Американски колеж - тридесет и първа тема

• 53 710
  • 776
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Тестът по английски се провежда след като започнат училище. На база на него се сформират после класовете, като идеята е във всеки клас да има ученици на различни нива.
New Family Welcome за осмокласниците и техните родители обикновено е предният работен ден преди първия учебен ден.
Миналата година беше на 5 септември (четвъртък) от 17 ч, първият учебен ден беше 8 септември (понеделник).
Предполагам, че и тази година пак ще е на 5 септември.
Мейл с покана за срещата съм получила на 18 август.

Много благодаря Hug

# 586
  • софия
За статистиката, защото списъкът на университетите бил не-разбрах-точно-какъв - потвърден прием в Royal Vet, потвърден прием в KUL. И на двете места към края на пролетта се знаеше. В KUL дори приеха дипломата на български, не искат дори да се представя оригинал. Несериозна работа се оказва 😁

# 587
Дъщеря ми е сред първите резерви и очакваме да получи покана. Бих искала да попитам дали знаете при кандидатстване за намаляване на таксата бележките за дохода за какъв период се отнасят. Предвид кратките срокове ми се иска да се подготвим предварително. Благодаря предварително!

# 588
  • Бургас
2 години назад.

# 589
  • София
За първоначалното кандидатстване искаха 1 бележка за цялата 2024 г. и втора за периода януари-април 2025 (даже дали не беше януари-март, вече забравих).
Вероятно и за вас ще е същото, евентуално може да искат вече по-дълъг период за 2025.
В самите документи също се попълва 2024 цялата и отделно за текущата година.

# 590
Миналата учебна година започнаха на 09.09. Аз съм Ок, и детето също!

Значи, абсолютно на майтап, не с лошо, но каква ирония и парадокс, че започват на деня на победата на комунизма в България, официалният празник на Народна република България 🤣🤣 И на всички бай-Тошови банкноти на герба имаше 681 - 9.IX.1944, така пишеше 😛

# 591
  • софия
Мецане, последните 2 години започват 5 работни дни по-рано, които си вземат в учебната година. Както се падне. Първата година беше 11. септември. Единственото важно е да се съобрази почивката с това.

# 592
Здравейте,
Получихте ли вече новите договори по Спиди?

# 593
Миналата учебна година започнаха на 09.09. Аз съм Ок, и детето също!

Значи, абсолютно на майтап, не с лошо, но каква ирония и парадокс, че започват на деня на победата на комунизма в България, официалният празник на Народна република България 🤣🤣 И на всички бай-Тошови банкноти на герба имаше 681 - 9.IX.1944, така пишеше 😛

Малко off topic- може и да завършват на 09.05 ако искат -важното е родителите да сме информирани, защото с момчетата нещата изглежда различно- казват каквото си спомнят/искат и когато си спомнят/искат. Та да са живи и здрави момичетата, и техните майки, които споделят.  И за всички оспорващи ме- първият ни колежанин е девойка, завършила 2019, но сега с този готин младеж - е различно, но пък хубаво....Питам, търся, ... Миналата година добре че бях в тази група, за да разбера, че почва на 09.9...- питам и отговор- "да бе... ти не знаеш ли..."- ами не - не знам...

# 594
  • София
Здравейте,
Получихте ли вече новите договори по Спиди?

Здравейте, лично ние не сме го получили още. В писмото за края на годината пишеше, че ще започват да ги изпращат след 10 юли. Предполагам тази седмица ще има раздвижване.

# 595
И ние в отбора. Щастливи сме, много щастливи.

# 596
  • София
И моят син е приет - сега трябва да избираме между НПМГ и АК. И аз съм много щастлива, защото сестра му (близначка) я приеха през април, а той остана с малко под чертата. Но сега е приет, йейййй

# 597
  • софия
Честито! Много се радвам за децата 🤍
Аш, изборът никак не е лесен. НПМГ също е страхотна гимназия!

# 598
Здравейте, някой да е получавал договори за новата година? Ще пътуваме и ми се искаше да отметна това, ама…

# 599
  • Отвъд алеята зад шкафа
И моята дъщеря е приета, но не иска.  Има време да помисли, но не храня надежди да избере Колежа.

Общи условия

Активация на акаунт