Термин Ноември 2025

• 29 616
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Всички ли сте си пускали прогестерон?
Аз профилактично пусках него + всичко друго каквото се сетите 😀 малко преди да забременея. На първия (от два до момента) прегледа лекарката видя резултатите, но не ми е казвала да повторя след установена бременност, казах й че пия витамини, в които има фолиева киселина и тя ми препоръча да сменя с мета фолиева, защото се усвоявала по-добре.
Прогестеронът ми беше близо до долната граници, но все пак в норма. До момента (утре влизам в 8г.с) не съм имала зацапване. Чудя се има ли нужда на своя глава да го изследвам пак или да се кротна, вие как действате? 😀

# 376
Аз си пуснах още няколко дни след теста ( понеже бяха почивни дни ) прогестерон, защото предната бременност ми казаха да си го изследвам и беше нисък, както и при тази. Имах час за 21.03, още мисля на 08.03 се обадих и обясних на АГ и той ме повика да види резултатите и ми изписа дуфастон и прогестерон. Попитах дали да го изследвам повторно, каза, че няма нужда и не съм пускала повече. 😅

# 377
На своя глава го пуснах и повече не съм повтаряла. Даже миналата седмица попитах лекарката ми да пускам ли отново, предвид зацапванията, но ми каза, че няма нужда. Моят беше 58 (в 4+0), което за нея седмица е супер резултат, а си имах няколко дни след това зацапване и все още от време на време. Може би зависи и от други неща. Щом ти няма нищо, няма смисъл да се боцкаш и да даваш пари, занапред ни предстоят много изследвания. Спести си, каквото можеш. 🫠

Всички ли сте си пускали прогестерон?
Аз профилактично пусках него + всичко друго каквото се сетите 😀 малко преди да забременея. На първия (от два до момента) прегледа лекарката видя резултатите, но не ми е казвала да повторя след установена бременност, казах й че пия витамини, в които има фолиева киселина и тя ми препоръча да сменя с мета фолиева, защото се усвоявала по-добре.
Прогестеронът ми беше близо до долната граници, но все пак в норма. До момента (утре влизам в 8г.с) не съм имала зацапване. Чудя се има ли нужда на своя глава да го изследвам пак или да се кротна, вие как действате? 😀

# 378
Да се включа и аз с пъпките. Не пия нищо допълнително и въпреки това лицето ми е шоково. С предната ми бременност беше по същия начин. Ужасно. И дебела, и пъпчива,илллл.

# 379
Аз си го пуснах два пъти в началото заедно с ЧХГ, тъй като имам установен проблем с него. При всичките ми бременности досега без прием на допълнителен прогестерон е бил около 16 - 32 nmol/l (предполагам, че всички говорим за тази мерна единица със стойностите, които споменавате, но все пак да си го напиша). В тази от тях, в която почнах със стойност 16, имах и кървене заради отлепяне заради ниската стойност. Тази бременност почнах с 24 и за два дена прием на циклогест го качих до 76, повече не съм го изследвала.

# 380
Здравейте прекрасни бъдещи мамита.
Със свита душа пиша, но историята ми е доста дълга, но на кратко.
На 40 години съм с над 15 ин витро процедури, 6 загуби, като най-тежката беше в 19та седмица. След 15 години опити забременях естествено по божията воля, но отново проблеми...😔
Чхг не ми нарастваше правилно, но расте. Последен цикъл на 18.02, вчера чхг 1350.
Последва преглед при Чучумишев, който каза, че вижда в тръбата сака... предполагах, че на там отиват нещата. От там отидохме по спешност в Надежда, където доктор Стаменов каза, ме не вижда нищо, нито в матката, нито в тръбите.... още по-голям шок.
Утре ме викат отново на преглед и отново да пусна чхг.
На някоя случвало ли и се е в 6г.с да е с толкова ниско чхг и нещата да са се развили успешно? Стаменов каза, че може да е била късна имплантация, но това заключение на Чучумишев ме плаши😔😔😔

# 381
Жълтурчо, 1350 не е никак ниско чхг. Не те ли посъветваха след два дни да го повториш и тогава пак на преглед?
На мен на чхг 4700 не можеха един час да ми го намерят сака двама лекаря, та при теб сигурно е още по-сложно.
Може и да не се развият успешно нещата, но може и да се развият. Мисълта ми е - не ги отписвай още. Отиди след два дни пак при някой, който ще ти отдели нужното внимание.
Желая от сърце успех!

# 382
Жълтурчо, казваш, че не расте правилно, на колко часа ти е удвояването в момента, че така го преценяваш? Какви са ти предишните стойности? Засичала ли си овулация или може и да е била по-късна и затова стойността да ти е по-ниска от очакваното?

# 383
Стискам палци на всички, които треперят до следващия преглед ❤ Ние бяхме на първи преглед на 21.03, каза ми да повторя около 11-12, но имаше час за 14 при доктор, който обмислям за раждане. Аз съм малко със свито сърце, защото от 2 дни имам доста дискомфорт, боли ме корема точно все едно съм в цикъл, нищо не ми се прави и само лежа. Нямам зацапване, но пък ме притеснява тази болка дали не е някакъв проблем. Не е много силна, но като започне, не спира по няколко часа и се надявам да е просто разпъване на матката.

При вас има ли такова нещо, защото вече обмислям да не дочакам до 14 и още утре да посетя най-близкия АГ за преглед.

# 384
Стискам палци на всички, които треперят до следващия преглед ❤ Ние бяхме на първи преглед на 21.03, каза ми да повторя около 11-12, но имаше час за 14 при доктор, който обмислям за раждане. Аз съм малко със свито сърце, защото от 2 дни имам доста дискомфорт, боли ме корема точно все едно съм в цикъл, нищо не ми се прави и само лежа. Нямам зацапване, но пък ме притеснява тази болка дали не е някакъв проблем. Не е много силна, но като започне, не спира по няколко часа и се надявам да е просто разпъване на матката.

При вас има ли такова нещо, защото вече обмислям да не дочакам до 14 и още утре да посетя най-близкия АГ за преглед.

На втория ми преглед в 7 г.с лекарката ми обясни, че е напълно нормално ако в следващите дни/седмици имам усещане като пред цикъл. В крайна сметка големи промени настъпват, нормално е да има усещания. Аз без да имам болка също нямам особено желание за кой знае какво и предимно лежа и почивам (защото съм в отпуска една седмица и така или иначе навън само вали 😀).

Ако болките обаче са нетърпими или много се усилват е добре да те прегледат, най-малкото за лично спокойствие, аз поне така бих постъпила.

# 385
Не съм следила овулация, тъй като ми предстоеше пътуване и изобщо не е било планувано, а и никога не съм забременявала нормално и не очаквахме.
Очаквах цикъл на 18.03, като на 16.03 ми зацапа съвсем малко светло кафяво и реших, че ще ми дойде. Да ама това нещо спря и грам нямаше след това. Пътувах със самолет над 13 часа и веднага като се прибрах на 21.03 направих домашен тест, който веднага показа втората черта.
На 22.03 първо - 95.96 чхг
24.03- 157.3 чхг
26.03 - 271 чхг
28.03- 350.9 чхг
30.03- 597.5 чхг
02.04 -1348 чхг

Утре пак ще правя сутринта и ще съм на преглед в Надежда, дано да се развият по-най-добрия за мен начин.
Като във филм се чувствам, нито мога да мигна през ноща се будя през 20 мин, не мога да се средоточа и в работата, направо лудница....😔
Sunshine, вдъхна ми малко надеждичка с твоето чхг.

# 386
Жълтурчо, удвояването ти варира на около 60-70 часа, нормата е до 72, така че всичко за момента е нормално. Още първото ти ЧХГ е малко ниско за 4 дена закъснение, та според мен по-скоро си имала късна овулация и си по-скоро 5+, а не 6-та още. Опитай се да се успокоиш и оттук нататък важното е на прегледите да расте и да се развива. Чакаме те скоро с добри новини! Flowers Four Leaf Clover

# 387
Здравейте мамии, вчера бях на втори преглед. Видяхме ембрион и сърдечен пулс❤️
Малко съм назад със седмиците поради късна овулация, но аг каза че всичко е наред и официалния ми термин е на 23.11.25г.
Пожелавам успешна и безпроблемна бременност на всички.

# 388
Жълтурчо, удвояването ти варира на около 60-70 часа, нормата е до 72, така че всичко за момента е нормално. Още първото ти ЧХГ е малко ниско за 4 дена закъснение, та според мен по-скоро си имала късна овулация и си по-скоро 5+, а не 6-та още. Опитай се да се успокоиш и оттук нататък важното е на прегледите да расте и да се развива. Чакаме те скоро с добри новини! Flowers Four Leaf Clover
Много ти благодаря за подкрепата и надеждата.
Определено имах нужда от вас.
Безценна е тази група❤️

# 389
Здравейте,
Тема за декември очаква ли се скоро?.🙂

Общи условия

Активация на акаунт