш, той обикновено не само, че не става такъв, ами и се озлобява и прави взевъзможни мизерии, само и само, защото е озлобен към авторката. Тя, че страда, страда, ама детето преживява катаклизми. Наскоро прочетох реална история на юрист, който поел подобно дело и бащата така се заинатил, че не подписал декларация за извеждане, ама не просто за екскурзия или състезание, ами за ЛЕЧЕНИЕ в чужбина. И докато жената се чудела какво да прави и как да успее детето ПОЧИНАЛО. Е, мноооооооого висока цена, за да накараш един мухльо да бъде баща или да плаща издръжка от 270 лв (в момента е толкова, гарантирам), не мислите ли?

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 15:03 от Светулчица

# 580
Ако не са женени, Денислава няма как да накара бъдещият баща да признае детето, ако той не иска. Ще трябва да роди и после да доказва чрез дело бащинство. Пак трябват пари. Тя не иска да живее с майка му, той не иска да живее с нейните родители, явно за отделно и дума не става. Е, как да се съберат, че и да му влияе?

# 581
Чудя се на себе си как пък до сега не се сетих да погледна постовете назад в профила на авторката JoyJoyJoyClose
Аз приключих, чак съжалявам за изгубеното време.
Просто няма начин да продължа да пиша по този казус Joy

И все пак се оказах права - наркотици са. Но и тя не е китка - лъже и маже на поразия....

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 15:36 от •mimoza•

# 582
Не вярвам да има майка, която да мисли злото на детето си - момче или момиче.
...
От друга страна на никой / мъж или жена / не би му било приятно да се хвърлят упреци към родителите му и в частност към майка.
За първото не съм съгласна.
За второто - да. Грешка е да плюеш майката на мъжа си пред него и да му обясняваш какво си чула и т.н. Това за отварите се надявам да не му го е обяснявала. Представям си мъжът ми да ми говори как майка ми е едва ли не вещица (ама от истинските). Ще го помисля за хахо. Да не говорим, че авторката е повярвала на някакви глупости на колеги и етърви... Но дотук е грешката на авторката.
Всичко останало - криенето на огромен заем, нежеланието да се купи жилище, нежеланието да живеят заедно никъде другаде освен при мама (в крайна сметка има и квартири), прекъсването на комуникация с жената, която ти носи детето... Си е вина само и единствено на мъжа. Може да е Муньо, може и да е влюбен най-вече в мама, но тези решения са си лично негови.
Авторката се опитва да рационализира факта, че мъжът й не е готов за семеен живот и дете, като обвинява майка му.
Ако много искаш да си с този мъж, ще трябва да направиш комромис, да се извиниш на майка му, че хормоните ти играят и не мислиш трезво. Да станеш завряна снаха. Да опиташ со кротце и со благо да се изнесете на квартира. Да станеш кралица на дипломацията и целуването на ръка на свекървата.
Аз лично бих го зарязала.

# 583
Аз не мисля, че да се посочват нечии недостатъци и грешки (ако приемем, че свекървата греши като говори лошо за снахите си, а не защото е злобна и проста) е плюене. В крайна сметка, няма идеални хора и изговарянето на проблемите е част от нормалната комуникация в двойката. Вече заемането на отбранителна позиция и прехвърлянето на вината е голям проблем.

# 584
Накрая ще излезе, че Муньо си е отворил очите о време и е драснал с 200 Joy Добре не и е удисал на акъла да изтегли жилищен кредит, че тогава щеше да стане още по-"весело".
Нищо де, поне раздвижи темата, както периодично и други Joy
Не бих се учудила бременноста да е постановка. Даже вече почти съм убедена в това.
И.....маминка ще се окаже права / този път/.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 16:01 от •mimoza•

Общи условия

Активация на акаунт