Естетични процедури за лице и тяло – 61 тема

• 51 562
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
  • при Arctic Monkeys
Изглежда изключително неестествено и извън всякакви пропорции лицето, но това е мое мнение.

# 136
Здравейте, момичета!
По повод грижите за очите - серум, околочен крем, маска за лице веднъж седмично, процедури специално за очи не съм правила, а ми се иска, имам нужда - слабо място ми е.
* всяка сутрин минавам лицето с ледени сфери/глобули - ефект особен не виждам, но освежава и свива порите, помага за "бързото събуждане" на лицето.
* от скоро правя масаж гуа ша - 2 пъти седмично, розов кварц - за ефект е рано да говоря.
* използвам качествена козметика.
* правила съм веднъж скинбустер ( не останах доволна).
* микронидлинг мезопен (без ефект).
* пилинг BioRePeel - правих преди месец
* сега съм предплатила две процедури Oxygenera 5

На 34 години съм, от около 2 години забелязвам много осезаемо отпускане на кожата, започвайки от челото, свличане на клепачите, огромни хлътнатини под очите, та чак до под брадичката.
 Поглеждайки се в огледалото само тия хлътнатини са ми насреща, придавайки ми адски изморен вид.
Прилагам снимки на състоянието на лицето ми, като питането ми е:
- макар да ме е страх от филъри, ботокси и т.н. заради странични ефекти, заради това как бих се възприела, виждам, че препоръчвате Рестилейн филър- като леко напомващ и придаващ сочност, идеята ми е, да направя нещо, което да придаде по-младежки вид, но също да не личи от километри, че съм правила нещо.
  Но слагайки филър, на отпусната кожа би ли било ок или трябва да заложа първо на някакви други процедури.

Моля, да не ме цитирате, благодаря Flowers Hibiscus

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 16:53 от Keity91

# 137
Освен грижата за кожата( системна, не се виждат чудодейни резултати от нищо), то опитайте с биостимулиращи филъри; Радиес, Слулптра, Хармоника, Ленисна и тн.
След такъв вече може да се помисли за филър тук-таме при нужда, но много умерено.
За очите- блефаропластика на долен клепач е решение.При Вад има торбички и не мисля, че нещо ще
помогне.

# 138
Според мен Хармоника или Радиес като начало, включително на шия и под брадичката. Бих пробвала и Жувелуук под очи, по протокол, за да видя ще се подобри ли зоната. Чак тогава бих мислила за блефаропластика.

# 139
Снимките май малко “лъжат” за зоната по очите.Ту се виждат торбички, ту само хлътване.Та не мога да преценя.Но да, може да се опита в мезотерапии, но ако задържате вода не слагайте филър или скинбустър:

# 140
Снимките май малко “лъжат” за зоната по очите.Ту се виждат торбички, ту само хлътване.Та не мога да преценя.Но да, може да се опита в мезотерапии, но ако задържате вода не слагайте филър или скинбустър:

Мисля, че дори тук не си личи достатъчно колко е хлътването, но е доста осезаемо, повече ме притеснява то от торбичките.  Вероятно гените играят роля, но и работата по 8-9 часа дневно пред компютъра, недоспиването, стресът.
  Не знам при вас как е, обаче аз съм забелязала много отдавна, че двете половини на лицето ми са доста различни - едната, дясната е много по-плътна и стегната, а лявата - доста по-отпусната и даже с по-малко плътност.
Даже на снимките си личи, че дори устната в единия край е по-повдигната от другия, същото е с горните клепачи - едното око ми изглежда по-малко от другото, тъй като е паднал повече клепача от едната страна.
Даже забелязвам, че от отпускането на кожата, ми се образуват на челото - много, много финни линии, които ме притеснява да не се превърнат в гневна бръчка - без да имам въобще такава мимика, не се мръщя въобще.

# 141
Според мен, много може да се направи. Отидете при проверен дерматолог и започнете полека лека. А разликата в двете половини на лицето ви е най-вероятно от начина по който спите, стойката и подобни неща.

# 142
Без да съм голям експерт, мисля, че торбичките под очите може да се дължат освен на преумора, работа с компютър и стрес, и на хормонални или други здравословни проблеми. Може да си направите някои изследвания, ако не сте още. Не казам, че има такива проблеми, може да си е просто преумора. Ако е само преумора - почивка и компреси биха подобрили нещатата. Но ако има и други фактори, трябва да се подходи комплексно. Според мен, на 34 е рано за блефаропластика, а има и неоперативна, но колко има ефект от нея, нямам идея.
Колкото до разликата в лицето - много хора имат асиметрия. И аз имам. Лявата ми половина е по-отпусната. С годините става все по-видима разликата. Д-р Михайлов ми обясни, че при мен е, защото спя предимно на лявата страна. Аз си го подозирах де, но и той потвърди, че е от това. За жалост, не мога да спя по гръб и почти не мога на дясната страна.

# 143
Асиметрията на лицето е нормална, имам и аз по същия начин.
За блефарото казах, че
обикновено при торбички няма оправия и ако не се повлияе зоната от разни терапии, които във времето си стават сериозна сума, ще е единствено решение, което трябва внимателно да се обмисли.
През годините сме коментирали това, че в някои случаи наливането в процедури и терапии е от пусто в празно.
Все пак специалист е най-добре да се изкаже.

# 144
Без да съм голям експерт, мисля, че торбичките под очите може да се дължат освен на преумора, работа с компютър и стрес, и на хормонални или други здравословни проблеми. Може да си направите някои изследвания, ако не сте още. Не казам, че има такива проблеми, може да си е просто преумора. Ако е само преумора - почивка и компреси биха подобрили нещатата. Но ако има и други фактори, трябва да се подходи комплексно. Според мен, на 34 е рано за блефаропластика, а има и неоперативна, но колко има ефект от нея, нямам идея.
Колкото до разликата в лицето - много хора имат асиметрия. И аз имам. Лявата ми половина е по-отпусната. С годините става все по-видима разликата. Д-р Михайлов ми обясни, че при мен е, защото спя предимно на лявата страна. Аз си го подозирах де, но и той потвърди, че е от това. За жалост, не мога да спя по гръб и почти не мога на дясната страна.

Все още не съм си правила изследвания хормонални.но се канех да си направя поради други причини, смятам да направя. А за спането - аз също спя на лявата страна, преди години, си поставих за цел, да спя по гръб и успявах, обаче сега пак продължих със спането на лявата страна.

# 145
Да, направете си изследвания, не ги отлагайте и консултирайте с лекар, разбира се. Аз след като започнах да пия хормон (предписан!) за хипофункция и Хашимото, доста пооправих торбичките. Не казвам, че при Вас е това, но защо да не се провери...

# 146
Здравейте,
Бих искала да попитам мацките, които са си слагали мезоконци дали сте доволни от резултатите, при кого ги слагахте, имахте ли странични реакции и как се възстановихте? На 47 съм.
Дано не е обсъждано скоро, ако е така извинявайте!

# 147
Здравейте, миналата сряда си направих иглена колагенова мезотерапия. Докторката ми каза, че по принцип не би трябвало да има никакъв проблем, само на една клиента на седмия ден леко и се подула някаква част до костта, ако стане и при мен така да пия някакви алергозани. Аз почти не обърнах внимание, казах си че едва ли аз ще съм втората, на която ще се случи а и не ми се пият хапчета. Но вчера ми се оформиха 2 бучки под брадичката, а днес се уголемиха. Тази вечер цялото ми лице изглежда леко подпухнало и напипвам и други бучки. Леко се шашнах и не знам какво да правя. Късно е вече да звъня на лекарката и да ходя по аптеки за хапчета. Та въпроса ми е, на друг случвало ли се е, не ми се струва много нормално да получа толкова много бучки на 8-мия ден след процедурата ...

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 21:40 от *Emerald

# 148
  • при Arctic Monkeys
Какъв препарат ви въведоха?

# 149
Какъв препарат ви въведоха?

Nithya 70mg... Това ми пише на картончето.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 21:46 от *Emerald

Общи условия

Активация на акаунт