Защо навсякъде където стъпваме има отпадъци, защо не сме като истински европейци?

• 6 979
  • 222
  •   1
Отговори
# 75
  • пустинята Гоби
Ама какво означава, не се пази. Лично аз съм родена в края на 70-те, свикнала съм да пазя, на това уча децата си и честно казано около мен не виждам някой да хвърля боклуци, да чупи и да иска да живее в мизерия. Всеки ден гледам, че извозват боклука от квартала, ок случва се да има изхвърлени дивани по улицата, ама при условие, че в България няма регламентирани места за големите ненужни мебели, къде да ги сложат хората, ако не до контейнерите. Не ми се е случвало да изхвърлям голяма вещ и честно казано, ако ми се наложи, не знам къде да я метна. Тази мантра с манталитета и непазенето как важи да Европа, която е пълна с мигранти, които със сигурност спазват правилата по-малко отколкото редовите българи.

# 76
За какво означава, че не се пази, примери бол, и в тази тема също.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 23:40 от Анонимен

# 77
Ми да, в близък по-малък град си е чистичко, но и хората, които живеят там, като че ли са по-културни, учтиви. При нас има едно нахалство, казват "дай"!, а при тях- "може ли да даваш?".

# 78
Мими, има график за изхвърляне на големи отпадъци, ако искаш да изхърляш извън него и не си организираш това сам, е крайно време вече да има глоби.
При нас няма проблем с боклука, не е по-мръсно от други европейски градове.
Една от причините да изглежда по-мръсно, може да е калта, но колко от хората тук в темата не биха си паркирари колата в градинка. За протокола - аз никога, но повечето хора около мен - да, за съжаление.

# 79
  • София
Живея на първия етаж. Неведнъж съм правила намеци на съседите да не си изхвърлят фасовете през прозореца, както и клечките за зъби или уши. Файда никаква. Когато човек си е прост и нагъл до безобразие, каквото и да направиш - няма да се усети.

Периодично ги прибирам, защото просто не понасям да ми е мръсно, а и защото природата следва да се щади. Не само неговите боклуци, ами и на другите, които ги хвърлят около блока и градинките. За мен има хора, които са създадени за да градят, и други, които за съжаление са създадени, за да рушат. Вторите не ги разбирам.. не ми е красиво вместо красиви цветя в градинката, да има "поникнали" фасове и опаковки.

Ганьо си е Ганьо, аз съм "за" строги глоби и санкции, да видим тогава как ще има повече европейци, че Ганьо мрази да плаща.

# 80
  • София /Абсурдистан
В момента духа много силен вятър, само да видите колко боклуци са разнесени от кошчетата и кофите. Всичко наоколо е осеяно с боклуци.

# 81
  • пустинята Гоби
Мигрантите имат отношение към хигиената в Европа, нито са научени, нито пазят. И имат отношение към това, което твърдя - тук пазим точно толкова, колкото в Европа, просто там се чисти повече, постоянно, улиците се лъскат с машини и се мият. Тук се премита, попремива и толкоз. Няма как да се сравнява чистотата.

И на мен ми е много интересно как ненаучените българи стават по-чисти от европейците като идат в Европа, а тези които остават да живят в БГ са прасета.

# 82

И на мен ми е много интересно как ненаучените българи стават по-чисти от европейците като идат в Европа, а тези които остават да живят в БГ са прасета.

Как ли ? С глоби става работата. Като ги глобят един-два пъти, и се замислят дали ще процедират както вкъщи.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 23:39 от Анонимен

# 83
Живея на първия етаж. Неведнъж съм правила намеци на съседите да не си изхвърлят фасовете през прозореца, както и клечките за зъби или уши. Файда никаква. Когато човек си е прост и нагъл до безобразие, каквото и да направиш - няма да се усети.

Периодично ги прибирам, защото просто не понасям да ми е мръсно, а и защото природата следва да се щади. Не само неговите боклуци, ами и на другите, които ги хвърлят около блока и градинките. За мен има хора, които са създадени за да градят, и други, които за съжаление са създадени, за да рушат. Вторите не ги разбирам.. не ми е красиво вместо красиви цветя в градинката, да има "поникнали" фасове и опаковки.

Ганьо си е Ганьо, аз съм "за" строги глоби и санкции, да видим тогава как ще има повече европейци, че Ганьо мрази да плаща.
Ужас, те горните живеещи, повечето не мислят  живеещити в долните етажи.
Не знам, някои кучета даже си минават по пешеходната пътека, не мога да обидя животните, ако кажа,че са излезли от гората.

# 84
  • Somewhere far away
Вчера се поразходих из моя мил роден град и станах свидетел на следната чудновата и забавна сцена:
пет човека метат 5 кв. метра, застанали почти един до друг и така сигурно ще си карат до довечера.
 Хах, е аз ли да ги науча, че така не се мете ?? И че беше непълно излишно това упражнение да се върши от пет човека застанали на няма и метър един до друг! 
Та така... поне се посмях де.

Докато има толкова мързел и всеки гледа да мине тънко и да не си даде зор- няма да се оправим.

# 85
Вчера се поразходих из моя мил роден град и станах свидетел на следната чудновата и забавна сцена:
пет човека метат 5 кв. метра, застанали почти един до друг и така сигурно ще си карат до довечера.
 Хах, е аз ли да ги науча, че така не се мете ?? И че беше непълно излишно това упражнение да се върши от пет човека застанали на няма и метър един до друг! 
Та така... поне се посмях де.

Докато има толкова мързел и всеки гледа да мине тънко и да не си даде зор- няма да се оправим.
Точно, не обичаме зора. Когато бях 18 годишна, нямах никаква представа за сериозното положение в държавата. Мислех си, че всичко ще ми дойде ей така, но надали. Само със зор, с нокти. Макар че, от работа си нямах хубави нокти. Както и да е, мързела си го имаме.

# 86
  • пустинята Гоби
В доста европейски градове лудницата е толкова голяма, че ако глобяваха за пресичане на червено, нямаше да им стигнат полицаите.

# 87
  • София

Ужас, те горните живеещи, повечето не мислят  живеещити в долните етажи.
Не знам, някои кучета даже си минават по пешеходната пътека, не мога да обидя животните, ако кажа,че са излезли от гората.

Да не говорим, че имат навика и други боклуци да хвърлят там и нашите прозорци, колкото и да ги чистим, пак се мърсят. Във входа, децата на други съседи, явно нямаше с какво да си играят преди години - изчоплиха го целия, същите мрънкат срам ги било да си поканят гости.

Аз именно заради това съм "за" да има много солени глоби за хвърляне на отпадъци на места, които не са предназначени за тях. Искрено се надявам, че подобен тип глоби биха могли да спрат някои хора от абсолютната им безотговорност и простотия. И ето пари за бюджета, дето толкова умуват, от къде ще дойдат.

# 88
Защото няма контрол и глоби.
В Англия ако се изплюеш глоба 60 паунда;
за хвърлен фас - 80 паунда и т.н
Там постоянно обикалят с камери и следят.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 17:13 от bubanka

# 89
В България не можеш да ги снимаш , камо ли да им направиш забележка … затова съм за високите глоби и аз.

Общи условия

Активация на акаунт