Термин Ноември 2025

• 29 464
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Аз също имам тромбофилия и съм без никаква терапия за нея. Доколкото разбрах нуждата от терапия се определя на база това каква точно е тромбофилията и анамнезата до момента, т.е. имало ли е някакви проблеми. И аз ходих при няколко лекаря още с втората бременност (с първата не знаех), докато реша, че нямам нужда от терапия.

# 481
Сонриса, а ти за тромбофилията без терапия ли си или взимаш аспирин/натаспин? Аз преди взимах аспирин 100 и тогава имах хематом, казаха ми, че прекалено много съм разредила кръвта, затова тази бременност съм на аспирин 75.

# 482
И аз имам тромбофилия ,на няколко неща съм хетерозигот и съм без  терапия .

# 483
С предната бременност ми бяха изписали натаспин, но аз въобще не го пиех редовно, не знам дали и една опаковка съм изхабила, защото пак няколко лекари ми казаха, че е излишно. Но редовно си следях коагулацията.
Но не приемам примерно вит Ц като добавка, защото то пък съсирва кръвта. Ей сега ще кача снимка на моите показатели за инфо, ако на някой му е интересно да сравни.

Fayona, моята логика, ако приемам аспирин е, че кръвта ми ще се разрежда, тоест не би следвало да стават хематоми, ако има връзка с тромбофилията и тях. Но може и аз нещо да бъркам ест.

# 484
Моите са хетерозиготен в PAI и ACE. На мен каквото ми обясниха (а и доколкото го разбрах) е, че въпреки, че и НМХ и аспирина се дават при различни мутации на тромбофилията, ефектите им са различни. Аспиринът разрежда кръвта, а НМХ предотвратява тромбите. Доколкото хематомът опростено е капсулирана кръв, причините за него са точно прекаленото разредяване. Затова и на мен този път ми намалиха дозата, следим коагулацията и ако засечем проблем ще преминем направо на НМХ, въпреки, че и моите мутации не са от рисковите, за които обикновено го предписват.

# 485
Разбирам, може би в моя случай с тези хематоми е добре, че не приемам аспирин засега..

Някой по-горе беше писал и за козметиката, да добавя, че ретинол по време на бременност/кърмене не е разрешен.

# 486
  • София
Аз съм с хетерозигот по мадърфакър😅(MTFHR) и взимам метафокик. Освен него имам изменения в НК клетки, тромбоцитно-лефкоцитни агрегати и др., та съм на АП. Пре предната бременност имаше колебание дали да не добавим и фракси, но не го направихме и имам здраво дете (пу пу), та и сега така процедирам.

Относно  козметиката, освен ретинол е добре да се ползва и Aha/Bha киселини над 2%. Слънцезащитата е задължителна.

Нали ви питах за коремче - моето се оказа,че е било от газове явно. В момента тялото ми е точно като преди да забременея.  Така и се чувствам.  Да видим какво ще означава това на следващия преглед.🙄

# 487
И аз съм с тромбофилия,  Factor V Leiden-хетерозиготен носител, като това създава предпоставки за нарушение в системата на коагулация и риск за повишено кръвосъсирване. От деня на положителния тест съм на фраксипарин и предстоят изследвания.

# 488
  • Ботевград
Добър ден и от мен. Мина и моя втори преглед. Имаме малко човече вече ❤️
Чухме сърчице.. В края на месеца ме викат пак. И от 10 до 20 май ще запазвам час за скрининг и фетална в Щерев.
Имам и киста 7.88см в ляво, която след месец би трябвало, да започне, да се маха.. Така ми обясниха 2ма различни лекари.
Вече ми е много по-спокойно.

# 489
Здравейте и от мен! Мина и моят първи преглед в 6+3г.с чухме сърце с пулс 102. Това малко ме притесни защото видях различни мнения, някъде се казва, че пулса се изменя спрямо г.с, а на други за нормален пулс от 120.
Според вас има ли място за притеснения?

# 490
Хехе и при мен е почти същото. Днес видяхме как тупти сърчицето, първата половина на май - фетална, и и аз имам някаква киста до десния яйчник, но е по-малка от твоята - елипсовидна, 3 на 5 см, като ми казаха да не я мисля Simple Smile
Добър ден и от мен. Мина и моя втори преглед. Имаме малко човече вече ❤
Чухме сърчице.. В края на месеца ме викат пак. И от 10 до 20 май ще запазвам час за скрининг и фетална в Щерев.
Имам и киста 7.88см в ляво, която след месец би трябвало, да започне, да се маха.. Така ми обясниха 2ма различни лекари.
Вече ми е много по-спокойно.

# 491
Здравейте! И аз се включвам след първи преглед, предстоящ втори. Чух сърчице, беше доста интересно. Blue Heart
Но за съжаление на гинеколожката много не и се занимава, а аз имам милион въпроси Grin
Можете ли да ми кажете дали знаете в какъв случай се назначават изследвания за токсоплазмоза? Тъй като имам коте, около което се въртя постоянно, също така и чест контакт с кучета. Четох в интернет, че не е особено препоръчителен контакт най-вече с котки, но нямам представа тази информация до каква степен е вярна. Според вас трябва ли да се притеснявам...

# 492
Vi Simple Smile, най-добре е друг да се занимава с чистенето на котешката тоалетната докато си бременна и не се навъртай много около нея Smile

# 493
  • София
Всъщност се оказва,че токсоплазмоза можеш да хванеш по-лесно от неизмити зеленчуци, отколкото от домашна котка. Най-лесното решение за минимизиране на риска от хващането й от котка е да не изхвърляш ти котешката тоалетна. Simple Smile

# 494
Момичетааа за мен утрото не е добро днес. Сутринта по бельото ми имаше дооста кръв много се стреснах. Ще ходя на преглед дано всичко е наред. Стидкайте ми палци

Общи условия

Активация на акаунт