За какво си мислите постоянно напоследък? - Тема №2

• 48 062
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Северина , стискам палци това да е фалшива тревога .

# 436
Северина, всичко ще е наред. Бях на 20, когато си напипах топче и се оказа доброкачествено, вече 10 години го следя на ехограф и не расте.

# 437
  • France
Най вероятно е фиброаденом. Имам 2, откакто съм на 28-9. Следя ги и толкова. Вече съм на 40 и междувременно родих 2 деца. Стискам палци

# 438
  • Варна
Ох, и аз се надявам на киста или на фиброаденом.
Благодаря за успокоението момичета!
Сега сме в кандидатстудентска кампания, избираме университети, специалности, само това ми липсваше.

# 439
  • Бургас
За несправедливо наранените и пострадали ....

Северина, дано всичко е наред!

# 440
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Всичко ще е наред, Северина! Стискам палци Flowers Four Leaf Clover

Четох наскоро една книга, в която прочетох следното - You're only as happy as your unhappiest child... това е, проима ли човек дете, вече сърцето му е на тепсия - и в щастие, и в притеснения.

# 441
Мисля си за случая с момчето от Перник, пребило друго дете, и явно родителите на побойника са се отказали от него, което според мен е голям фактор в насилническото му поведение. Ето как се създават престъпниците, достатъчно е едно дете да бъде изоставено от родителите си и това усещане за отхвърленост често избуява в антисоциално и озлобено поведение. Разбира се, невинаги и любящото отглеждане в стабилна среда създава качествени хора, понякога човек сякаш е роден зъл. Но шансът да станеш нормален човек все пак е по-голям, ако израснеш обичан и ценен. Изпращането в интернат се съмнявам да подейства, без любов и подкрепа това дете е изгубено, никой служител в учреждение не може да му ги осигури. Съмнявам се, когато излезе, да се е променил драстично. Според майка ми това е едно озлобено дете и е права, той сигурно вече си дава сметка, че има деца, обичани от родителите си, а той е изоставен от своите. Няма как това да не повлияе негативно на дете в пубертета. И не можем да се очаква зрялост от него на този етап поне. Той се чувства предаден и отхвърлен от света. Затварянето в изправителен дом е лесно, всъщност най-лесната част. Но агресивното поведение няма да спре с това, трябва си комплекна работа с психолози, социални работници и други. Докато това момче съществува като вълк единак, чувствайки се сам срещу света, промяна няма да има.

# 442
Yurika, подкрепям мнението. Няма нито един сериен убиец, който да е израснал с добри родители и в обичащо семейство

# 443
Има, преди години бяха окрали хасковската банка и пребили милиционера, единия ни беше съсед и роднина, от хубаво, уважавано семейство, семейството на жена му също. И накрая се оказа, че имали и други прояви, но не са ги хващали.

# 444
И аз познавам доста „добри“ хора на пръв поглед, чиито родители също са много уважавани в обществото, но това не означава, че вътре в семейството им е царяла идилия. Не става дума за това какъв образ имат тези хора в обществото, а в каква атмосфера са израснали. Какви са взаимоотношенията в семейството им. И серийните убийци са изглеждали много обаятелни в очите на околните. Но образът не е равен на характера

# 445
„ хубаво, уважавано семейство“ не значи качествени родители.
Всъщност, нищо не значи- те може навън, за пред хората да са всичко, а вкъщи- нищо.

# 446
  • София
Не мога и няма да оправдая престъпниците. Семейството невинаги е определящ фактор. В някакъв момент човек трябва да се научи да носи отговорност за действията си. Иначе мисля, че е възможно провинилият се да бъде превъзпитан и да спре да бъде вреден за обществото. И колкото по-рано се почне с превъзпитанието, толкова по-добре.

# 447
  • here and now
Точно семейството е главен и определящ фактор и тази отговорност се възпитава именно там. И се започва рано, много рано...

# 448
И аз се подразних леко от доброто семейство.
Голяма рядкост е и ВИНАГИ имат черна овца, та не е вярно обобщението, че били съвършена среда, незнам си какво.

# 449
Точно семейството е главен и определящ фактор и тази отговорност се възпитава именно там. И се започва рано, много рано...

Хм, чета, че повечето от локалните били от добри семейства. Явно не е само семейството фактор.

Общи условия

Активация на акаунт