Facebook / Фейсбук – 9

• 14 407
  • 368
  •   1
Отговори
# 255
  • София
В някои групи виждам, че има коментари с псевдоним. Пак е анонимно, но с ник, който си е избрал човека. Някой знае ли как става?

# 256
Това е опция на групата. Избираш си от автоматично предложени прякори или си пишеш някакъв твой.
Скрит текст:

# 257
  • София
Това е опция на групата. Избираш си от автоматично предложени прякори или си пишеш някакъв твой.
Скрит текст:

Благодаря! При мен я няма тази опция все още.

# 258
Тя се задава от администратор на група. Може в съответната група да не е включена. Също така появата и възможността за ползване може да зависи от броя коментари, които си направила в групата. Има групи, в които съм, в които още с присъединяването ми се показа тази възможност. И други, в които след определено време се показа.

# 259
  • София
Тя се задава от администратор на група. Може в съответната група да не е включена. Също така появата и възможността за ползване може да зависи от броя коментари, които си направила в групата. Има групи, в които съм, в които още с присъединяването ми се показа тази възможност. И други, в които след определено време се показа.

Ясно. Благодаря ти.

# 260
От около 2 седмици ми излиза само по едно известие /на лаптопа/ и после надпис "нещо се обърка..."
На телефона нямам проблем. При положение, че нищо не съм пипала и променяла, от какво може да е?
Някаква настройка ли трябва да се оправи?

# 261
Здравейте, имам въпрос.
Имам повече от един профил във Фейсбук (профилите са с различни имена).
В един от тях бях приятел с жена, която днес установих, че без причина ме е блокирала и вече не мога да посещавам нейния профил и не присъства в списъка с приятелите ми. По-интересното е, че когато вляза в другия ми профил (тя не знае за него, там не сме били приятели) отново не мога да заредя и да намеря нейния профил.

Вижте какво пише по въпроса в правилата на Фейсбук:

Когато блокирате някого, който има повече от един профил:
Блокирането на един от профилите му блокира само този профил. Не блокира другите му профили. Това означава, че ще можете да продължите да взаимодействате с другите му профили.
Можете например да започнете разговор с другите профили или да ги добавите като приятел.
Когато блокирате нечий профил, това ще ограничи част от начините, по които той може да взаимодейства с вас от другите си профили.

При мен защо се получава друго яче? Жената със сигурност не си е изтрила профила във Фейсбук, нашата обща позната я открива от своя профил.

# 262
  • Sofia
Разбрала е, че имаш друг профил, и е блокирала и него?

Аз мисля, че горното обяснение важи, само ако акаунтите са свързани по някакъв начин – в твоя случай, щом са с различни имена, се водят на отделни хора и няма как автоматично да се блокират всички останали профили.

# 263
Разбрала е, че имаш друг профил, и е блокирала и него?
Според мен няма как да разбере.
Другият профил е с друго име и там нямам мои снимки.

# 264
Според мен тя си е деактивирала профила и затова не я намираш.

# 265
  • Sofia
Аз горе дописах една вметка. За мен това, че два профила са направени от едно и също IP, не ги прави автоматично на един и същ човек. Може няколко лица да ползват общ лаптоп, да речем. Тогава защо Facebook да третира акаунтите като обединени? Няма логика. Освен ако ти нещо в настройките не си посочила, че вторият профил е свързан с първия (не знам дали има такъв начин).

# 266
Общото между акаунтите освен ИП-то е, че са регистрирани с един и същ телефонен номер. Да не би заради това фейсбук да ги приема за свързани? Не съм посочвала по някакъв начин, че има връзка между тях.

# 267
  • Sofia
Да не би заради това фейсбук да ги приема за свързани?

А, ето че, все пак, има нещо, както и предполагах.
Не знам, честно казано. Аз съм регистрирала някакви допълнителни акаунти в годините, но не ми е искало телефонен номер. Само чрез e-mail са се получавали нещата.
Обаче, щом номерът е общ (дори не знаех, че е възможно), има някаква вероятност FB да третира акаунтите като свързани. Макар и да не съм сигурна.
Защо не си направиш експеримент – пробвай да блокираш някой случаен профил от единия си акаунт; после виж дали го намираш от другия. Макар че не знам дали това е акуратно сравнение, тъй като, в случая, ти си блокираната, а не блокиращата страна.

# 268
Обикновено винаги разбирам кога някой има повече профили и му ги блокирам всичките. Ще се изненадате, но ФБ ми е предлагал за приятел втория профил на някого. Ако няма снимка много лесно се ориентираш по коментари, които е писал. Радвам се, че вече не ползвам ФБ.

# 269
Обикновено винаги разбирам кога някой има повече профили и му ги блокирам всичките. Ще се изненадате, но ФБ ми е предлагал за приятел втория профил на някого. Ако няма снимка много лесно се ориентираш по коментари, които е писал. Радвам се, че вече не ползвам ФБ.
Доколкото знам директно не показва на хората дали дадено лице има повече от един профил и кои са тези профили. Другото са само догадки. На мен ми предлага за приятели такива с които имаме общи приятели.

Общи условия

Активация на акаунт