Американски колеж - тридесет и първа тема

• 37 521
  • 586
  •   1
Отговори
# 45
  • софия
Колежът няма практика да греши. Има организация за спокойно провеждане на изпита за 700+ деца.

# 46
По наше време изпитът е бил на 24
април и на 31 март са ни изпратили мейл с разпределение по рег. номера - половината да отидат между 8 и 8:30, другата половина между 8:30 и 9. Не се тревожете, тепърва ще получавате допълнителни инструкции. Успех!

Здравейте,
Записвам се и аз със седмокласник от седемстотинте.
В информацията, която получихме пише, че трябва да се явят два часа преди изпита. Дали има грешка? Какво ще правят два часа по-рано?

# 47
Няма грешка- викат децата 2 часа по-рано, за да могат да настанят всички по стаите, да свикнат с обстановката, да се отпуснат. Във времето преди изпита подсещат децата да пият вода, да отидат и до тоалетна /колкото и смешно да прозвучи/, защото после няма време за такива работи. Така че това е нормално.
Идват ми спомени от кандидатстването на моите деца, и особено на сина ми- през 2021г. - периода на Ковида- разказвала съм тук във форума....
Моля ви родители, като излезнат децата не ги засипвайте с въпроси- като напр. каква беше темата на есето, лесни ли бяха задачите, всичките ли ги реши- първите два часа не си спомнят нищо, според тях- нищо не са направили, изложили са се... Търпение... Моите и двамата след изпита ги водих на ресторант и правихме резервации за лятната почивка. Към 14.00 следобяд им изплуваха спомените и почнаха разказите...
Упех на децата! Спокойствие на родителите!

# 48
Само да кажа, че моето дете навремето отиде в последния възможен момент преди започването на изпита за нейната група, защото се бяхме отказали. Благодарение на една съфорумка, която ми вдъхна кураж да пробваме да влезе по-късно, се яви. Бяха я пуснали на опашката отпред и после бързо я бяха завели до залата. Така че ако поради някаква причина някое дете не се чувства добре и мисли, че няма да успее  да отиде в часа, в който ги искат, въпреки това пробвайте дори в последния момент.

# 49
Към момента имам само потвърждение от Колежа с рег.номер на детето и инструкции за явяване ( да, 2 часа преди изпита)! Трябва ли да получа мейл с информация за разпределение по стаи и др.подробности!

Големи емоции ни тресат:) По-скоро мен, детето към момента е спокойно, но и вкъщи изобщо не говорим за изпита като за нещо значимо!

Зная от опит, че пренавиването при моето дете е с отрицателен знак:)

# 50
  • софия
При нас изпитът беше точно първа година Ковид и отлагаха неколкократно датата. Накрая ми беше все едно. Изпитът се проведе началото на м. юни. Кандидатите бяха разделени на групи и първата група беше извикана 2 часа преди началото на изпита. Вероятно има промени в организацията.

Това са получените полезни съвети:
... споделяме изпитани практики за физическа и психическа подготовка на кандидатите за изпитния ден:
* Създайте си режим за ранно ставане поне 6-7 дни преди изпитния ден.
* Осигурете си поне 7-8 часа сън.
* Редувайте физическа активност с време за почивка.
* Всеки ден отделяйте време за любими неща: слушане на музика, гледане на филми, четене, срещи с приятели.
* Хранете се балансирано и не забравяйте да приемате достатъчно течности.
* Не учете конкретен учебен материал.
* Не запаметявайте излишна информация.
* Вечерта преди изпита подгответе това, което ще носите: документ за самоличност и маска.
* Сутринта преди изпита станете навреме, направете няколко упражнения за разтягане, хапнете лека закуска.
* Облечете удобни дрехи.
* Следвайте указанията на квесторите и служителите. Те са разработени, за да ви помогнат.
Дишайте дълбоко и се съсредоточете!
Работете през цялото време и не се отказвайте!
Не забравяйте, че имате всички шансове да се справите отлично с изпита!

Често има и съмнения по отношение оценяването на теста. Не знам дали практиката е запазена, но сме получили много ясно описание за администрирането му:
За тези от вас, които не са запознати с начина, по който провеждаме и оценяваме изпита, искаме да уточним, че поради конкретната специфика на теста, сме изградили рутинна процедура за неговото администриране:  след началото на изпита, Президентът на колежа определя четирима преподаватели, двама българисти и двама математици, които отделно от кандидатите полагат теста. Целта е да се валидира изпратения ключ с отговори. Макар и много рядко, се налага някои въпроси да бъдат обсъдени и да се прецени дали формулировката им би могла да  подведе или обърка кандидатите.  Когато са налице такива съмнения, решението винаги се взема в полза на кандидатите.
Групата, която положи теста тази сутрин, направи препоръка Х въпроса от Х раздели да бъдат анулирани поради технически грешки в изписването на въпросите или поради неяснота.  Президентът на колежа прие препоръките и даде съответните разпореждания на Координатора по проверка на изпита.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 15:30 от zvаnchе

# 51
Благодаря, Звънче!  Вие сте кандидаствали в най-неблагоприятните условия! Пиша Вие, защото цялото семейстно носи подготовка, енергия и притесненията около седмокласниците:)

А сега вървите към приключване на този етап:) Нали не бъркам?

На добър час на всички дечица...и тези които поемат по нови пътеки и тези, които ще се борят за място в Колежа😀

# 52
Ех, Звънче, сякаш беше вчера, а минаха 5 г. Спомням си, че резултатите излязоха точно в деня между НВО Бел и мат, и няма да забравя как отварям резултата и виждам точките на мат и бел, есето не, и си казах "ех можеше още малко, но все пак браво на детето, без никаква подготовка, добър резултат..."
Да са здрави децата ни и да имат избор, намират си пътя!

# 53
Към момента имам само потвърждение от Колежа с рег.номер на детето и инструкции за явяване ( да, 2 часа преди изпита)! Трябва ли да получа мейл с информация за разпределение по стаи и др.подробности!

Големи емоции ни тресат:) По-скоро мен, детето към момента е спокойно, но и вкъщи изобщо не говорим за изпита като за нещо значимо!

Зная от опит, че пренавиването при моето дете е с отрицателен знак:)
На нас са го написали в имейла с потвърждение на регистрацията / регисраационен номер/. Какво да носи, какво да не носи и в колко часа да отиде.

# 54
  • София
Като ви чета и все едно моето ще се явява, така ме сви коремът, понеже още помня усещането от кандидатстването на баткото, хем беше преди векове...
Успех на децата!
Не знам дали ще оцелея догодина, като се знам одъртяла каква съм психо и паника... Ако пукна, разчитам на вас да ми нахъсвате кандидат-колежанката, че ще се справи, че и тя е една паника... от сега... 🤪

# 55
Колежът са организирали всичко за неделя, така че майките на бъдещите колежани може да са спокойни.
Моята се е писала доброволец и още в 7 ще е в Колежа. Всяка година участва с голям ентусиазъм. За съжаление тази ще и е последна, но пък идват нови предизвикателства.

# 56
Като ви чета и все едно моето ще се явява, така ме сви коремът, понеже още помня усещането от кандидатстването на баткото, хем беше преди векове...
Успех на децата!
Не знам дали ще оцелея догодина, като се знам одъртяла каква съм психо и паника... Ако пукна, разчитам на вас да ми нахъсвате кандидат-колежанката, че ще се справи, че и тя е една паника... от сега... 🤪
Ти не си одъртяла, първо, че жените нямат възраст, особено пък страхотните жени като тебе, винаги са върхът, и второ, от свежите ти коментари в типичния ти стил се вижда, че още си си маце на 25 и духът ти винаги ще е на толкова...аз съм одъртял и всичко, което казваш, важи в пълна сила за мен. Ама каквото е рекъл Господ. Успех на всички кандидат- колежани!
Изключително трогателно е как родители, чиито деца са кандидатствали преди години, все още се вълнуват така, сякаш тепърва им предстои! Това е една съпричастност към една общност, която честно казано, никога не съм виждал за никоя друга гимназия, а следя темите за образованието откакто детето ми се е родило.
Миленита, заедно сме в лодката 🤣 Нека тази година да е успешна за всички кандидати от форума, а за догодина се надявам, че ще се справим някак, и дано и Господ и форума да ни е на помощ със силно стиснати палци. Поне аз ще стискам с всичка сила за теб и слава Богу, децата ни не са конкуренти - от различен пол са.😀

# 57
Успех на децата и от мен!

# 58
  • София
Мецане, догодина, живот и здраве, в изпитния ден, като оставим чаветата, ще идем заедно да треперим някъде и ще ти разкажа, че има друга такава гимназия, с огромен дух на общност, който не "умира" през десетилетията и, кат се видим, при все килцата, бръчките и шкембетата, си се държим точно както в гимназията. И на повечето от нас децата са или в същата гимназия или в еквиалента й на мястото, където сме. Защото гимназията е успяла да възпита сродни ценности в нас Sunglasses

В тази връзка днес, като ужасена споделих бройката кандидатстващи, баткото държа дълга реч колко силно вярвал в сестра си, че ще се справи за Колежа, понеже за него просто нямало друг вариант Grinning да му имам Gen Z самочувствието...

Стиснати палци на всички крайници за кандидатколежаните и родителите им. Дръжте сЪ! Нека Силата бъде с вас!

# 59
  • София
Wow, ние от онази "другата" гимназия, salute you!

Общи условия

Активация на акаунт