Американски колеж - тридесет и първа тема

• 52 892
  • 776
  •   1
Отговори
# 660
Точно за тези сините говоря. Дъщеря ми решаваше оттам избирателно в 4ти клас за състезания. Може и да има задачи за по-нагоре, вече не помня, но със сигурност не са подходящи за изпита в АК.

# 661
Мисля, че стандартните сборници за НВО са на Просвета, Веди и на Архимед. Вече конкретно е много трудно да се каже, понеже има по няколко различни книги и дори в рамките на едно издателство вече има много издания. Разгледайте тези 2 издателства и си харесайте.

# 662
Точно за тези сините говоря. Дъщеря ми решаваше оттам избирателно в 4ти клас за състезания. Може и да има задачи за по-нагоре, вече не помня, но със сигурност не са подходящи за изпита в АК.

Е ние не решихме нито една от там, така че не сме объркали нищо 😁. Аз получих препоръка от две места за тях - от Danybon, и още някой ми каза, може и тук в темата да съм прочела.

# 663
  • Бургас
Не съм получила още подписан договор от Колежа.
Изпратих всичко в края на юли.
Вие получихте ли ги? Чудя се да им звъня ли...

# 664
За първа или поредна учебна година?

# 665
  • Бургас
За него втора учебна година. Ще бъде в 10ти клас.

# 666
Звъннете им, задържат ви договора заради нещо. Ако имате невърнати книги или нещо друго…

# 667
Хм, ние получихме отдавна. Да не би да е забравил да върне учебник или да има някаква глоба заради хромбук или др.

# 668
  • Бургас
Те първо не ми го изпращаха, защото имал невърнат учебник по химия. След звънене от моя страна ми казаха, че трябва да им го изпратя по куриер. След като го получиха вече ми изпратиха папката с всички документи за подпис, но не беше разписана от тяхна страна. Разписах всичко, изпратих снимките, картона от личния лекар и  им я върнах обратно. Но до този момент не са ми върнали разписан от тях моя договор.
Ще им звънна сега.

Допълвам: чух се с учебен отдел. Казаха ми, че не ги връщат обратно. Щели да му дадат подписан от тях договора на първия учебен ден.

# 669
Аз помислих, че изобщо не са пратили договор за попълване от ваша страна.
Наистина не ги връщат, а се ходи на място за подпис и печат.

# 670
  • София
Не ги връщат подписани. Като започне учебната година, детето да иде да си го получи от бизнес офиса.

# 671
Аз помолих сина ми да го занесе на място подписан от мен. В този случай от Учебен отдел го подписват също и ти дават твоето копие веднага. Не че това е от голямо значение, просто приключваш с тази формалност още през юли.

# 672
  • София
Аз също досега съм го носила на място, за да знам че се е приключило, но все пак ако човек живее/работи далеч и не му се разкарва до колежа е удобство с куриер.

Моите деца харесваха сборниците на Архимед. Май и на Просвета са имали. Само от тези на Регалия имаха оплаквания за много сгрешени отговори.

Знае ли се нещо за първият учебен ден? В колко ги викат?

# 673
  • софия
В колкото нормално си започват часовете. Те няма тържества (освен ако тази година не са променили нещо).
Получиха ли си класовете?

Моля, актуален родител да помисли за пускане на темата. Нямам проблем да го правя, но не смятам, че е редно. Традицията е това да се прави от родетели, чиито деца са настоящи колежани.

# 674
  • софия
Три деца от Колежа са удостоени с почетно отличие "Национална диплома". Нито едно от тях няма да я получи лично, защото няма да са тук за церемонията, нито едно от тях не продължава да учи тук.

Общи условия

Активация на акаунт