Термин Ноември 2025

• 29 696
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Нас ни посъветва до 12 седмица да се въздържаме по принцип, но няма да лъжа, че е лесно 😄 Относно женската консултация по здравна каса, кога трябва да се запишем? На мен ми каза средата на април да си взимам направлението вече, та съм започнала да търся активно доктор по ЗК.

# 331
Средата на април ще бъда в 9г.с и ми каза тогава да си взема направление номер 9 от личния. Simple Smile

Нас ни посъветва до 12 седмица да се въздържаме по принцип, но няма да лъжа, че е лесно 😄 Относно женската консултация по здравна каса, кога трябва да се запишем? На мен ми каза средата на април да си взимам направлението вече, та съм започнала да търся активно доктор по ЗК.

# 332
И аз вчера звъннах в центъра на лекарката, която си харесах. Така или иначе първият свободен час беше за 24ти април, та го взех. Тогава ще съм на 9 навършени седмици. Казаха ми да съм поне в 9тата, така че се получава чудесно.

# 333
Аз за пренатестовете говорих с моята лекарка и тя ме посъветва следните неща:
- да изчакам първата фетална, за да се види, че се развива поне на вид правилно, защото иначе теста се обезсмисля;
- да избера среден пакет - нито най-ниския, нито най-високия обхват - смята за важно да включва хромозомните отклонения;
- предложи ми NIPT на Geneplanet - цените са в рамките на 1000 - 1500 лв в зависимост от покритието.

Конкретно за мен каза, че по-скоро ще си купя спокойствие, защото нямам някакви рискови фактори, но аз предпочитам да го направя. С дъщеря ми не правих, но тогава бях хем по-малка, хем по-незапозната - сега вече като знам и имаме възможност, ми се струва тъпо да не направя.

А по другата тема - ние и секс правим, аз си спортувам почти като преди да разбера, но засега, слава Богу, нямам никакви противопоказания - нямам кървене или някакви притеснителни болки и имам официално разрешение на лекар. Мисля, че за тези неща задължително трябва да се пита лекаря - особено за спорта.
Edit: А защо е притеснително, че се пращат в Естония? И къде е най-добре, ако знаеш, или някой друг, разбира се?

Здравейте и от мен 🤗
Записвам се и аз с първа бременност в 8+2 с термин на 8.11

Бях на два прегледа досега и на последния на 27.03 се чу и сърчице Simple Smile) предстои ми пренатест другата седмица като все още се колебая между Cell Genetics (Niptify) и Vision+ като ми се иска да е на cellgen, но ме спира това, че ги изпращат в Естония 🤷♀

Изчетох цялата тема, но никъде не видях въпроси свързани със секса през първия триместър 🫣 та, как са при вас нещата - имате ли желание, правите ли или по-скоро не?

Пожелавам лека бременност на всички бъдещи мами на скорпиончета и стрелци 🫶

# 334
Ние секс не правим още от положителния тест насам. Знам, че е противопоказно само при зацапване/кървене от отлепяне, но с нашата история искаме да се презастаховаме, та вероятно още поне месец ще е мираж. Не че аз нямам желание, розовите сънища вече ми станаха част от ежедневието.

Аз довечера съм на преглед, трябва да съм около 8+6, та смятам тогава да разпитам АГ-то за фетална морфология, биохомичен скрининг и пренатален тест, че времето за всички тези неща наближава.

Аз в момента изцяло на частно се следя, дори вече си ударих лимита от 700 лева, заради имунологичната ми терапия, та се чудя дали да се запиша и за женска консултация по здравна каса, за да се възползвам и от това, което ни се полага от там безплатно. Следващата седмица ще се виждам с личния лекар по друг повод, та вероятно ще му кажа тогава и ще го питам и за това.

# 335
Здравейте,
Според вас големината на ембриона дали е добре за седмицата в която съм? Все си мисля че е много малко. Следващия ми преглед е на 14.04. Има много време и все го мисля. Макар доктора да каза Честито, чухме и пулс. За първи път ми е и е много дълго чакано,  затова малко се притеснявам. Благодаря!

# 336
Здравейте и от мен 🤗
Записвам се и аз с първа бременност в 8+2 с термин на 8.11

Бях на два прегледа досега и на последния на 27.03 се чу и сърчице Simple Smile) предстои ми пренатест другата седмица като все още се колебая между Cell Genetics (Niptify) и Vision+ като ми се иска да е на cellgen, но ме спира това, че ги изпращат в Естония 🤷♀

Изчетох цялата тема, но никъде не видях въпроси свързани със секса през първия триместър 🫣 та, как са при вас нещата - имате ли желание, правите ли или по-скоро не?

Пожелавам лека бременност на всички бъдещи мами на скорпиончета и стрелци 🫶
Никакво желание нямам , но мъжът ми има😂😂
Почти всеки ден го правим🤦♀

# 337
Милена, на този етап чутото сърчице е всичко, което те вълнува Blush успокой се и се радвай! Размерите са нещо субективно, а и плодът още е толкова мъничък, че е много трудно да се премери точно, заради по-късна/по-ранна овулация може да е по-мъничък или по-голям и това да е напълно нормално, а и не всички бебенца ще се родят еднакво големи, има индивидуалност в цялата работа.
Изчакай си следващия преглед напълно спокойна, всичко е наред! HugHug

# 338
Здравейте, момичета 🌸
Разписвам се и аз, вече в края на 7 г.с (7+5)

Вече имам два прегледа, на първия (5+0) се видя плоден сак, “с малко въображение и жълтъчен сак”, а на втория преглед (7+0) видяхме ембрионче 1см и сърдечна дейност. Отне й минута да ги открие, което веднага ме притесни, но после всичко беше наред + не мисля, че апаратурата беше от най-новите, става въпрос за МЦ Света Петка в болница Сердика.

За момента нямам особени симптоми, освен тежест в гърдите, умора, подуване (не е ново за мен) и много, много леко гадене на моменти. Съпругът ми ми казва, че трябва да се радвам за което, аз само се филмирам, че нямам 😀

Лекарката при която бях на прегледите ми каза в 10 г.с да запиша час за фетална морфология (препоръча ми Оскар клиник). Тя обаче не изражда и мисля да се насоча към Леков в Токуда. Дали някой може да сподели мнение за него?

Също така - вие как предпочитате: да се следите при този, който ще ви изражда или при друг специалист, който евентуално ще може да ви обърне повече внимание, ако графикът му не е толкова натоварен/няма много чакане?

# 339
Милена, на този етап чутото сърчице е всичко, което те вълнува Blush успокой се и се радвай! Размерите са нещо субективно, а и плодът още е толкова мъничък, че е много трудно да се премери точно, заради по-късна/по-ранна овулация може да е по-мъничък или по-голям и това да е напълно нормално, а и не всички бебенца ще се родят еднакво големи, има индивидуалност в цялата работа.
Изчакай си следващия преглед напълно спокойна, всичко е наред! HugHug

Благодаря много 🍀🥰

# 340
Лина, добре дошла и честито сърчице! Heartbeat

Аз още от началото се следя при АГ, което ще ме изражда. Графикът й не е чак толкова препълнен, обикновено лесно успявам да запиша час за след 2 седмици, а по-често следене не ми е необходимо за момента. Понякога чакам по половин час въпреки записания ми час, тъй като е заета в АГ отделението, но съм чувала за лекари, за които се чака по 2-3 часа, докато извършват процедури, та съм доволна и на това.

# 341
Здравейте, момичета! Мога ли да попитам тези, които слагат масла за растеж на косата си като биотин, рициново масло и батана, според вас противопоказни ли са по време на бременността? Питам защото аз от много време подхранвам косата си с такива масла и е доста здрава и гъста, но откакто съм бременна не съм слагала, за да не би да навредя на плода, все пак си влизат през кожата в организма. Мола да споделите! Благодаря!:)

# 342
Хей, момичета 🤗 Минах днес на преглед, официално терминът ми е на 11.11 😍 Бебчето беше 1.5см с пулс 156 ❤

# 343
Привет! Минавам и аз на отчет след един изключително емоционален ден.

Имах час за днес в 11 сутринта при доцентката в Щерев, при която направих инсеминацията и забременях. Беше ми казала две седмици след положителния тест за преглед при нея. Отидох и тя не видя нищо, ама нищичко в матката! Astonished С вагинален ехограф.

Прати ме пак на ЧХГ и обратно при нея. Аз почнах да рева, вече представяйки си как или всичко е свършило, или е извънматочна и тепърва започват проблемите... ама ЧХГ-то излезе много бързо и беше 4700... което е мноооого високо. Ако имаше някакъв проблем, следваше да е по-ниско. Ама пък при ЧХГ над 1000-1500, следва да се вижда.. Някакъв филм на ужасите беше това с мен като главно действащо лице (не се шегувам - нищо, че е 01.04).

Та.. доцентката каза след два дни отново изследвания и отново на преглед. Аз си тръгнах разревана от клиниката, ама... никакъв шанс да чакам в това състояние още два дни. Звъннах на една приятелка да и рева, тя ме прати при нейната гинеколожка, една младичка, в Марковс. Имаше свободен час и аз директно от Щерев към Марковс.

Там обяснявам каква ми е драмата, подсмърчайки... тя лекарката беше изключително мила и внимателна.. изслуша ме, легнах и тя да ме преглежда. Гледа и тя, аз виждам екрана - няма нищо в матката.. никъде я няма Точица. Гледа доста време, 3д пуска, и тя на вагинален ехограф.. няма и няма... започна да ми говори за извънматочна, защото не мога да съм с толкова високо ЧХГ и да не се вижда.. съответно започна да търси къде е извънматочната.. искаше да види яйчниците, ама те се криеха.. била съм трудна за гледане на ехограф. Дали физиологично или заради предишните бременности и раждания не знам, но са ми се поразместили матка, яйчници.. пък структурата не знам каква била, пък местоположението, пък ъгълът, пък сенките..

100 работи ми наговори, ама продължи да гледа, сигурно 30 минути само гледаше и накрая видя някаква сянка в матката, която евентуално може би можело да стане плоден сак.. опитваше се да я визуализира тази сянка по-добре, но не се виждаше както и да върти ехографа и накрая се отказа от вагиналния, не виждала каквото и трябвало и реши, че ще ме гледа през корема..

И през корема Точица веднага се показа! там, където трябва си е и всичко е наред. Има плоден сак и жълтъчно мехурче. Всичко е така, както се очаква да бъде. Просто от ъгъла е бил проблемът.

Представям я и на вашето внимание, след като си прави бъзици с 2 лекаря и ни се кри един час Kissing Face Ще има характер Simple Smile Не разбрах защо беше толкова сложно при мен. С предишните бременности не е имало такава драма, но... всичко е добре, щом свършва добре. Сега съм много по-спокойна, следващата седмица ще ходя пак при втората лекарка с надеждата да видим сърчице - през корема Simple Smile

# 344
Ох, Слънчице, не си представям каква тревога си изпитала..поне всичко е наред, прегръдки! ❤❤❤

Общи условия

Активация на акаунт