Американски колеж - тридесет и първа тема

• 53 670
  • 776
  •   1
Отговори
# 645
Моят син ходи на курсовете за есе на Вяра Николова (ВЯРАБЕЛ), защото това му беше по-слаба страна - подреждането на мислите в изложение като есе и аз съм доволна, препоръчвам.

Аз също имам отлични отзиви за Вярабел, но конкретно за писане на есе. Иска ми се да ходи на едно и също място по БЕЛ и МАТ, въпреки, че ако са в различни дни няма значение.
Някой може ли да даде актуален отзив за подготовката по математика в школата?

Пое мнение не е на високо ниво и не е подготовка за АК (въпреки че така го рекламират), а просто минаване на материала за НВО.

Няма еднорог - eдна школа за всичко - според мен.

# 646
Погледнах от любопитство преподавателите по математика във Вярабел. За Правда Найденова само хубави неща мога да кажа от личен опит. Детето ми е посещавало друга школа за НВО при нея и резултатите бяха налице, уникален човек е. Преди години цял клас приет с изпит в 125-то се премести от училището, за да я последват в новото й.
Другият математик е Борислава Кирилова, учител в АК, което не е за подценяване. Падала се е на детето ми две години, харесваха я, готина и разбрана беше. Та ако това са математиците във Вярабел, въобще не са лош вариант. Казвам го от опит с конкретните двама преподаватели, но нямам опит с тази школа.

# 647
  • софия
Борислава Кирилова преподава и на дъщеря ми една година. Харесваше я. Добре обяснява, има подход.

# 648
Аз ме мога да кажа същото за Правда, но нали затова има много и различни школи - всеки да си избере.

# 649
Кога започва новата учебна година в Колежа?

# 650
Кога започва новата учебна година в Колежа?

9 септември

# 651
Здравейте,

Може ли да препоръчате сборници със задачи по математика, които са подходящи за самоподготовка.

# 652
  • София
Здравейте,

Може ли да препоръчате сборници със задачи по математика, които са подходящи за самоподготовка.

За кой клас и какви са целите - висок успех, матури, кандидастване?

# 653
Привет!

Целта е самоподготовка за приемния изпит в 7 клас за прием в АК.

# 654
  • София
Отличната подготовка за НВО е достатъчна. Добре е да се работи за бързина и прецизност при решаване на задачите, също да има стратегия (подминаване на задачите, които затрудняват и евентуално връщане към някои от тях, след като целия тест е минат). Да се внимава да няма невзет в училище материал (различните учители работят с различно темпо), а изпитът е през март. Добре е да се направят 1-2 пробни изпити (за предпочитане в различни школи, ако ще са повече от един). В този смисъл всеки добър сборник по математика за НВО в 7 клас върши работа.

# 655
Благодаря Ви!

В тази връзка според Вас кой е Добър сборник със задачи за подготовка за НВО?

# 656
  • София
Попитайте в темата за 7 клас. Далеч съм от този етап вече.

# 657
Много препоръчваха за АК сборниците на Кортезов и аз купих един, но нито синът ми решава от него, нито учителите му дадоха задачи от него. Най-добре вземете някой сборник на Просвета, аз съм доволна от техните издания.

# 658
Кортезов има сборници за 7ми клас?
Учудвам се, че са ги препоръчвали, при положение че четвъртокласните му сборници са само със състезателни задачи.
Аз горещо препоръчвам пробните му, ако ги прави в същия формат като преди 5 години, защото се вижда къде стои детето спрямо останалите, направили изпита.
Поне три деца от нашия клас навремето влязоха само с подготовката за нво и правене на този вид пробни. Пак уточнявам, че беше преди години и не знам сега дали изкарва статистики.

# 659
Да, някои от тези купих, не си спомням точно кои https://danybon.com/obrazovanie/online-magazin-math-sborbnici-kortezov/

Общи условия

Активация на акаунт