За какво си мислите постоянно напоследък? - Тема №2

• 47 997
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Мисля си как ще изкарам Великден със семейството. Въобще не ми се иска да идва. Но нямам никакъв избор.

# 196
  • Mediterraneo
Тъжно. Аз също си мисля за Великден, но с различни чувства. Мама ще идва чак другия месец, голямата ми дъщеря живее на 1000 км от нас, всички работим в неделя. Въпреки това ще се съберем със семейството на сестра ми за вечеря, даже време нямаме да готвим, ще вечеряме навън. Нито козунаци ще имам време да направя, едва яйцата ще боядисам. Но час с близките ми е час с близките ми. Жалко само, че мама и детето няма да присъстват.

# 197
А, аз ще правя козунаци.
Само веднъж Sunglasses
Паметливите, сигурна съм, че помнят, как се бях отнесла миналата година  Joy

# 198
  • Mediterraneo
Абе, познавайки се, както почивам сряда и четвъртък... Много ми се яде, направо ми се плаче. На някакъв режим съм, но за козунак ще намеря начин. Онзи ден купих 2 пакета хубаво брашно, имам всичко останало, като нищо ще прекарам двата си почивни дни, месейки. ММ вече официално ще ме обяви за чисто луда.

# 199
Аа, сакън, два дни в месене Dizzy Face
Скрит текст:
Ако искаш, виж рецептата на angellove за козуначени кифлички- от години правя нея, че и с миксер се бърка.
Аз меся много, и не ме бърка, но моите вкъщи обичат и извън Великден, та тази е повече от проверена в годините.

# 200
И ние пак ще се събираме родата. Ще има драми, затова мисля.

# 201
И аз мисля за Великден.  За обяд ще сме при свекърите, вечерта при брат ми, че е рожденик. Майка и татко ще липсват и ми е мъчно.  Свекървата посреща колкото да се каже, че сме отишли. Майка много се стараеше  и с готвене и с украса .  Радваше се и на подаръци направени от мен.

# 202
  • Бургас
И аз с мисли за козунаците!
Много ги обичам, а трябва да си спазвам КД и ми е трудно!
Усещам, как след Великден ще мина на вода, таратор и салати!
Спешно!

# 203
А аз си мисля, че Великден трябва да е смирение, тишина, обръщане навътре в себе си, съпричастност, добрина, жертва....А е козунаци, агнешко и суета

# 204
Има и друга гледна точка - събиране на семейството, радост за децата и при подготовката, и по време на празника. Нищо лошо няма и само това да е.

# 205
Няма, но не това е Великден. Това, което описваш си е семейна сбирка да хапнем. Друга гледна точка е, че на такива сбирки избухват замитаните скандали Wink

# 206
Това е празник и повод, за едни за едно, за други за друго. Все няма лошо.

# 207
И аз с мисли за козунаците!
Много ги обичам, а трябва да си спазвам КД и ми е трудно!
Усещам, как след Великден ще мина на вода, таратор и салати!
Спешно!
И аз така
 Понякога искам на такива празници да съм на работа - избягвам трапезите и не се срещам с хора,  които ме питат как съм от клюкарска гледна точка.  Тази година Великден съвпада с РД на брат ми - компанията там умее да се весели. Свекърите ще ги изтърпя за един обяд. По- добре беше да съм цял ден на работа и вечерта на рожден ден.

# 208
Ние ще се съберем само най-близки хора, нищо насилено. При това не се знае дали не се събираме за последно в такава конфигурация с две баби на по 86 години и не можем да не се възползваме. За капак и детето ще си дойде за няколко дни, използвайки съвпадането на двата празника.

# 209
А ние ще сме си сами.
Обаче, аз обожавам Великден!
И яйца боядисваме с кеф, и козунаци правим, и великденско агнешко се пече, и е ден " за ядене и пиене" като в северозапада!- който знае, знае за какво говоря Wink ... и семейно се излежаваме , а после късно- късно - на разходка, за да храносмиламе...
..и на всяко ядене, поне седмица след това, се разиграват чуканици с яйцата, ...и  ми е светло и мило, макар да не е извисено...

Общи условия

Активация на акаунт