Пъзели 69

• 22 922
  • 706
  •   1
Отговори
# 15

Cobble hill 1000
Редих го като пътуващ с 1 липса
Страшно много ми харесва, за първи път редя smart cut. Самият пъзел беше с много детайли и само като погледнеш една част и знаеш къде в пъзела е.
Доволна съм.
Засичала съм, че и тук въртите пътуващи пъзели, съответно бих желала да се запиша за редене.
Благодаря предварително.

# 16
Една красота от мен

# 17
Аз започнах един Трефл, но не от по-качествената им серия, а от обикновената.
По принцип обикновената серия е с ново изрязване вече. Не е някакъв връх, но на мен ми допадат много повече от предишните им. Нямам как обаче да знаеш дали ще попаднеш на нов или на стар.

Засичала съм, че и тук въртите пътуващи пъзели, съответно бих желала да се запиша за редене.
Обяснено е на първа страница.

Safari Surprise!
1000 части
Jumbo

Много забавен беше, наредения в скрит текст
Скрит текст:

# 18
  • София
Шмид 1000.

# 19
  • Варна
Благодаря за новата тема! 🙂

Записвам се с последните наредени пъзели.

" Макове" , Анатолиан, 1000 части . Любимите ми полски цветя. 🙂

И " Планински въздух", Cherry pazzi ", 1000 части.

# 20
Бухтичка, благодаря за темата! Hug

floren, пъзела с макове е страхотен. Какво ти е впечатлението за марката? Не съм редила, а има много хубави картини. Аз съм си харесла този:
https://www.ozone.bg/product/pazel-anatolian-ot-1024-chasti-vreme-za-kafe/

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 17:08 от vox

# 21
  • Варна
Бухтичка, благодаря за темата! Hug

floren, пъзела с макове е страхотен. Какво ти е впечатлението за марката? Не съм редила, а има много хубави картини. Аз съм си харесла този:
https://www.ozone.bg/product/pazel-anatolian-ot-1024-chasti-vreme-za-kafe/

vox, благодаря! 🙂

Както знаете аз редя пъзели по- редовно от половин година. Преди това съм редила само детски пъзели с децата и с мъжът ми да сме редили 1-2 пъзела инцидентно през годината. (Най- много 500 части за няколко часа) 🙂

Да се върна на въпроса. Сега след като имам малко повече опит в реденето на пъзели и след като съм пробвала различни марки пъзели бих казала, че " Анатолиан" ми харесват. Стабилна, здрава, сглобка, стандартни части, които си пасват на тяхното си място, а не навсякъде.  Изображението на кутията отговаря на съответния пъзел, т.е. нищо не е изрязано и не се налага да редим на усет по краищата. Леко гланцово покритие, което обаче не пречи на реденето. Този пъзел " Маковете" е с леко замазано изображение. Мисля да взема още 1-2 пъзела от марката, за да видя как са изображенията, да имам база за сравнение. Макар да мисля, че просто " Маковете" си е такъв, защото преди години като редих разни животни и други за децата по 260 части всичко си беше наред. 🙂
Друго не се сещам, какво да спомена. Ако ти имаш конкретен въпрос -питай ! Ще се радвам да отговоря. 🙂

Тук съм го вдигнала, за да проверя сглобката. Бих казала - бива. Доста добре се представи, не се разпадна. 🙂
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 23:42 от floren

# 22
Нямам какво ново да ви покажа, този уикенд не редих. За сметка на това рамкирах Лудото кексче, та поне него заснех:

Жената в магазина каза, че съм била поредната, която носи този пъзел за рамкиране Laughing Обаче всички други го поръчвали със стъкло, само аз - без. Затова й написали, че е сгрешила, че не е отбелязала да има стъкло и го сложили. И така, наложи се тя да го маха като го взех. Въобще не съм мислила да рамкирам него, точно защото е много масов, но пък пасна добре на стаята и събужда апетита.

Наистина са много красиви маковете. Аз също си го бях харесала по едно време, но то от толкова много пъзели, не знам кой по-напред да взема. Аз съм редила само един Анатолиан от 500 части - беше си много добре Simple Smile

# 23
floren, Delta_12, благодаря ви за мненията. Hug

Аз нямам проблем с хлабава сглобка, гланц, дебелина и форма на парченцата. Това, което ме дразни е, ако има скъсани/разслоени ушета или наранено покритие на пъзела. Също така ме изнервя и ако парченцата влизат навсякъде. Като цяло май е това.
След вашите отзиви със сигурност ще отделя едно "време за кафе" на Анатолиан. Wink

# 24
  • Варна
"Маковете" бяха без разслоени, скъсани парченца/ ушета и наранено покритие, тъй че действай, смело напред !. Smiley Пъзелът който си харесала е много хубав, аз с кеф бих го наредила. 🙂

# 25
  • София, България
Аз също съм редила няколко Анатолиан, харесват ми, но мнението ми е, че са прекалено скъпи за качеството си. Редих едни къщички бяха, от 500, е много хубави бяха. Не е имало наранени парчета в няколкото наредени от мен пъзели, определено са лъскави, но на мен не ми пречи.
По въпроса с Голд пъзелите, аз изключително харесвам марката, но за съжаление изображенията изобщо не ми допадат и съм редила само 2-3. Може би са най-качествените пъзели, заедно с Шмидт, които съм редила

# 26
  • Варна
И аз съм от харесващите пъзелите на Анатолиан. Вярно, бяха с 1500 части, с еднакво изрязване, но явно не е било съвсем еднакво, защото сравнително лесно ги редих. Не си спомням цената на която ги купих от Озон, но беше приятна за портмонето ми.

# 27
Ехаа, аз се възхитих как си го вдигнала тоя Анатолиан. Да не са изкарали някаква нова сглобка?! Ако ще се освобождаваш от него се нареждам. Шест имам наредени и 3 парчета заедно не мога да вдигна. Ако не им харесвах изображенията един нямаше да купя. Покритието им е здраво, но за мен са хлабави и лъскави, същински Д-тойс без обли ръбчета.

Много ми хареса Кобъл Хила - семпъл и нежен, не го бях виждала досега този.
Това кексче май само аз не го харесвам, много плодове има по него и ми разваля усещането от вкуса.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 21:36 от evencee

# 28
Маковете наистина са разкошни! Heart Eyes

Аз се включвам с нещо зимно. Blush Не успях да го снимам добре, иначе беше с много хубави цветове.

MasterPieces, 1000
An Evening Skate

# 29
  • София
Гледайки мненията за Анатолиан и се подсещам да разгледам, но от последните качените в озон само един 4000-ник харесах. Подминавам ги обикновено заради черния борд на кутията, толкова измамно ме подлъгва за картината. Обаче два техни съм редила и двата залепени, трети ме чака и най-вероятно също ще рамкирам Joy

Общи условия

Активация на акаунт