Път без изход ли е това?

• 9 992
  • 158
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Снощи се чух с една позната, която от 2020 поне е "искам, ама нямам желание". Като й казах, че вече имам собствено жилище и живея със сина ми, пукна от завист. А тя още си измисля аргументи защо и как не може да стане...
Като аз съм й давала 99 съвета и идеи как да стане.
Като през това време побоищата са ескалирали, естествено.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 10:38 от Rockstar

# 76
И той не е прав, но не е нормално да имаш мъж и дете и да се шляеш посред нощите наляво надясно, ясно е че не си на 20 г. ….
Аз примерно след 21-22 ч. не смея да съм навън. Него не го защитавам! Но по принцип занапред никой няма да те търпи така.
🤦🏻♀ Хайде бе, какви са тези тесногръди разбирания.На 48г съм почти и ходя където и когато поискам, до колкото часа съм решила.Естествено със знанието на мъжа ми.По-добре не съветвайте други жени е тази посока.

# 77
  • Поморие
И той не е прав, но не е нормално да имаш мъж и дете и да се шляеш посред нощите наляво надясно, ясно е че не си на 20 г. ….
Аз примерно след 21-22 ч. не смея да съм навън. Него не го защитавам! Но по принцип занапред никой няма да те търпи така.
🤦🏻♀ Хайде бе, какви са тези тесногръди разбирания.На 48г съм почти и ходя където и когато поискам, до колкото часа съм решила.Естествено със знанието на мъжа ми.По-добре не съветвайте други жени е тази посока.
Аз като се сетя какви абсурдни ограничения приемах в началото на брака и се примирявах с изолиране даже от близките ми, с които до вчерашния ден, дето се вика, хляба бяхме делили, направо се срамувам от себе си. Бях се променила и външно и вътрешно, за да угодя на "негово величество мъжа". Не правете така, дами.

# 78
Няма ситуация без изход. Единственото нещо, което не подлежи на промяна, е смъртта. Докато е жив човек, винаги има накъде.

Животът с насилник е нещо, което никоя жена не трябва да търпи, при никакви обстоятелства. Освен че поставя собственото си здрави и живот в риск, това причинява на децата сериозни травми с последствия. Единият вариант е, да попият изцяло семейният модел, и така момчето да стане насилник, а момичето - примирена жертва. И да изживеят животите си по същия начин, като родителите си. Друг вариант е, да израснат свити и неуверени деца, с проблеми със самооценката и доверието. Трети вариант е, да потърсят "спасение" и "бягство от реалността" в алкохол и наркотици. Има много варианти, но едно е сигурно - малцина успяват да се отърсят от миналото си и да създадат щастливи и функционални семейства просто ей така. Необходима е много работа върху себе си - анализ и самоанализ, отделяне, дистанция, упоритост и много силна мотивация, за да надживее човек травмата си и да продължи напред.

Дори ако човек няма никакво самоуважение и най-общо казано не му пука за него си, и в каква среда живее, то той дължи промяната на децата си. Да се обрече едно дете на живот в страх, гняв, напрежение и насилие, граничи с престъпление.

# 79
Авторката има и работа, и жилище, където да отиде с децата. Това не е малко, със сигурност е изход.

# 80
И той не е прав, но не е нормално да имаш мъж и дете и да се шляеш посред нощите наляво надясно, ясно е че не си на 20 г. Защото дори и да не беше с този мъж ти пак щеше да правиш същото. Най-вероятно докато си била с бившия си пак е било така. В следваща връзка/брак пак ще е същото сигурно. Не казвам въобще да не се виждаш с приятелки, но не е нормално да се прибираш посред нощ и то да го правиш системно, би трябвало приоритета да е семейството ти. Да не говорим че си жена. Аз примерно след 21-22 ч. не смея да съм навън нито сама, нито с приятелка/и. Него не го защитавам! Но по принцип занапред никой няма да те търпи така.

Не един път съм казвал, че първо трябва партньорите да си изяснят изискванията ,и че връзката с партньора не е, като свободния живот.
Ужас... мен мм идва да ме вземе като излизам. Дори помоли майка си да си празнува седмица по-късно рд, за да мога да излезна с момичетата. Никога не бих търпяла подобни махленски изпълнения на ограничени и комплексирани хора.
С малко закъснение честит 8 март, помнете какъв е произходът на този празник и бъдете силни и смели жени!

# 81
Права си в повечето случаи е така, но надявам се да е от малкото хора, които ще разрешат проблема с наистина втори шанс или раздяла.
Плами, какъв втори шанс на насилник? Rage Scream Ти хубаво си изясняваш за изневерите и паралелните връзки, ама, моля те, изясни си и за семейното насилие. Такъв мъж не се оправя и не спира - НИ-КО-ГА!!!!
Ядоса ме, много при това.

# 82
Това не е мъж. Щом е проверил и нищо не си направила всичко е наред. Личи си, че е зле с психиката. Всеки има минало, но е важно настоящето и бъдещето. Съвета е бягай. Сподели на близки и роднини, поискай им помощ, ако имаш нужда от такава. Децата при това положение няма, как да ги вземе.
Трябваше отдавна да го напуснеш. Щом е бил толкова неспокоен с теб е трябвало да си тръгне, а не да ви тормози. Един ден, ще срещнеш човек, който ще те приеме истински с децата. Успех.
В това изречение има нещо нередно.... какво значи да проверява Grinning, какви са тези проверки и щом бил проверил, но нищо не е направила. Че той може да каже, че е направила, и с какво право я проверява. Не звучат като отношения мъж-жена, а родител-дете.

# 83
  • Най-красивата страна
Да я проверява означава,че я подозира и няма доверие.
А доверието е в основата на една връзка.
Втори шанс на насилник не се дава.
Защото той ще посегне пак.Щом жената е простила веднъж,ще прости и следващия път....и шамара вече няма да е шамар,ами ритник или юмрук...

# 84
"Щом е проверил и нищо не си направила всичко е наред."

Ох, това е толкова, толкова... жалко... горките проверяващи мъже...пълно дъно.

Една жена/мъж, ако реши да изневерява, винаги може да го направи, без да се отклонява от GPS проследяването.
Паркира пред работа и с колегата/колежката се ощастливяват някъде.
Паркира пред мола и с другата кола отиват 2 часа някъде.
Паркира пред дома на родителите си и 5 часа отсъства.
Варианти бол, само да реши човек да лъже.

Извинявам се за спама, ама ми стана жал за горките кгб-ци.

И на списъка с бивши много се смях. Ще пиша аз списък с бивши и ще го предавам като контролна работа.
Много знае настоящият с колко съм била. Мога да напиша и 3, и 30, и 300. Как ще разбере кое е истината? Grinning

Абе, бягайте от такива с 200! Бягайте, защото един ден децата ви ще ви мразят!

# 85
Нали я е следял това означава, че я е проверил. Е защо, след като е видял, че всичко е наред продължава ? -Защото не е мъж. Щом продължава насилието - да бяга, да го съди.

# 86
Нали я е следял това означава, че я е проверил. Е защо, след като е видял, че всичко е наред продължава ? -Защото не е мъж. Щом продължава насилието - да бяга, да го съди.
Тук обсъждаме, че самият факт, че я следи и проверява е проблем. Разбираш ли?

# 87
Ох, вече не знам колко пъти съм водила подобни разговори с познати… Наистина положението е “искам, но нямам желание”. С нито един мой приятел, камо ли със съпруга ми, не съм дори коментирала темата с кой/ кои съм спала. Да не говорим пък списък да правя. Това няма да го направи никоя уважаваща себе си жена! Защо споменавам първо това? Защото, това е първия сигнал. Първата червена лампа, която да светне на една жена, че нещата не са окей. Обаче много пъти няма кой да го види това, дори да свети като фар в морето.
Авторката може да се вайка тук колкото си иска, но нищо няма да направи. Съжалявам, че го казвам, но е така. Ако е искала, отдавна е щяла да го направи.
Моя позната живееше с един подобен урод след като се раздели с мъжа си. Заведе и детето си там, въпреки че има жилище. Жени ѝ пращаха чатове с него, снимки на “мъжеството му”, той зачезваше с дни… Тя все “оправяше” нещата с него. През два месеца я гонеше с детето, тя пак се връщаше. Напусна си работата, за да работят с него в неговия бизнес, та като я изгонеше седеше и без пари. Беше донасял и наркотици в дома им. Пак го оправдаваше. Опитвах се да наливам акъл, заради детето, е не става и не става. Накрая той я изгони, защото явно му омръзна.
Дълго стана, но това, което искам да кажа е, че ми е жал единствено за децата.

# 88
Аз не разбирам идеята на списъка - какво като направи списък с имената на 3-4-5-10 непознати човека с които е спала преди него? Защо му е тая информация?

# 89
Аз не разбирам идеята на списъка - какво като направи списък с имената на 3-4-5-10 непознати човека с които е спала преди него? Защо му е тая информация?

За да я тормози и насилва психически и физически и да си има "оправдание".
Ако в списъка са Иван, Гошо и Петър - ще накара да ги блокира в социалните мрежи, да изтрие телефоните им, а ако недай си Боже, някой от списъка ѝ напише "ЧРД" във фейсбук, жената ще яде шамари, защото прави секс с тях. Няма начин да не прави.

Общи условия

Активация на акаунт