Американски колеж - тридесет и първа тема

• 53 718
  • 776
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Да споделя нещо по повод ниската самооценка на моята:

Вчера на едно мероприятие се е запознала с момиче, което тази година било прието в АК с бал около 50. Тя й казала, че не се е готвила допълнително, естествено се е готвила за НВО. И нашата се прибира супер развълнувана, споделя ми тази история и ми заявява "Ами то тогава и за мен има надежда!"

Още няколко такива деца ми прябват и може и да вземе да си повярва малко повече.

Мецане, може да вземем да ги запознаем с твоя да вземат да се поуравновесят, че наистина звучат като двете крайности. Simple Smile
(Шегувам се, разбира се, моята ще избяга с 200 в обратна посока дори само ако спомена подобно нещо.)

# 571
  • Отвъд алеята зад шкафа
Бал около 50 за АК не е като бал 50 на НВО. С бал 50 в АК ориентировъчно са деца в приетите 110 от всеки пол. Но да, всяко дете има шанс да бъде прието. Това, което е интересно с изпита е, че не е  задължително отличното представяне на НВО да означава и прием в АК, както и обратното.

# 572
Да, интересно би било да видим корелацията между приетите в АК и резултатите им на НВО. Децата, които аз познавам и са приети в АК са с отлични резултати на НВО.

# 573
  • София
Аз познавам и с отлични резултати и неприети в АК, както и приети в АК, но не с кой знае какви резултати на НВО - всякакви има. Тази година погледът ми е върху голяма група. Не мога да изведа корелация Simple Smile

# 574
  • София
Най-добре е всеки изпит да си се разглежда отделно. Все пак, независимо от подготовката, винаги го има факторът стрес, неразположение временно и т.н.

# 575
  • София
Да, да, аз в момента коментирам само резултата на изпита за АК и че момичето не се е готвило допълнително за него, т.е. не е ходило специално на уроци и школи за подготовка за конкретно този изпит. Наясно съм, че е много различен от НВО. Моята за НВО не се е панирала толкова, деже току що ми обясняваще, че била перфектна на преразказите, ама на тия есета не знаела какво да пише.

На НВО не знам колко е изкарало момичето, ще кажа на моята да пита, че и на мен ми стана интересно. Но пък е споделила, че са им дали голям процент финансиране и явно след това изобщо са спрели да мислят за други училища.

# 576
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ммм, есето...на дъщеря ми й беше първото есе в живота. Тя не обича да пише съчинения, но пък е отлична на преразказ. Та като за първо есе, без подготовка, изкара един добър резултат над средното. И все пак - математиката е по-важна, доброто есе само бетонира резултата.

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 15:14 от gadamer

# 577
  • София
Моите и двамата не са се готвили за Колежа и нито едно есе не бяха писали в живота си. Единият много чете, изкара 5% на есето. За другият не бях сигурна дали изобщо може да чете (и досега не съм), изкара 15,5%.

# 578
  • София
Моите и двамата не са се готвили за Колежа и нито едно есе не бяха писали в живота си. Единият много чете, изкара 5% на есето. За другият не бях сигурна дали изобщо може да чете (и досега не съм), изкара 15,5%.
Помните ли темите на есетата, по които писаха младежите?

# 579
  • София
Първото беше за книгата, която ви е въздействала най-много, а второто беше по цитат на Оруел за свободата. Има ги темите в нета.

# 580
  • София
Първото беше за книгата, която ви е въздействала най-много, а второто беше по цитат на Оруел за свободата. Има ги темите в нета.
Детето, което обича да чете, са го порязали на темата за най-въздействащата книга Sad Съчувствам му, дано не се е разочаровал много Sad

А темата за свободата беше интригуваща и много деца са били в стихията си с нея, без да имат особена подготовка по формата на есето. Имали са мнение - те затова тези теми са толкова благодатни, а не теми от рода на “опишете ваша мечта” 🤨

# 581
Хаха, моят изобщо не чете, значи трябва да има висок резултат на есето 🤣🤣🤣 Много як пост, aunt Ogg. Изкефих се, честно.

# 582
  • В офиса
С темата с цитата от Оруел тогава избиха рибата. Много благодатна тема за определен вид деца (най-вече такива, на които това им е първо есе Simple Smile). И това е единствената година, когато момчетата имаха по-високи резултати от момичетата на изпита.

# 583
  • София
Здравейте Hug
Кога се провежда тестът за определяне на входното нивото по английски език за осмокласниците? След като започне учебната година или преди това?
И също в предишните години видях, че организират преди започването на учебната година New Students Meeting. Какво се случва на нея?
Нагласили сме една последна почивка преди началото на учебната година и се чудя дали да не я преместим по-рано, за да сме тук в началото на септември.
Понеже питаше някой по-рано - по информация от записването, първият учебен ден ще е 09.09

# 584
Тестът по английски се провежда след като започнат училище. На база на него се сформират после класовете, като идеята е във всеки клас да има ученици на различни нива.
New Family Welcome за осмокласниците и техните родители обикновено е предният работен ден преди първия учебен ден.
Миналата година беше на 5 септември (четвъртък) от 17 ч, първият учебен ден беше 8 септември (понеделник).
Предполагам, че и тази година пак ще е на 5 септември.
Мейл с покана за срещата съм получила на 18 август.

Здравейте Hug
Кога се провежда тестът за определяне на входното нивото по английски език за осмокласниците? След като започне учебната година или преди това?
И също в предишните години видях, че организират преди започването на учебната година New Students Meeting. Какво се случва на нея?
Нагласили сме една последна почивка преди началото на учебната година и се чудя дали да не я преместим по-рано, за да сме тук в началото на септември.
Понеже питаше някой по-рано - по информация от записването, първият учебен ден ще е 09.09

Общи условия

Активация на акаунт