Американски колеж - тридесет и първа тема

• 52 956
  • 776
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Имало е много геометрични и според децата са били трудни.

А тази тема в есето - “опишете своя цел или стремеж” е много сложна за 13-годишни - какво да напишат - “много искам да стана голям”?  🤭… или много искам да ми купят куче

# 91
Според сина ми част математика е била много трудна...Не пожела да разкаже подробности.

Уж благодатна, темата за есето е и изискваща - стремежът и целта ни в момента не се простират до много ясни хоризонти, за да изложи аргументирана теза...

При четенето, според сина ми, при някои въпроси е трявало първо да направят извод и след това да отговорят. Не само да търсят съвпадение...30 въпроса. Милият, сподели че поглежда и пише 15 минути, точно след минута пак поглежда и вече са само 5 минути. Кога мина това време?

И най-вече да не забравяме, че те се притесняват! За тях това е огромно предизвикателство! Изпитът е труден и цели да отсее най-адаптивните и знаещи деца.
Искам да ги прегърна всички и да ги поздравя, за усилията и волята!

Искам да изкажа и приятното впечатление от доброволците- колежани, които ни посрещнаха по алеята с усмивки и ни подкрепиха с пожелания за късмет. Умни деца, добри деца, бъдещето ни...

Остава ни само да си подкрепим децата и да се надяваме да успеят да намерят своето място. Наслука!

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 08:19 от Compass

# 92
Това е много ценен урок за децата, много ценен опит и всеки един от тях е победител! Каквито и да са резултатите - старанието, емоцията и копнежите не са нещо, което губи давност и стойност.
Според моето момче, задачите не са били толкова трудни, колкото обемисти и много като бройка за единица време   Bowtie
Стресът е бил огромен, особено за тези, които не са се явявали на подобен род изпити. А това само по себе си е успех - смелостта да останат до края и да се борят.
Позицията ми е, че ако не се е справил, значи не му е там мястото и няма никаква драма Grinning

# 93
Ами то като се замислиш, подобен род изпит има само в АК!

Не коментирам изобщо безумния формат на НВО, но то тепърва им предстои:)

# 94
Ами то като се замислиш, подобен род изпит има само в АК!

Не коментирам изобщо безумния формат на НВО, но то тепърва им предстои:)
Младежът направи сравнение с пробните НВО-та от школата, която посещава. Това е през неговата призма де, аз си нямам представа изобщо.

# 95
Вярвам, че дечицата са се справили чудесно! Не ги разпитвайте, според мен нямат реална преценка след изпита. Моята влезе в колата като буреносен облак, отговаряше едносрично на въпросите и каза, че по всяка вероятност нищо не е направила. Беше на 40 място, с 16% есе, само с подготовка за НВО.

# 96
Естествено, че никой не може да реши всичко, не е и това целта. Никога не е имало резултат от 100%, то и ИИ няма да ги изкара 🤣 такъв е изпитът, преценяваш на кое можеш да отговориш бързо, а което е дълго и времеемко, го зарязваш, отговаряш на каквото можеш бързо и за останалото - по логика без много да смяташ, щото няма време... поне на теория е така. На практика е много трудно...

# 97
  • софия
И каквото остане - отбелязваш на тото. Понякога се печели. Не се оставят неотбелязани въпроси.

Моята след изпита беше като на Стефи: "Нищо не съм направила. Отново се изложих." Тази година завършва и от 9. клас е в президентс лист.

Вярвайте, че нищо не се случва без причина. Дори и в момента да не разбираме каква е тя.

# 98
Стискам палци на всички дечица! Като майка на 11-класник, който днес беше доброволец /и майка му трябваше да стане в 06,20 и то след концерт.../-ще стане това, което трябва! Ама не им се чудете и сърдете
-нищо не помнят поне 3 часа след изпита. Ако ги питам и двамата /2014 и 2021/-
 бяло петно..

# 99
Естествено, че никой не може да реши всичко, не е и това целта. Никога не е имало резултат от 100%, то и ИИ няма да ги изкара 🤣 такъв е изпитът, преценяваш на кое можеш да отговориш бързо, а което е дълго и времеемко, го зарязваш, отговаряш на каквото можеш бързо и за останалото - по логика без много да смяташ, щото няма време... поне на теория е така. На практика е много трудно...

Прав е Мецан, открай време е така. Само не съм съгласна, че не било това целта - напротив, именно това е целта - 100% резултат да е невъзможен не поради трудност, а поради липса на време Simple Smile Не знам дали даже в доброто старо време някой е стигал и 90%. Изпитът е (поне беше) по-скоро за работа под стрес, за стратегия и мобилизация.
То  затова и целта не е да се пребори изпитът, а само конкуренцията. Ако някой се стресира, че не може да реши всичко, е загинал, понеже целта е да реши не по-лошо от Х други деца и толкова. Пък ако ще и с 40% да е. Това е изпит състезание, а не изпит матура.

# 100
Така е, и 90% мисля, че също е нямало никога.
Съгласен съм, че това е целта, 100% резултат да е невъзможен.
Имах предвид, че целта на изпита не е да се изкара 100%, а точно както казваш, да се пребори конкуренцията.
А не като в СМГ, почти всички 5-7 клас изкарали 100% по математика (естествено) и 1/3 не влезли поради Бел... както им е сбъркан изпита за 5 клас, който побърква децата, така и после им е сбъркан изпита и за 8 клас...🤣 Ужас, братче, като по Хичкок...

# 101
  • София
Когато бяхме на отворени врати преди 3 години, изрично казаха,че никой не очакват да реши всичко.  Номерът е да не се вторачваш в очевидно сложни неща, като всички задачи дават еднакъв брой точки. Беше даден пример сус задача да се преброи колко триъгълника има на чертежа. Привидно лесно ,но шанса да сгрешиш е огромен и не си струва. Казаха че печелят деца,които не са се подвели да броят триъгълници.
Стреса според мен го правят на изпита, защото същият го има и след това в обучението и им трябват деца,които  умеят да го управляват.
Моето дете е "перде". Поне дава вид. Това му поведение му даде спокойствие и влезе.

# 102
  • София
Тази вечер в 5/35 изтеглили 41 Joy сигурно щото са видели, че насърчихме Шарки да пусне тото, иззедниците, и да ни провалят почерпката Joy

# 103
Е как ще изтеглят 41, като числата са до 35? Бъзикаш се....аз тото не играя и съответно от всеки тираж печеля стойността на фиша, който не съм пуснал...

# 104
  • София
Е как ще изтеглят 41, като числата са до 35? Бъзикаш се....аз тото не играя и съответно от всеки тираж печеля стойността на фиша, който не съм пуснал...

https://dnes.dir.bg/na-fokus/v-toto-5-ot-35-se-padna-41-nalozhi- … vtorno-izteglyane

Общи условия

Активация на акаунт