„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 840
  • 931
  •   1
Отговори
# 300
Много ми е странно как похватът да се противопоставят двата образа на бедната помощничка с лош немски и богатата дама native speaker (разкошно, че дамата беше германка) се приема толкова зле. А беше чудно, всеки си беше на мястото.

# 301
  • Viena
Много ясно,че това си  е търсен ефект.

# 302
Защо да слагат някоя актриса, която го говори добре немския? За да може немскоговорящата актриса отсреща бурно да изръкопляска или слухът на някой, който си мисли, че владее супер много езика, да се чувства добре ли?

По тази логика във филмите с лекари трябват да наемат лекари да играят главните роли, че съм забелязала, че невинаги актьорите държат правилно инструментите.

Според мен немският на актрисата беше съвършен точно в своето несъвършенство, защото едно по-добро говорене на езика би съотвествало на един по-висок социален и интелектуален статус, какъвто героияната няма. Тя беше просто болногледачка и езикът го владееше точно до нивото, с което може да се оправя.

# 303
Донякъде се съгласявам. Просто ако може да не си даваме оценки един на друг.

Надявам се третият епизод да е още по-добър.

# 304
И аз нямам търпение да гледам Коджабашева. Кога ще е серията с нея?

# 305
Гледах и аз тази серия,  хареса ми как се справиха всички.  Казусът на Дана не предизвиква толкова противоречиви мнения, защото е по-близо до познати семейни проблеми, които всеки може да свърже, ако не със собственото си семейство, поне с някакъв близък пример. Захари Бахаров е добър характерен актьор, неслучайно е толкова успешен. Другите не ги познавам, но ми хареса как се справиха. Майката която трябваше да е централен персонаж остана малко в сянката му, обаче.
Аз също не харесвам актрисата, която играе Явора. Хич не е харизматична, за да стане ясно защо децата са толкова привлечени от нея тя няма излъчването на добротата, която олицетворява в живота им. А тяхното отношение към нея, както в епизода беше показано и с описанието на съня на Дана,  се превръща в нещо като култ,  те  до такава степен я идеализират и боготворят, че връзките им с нея   излизат извън рамките на здравословното и затова и всичко завършва по този начин. Надявам се, че с описанията на сънищата и разказите и на другите деца пред следователите и психолозите този аспект да се очертае по-ясно, както е в книгата.

Общо взето засега съм доволна от сериала.

# 306
  • Другата България
Според мен именно това е идеята и на книгата, и на сериала - всички деца от групичката са с проблемни семейства, в които майката е тази, която е изоставила, пренебрегнала, неглижирала детето.
И същото това дете намира и вижда в Явора именно образа на майката, и буквално я боготвори.
Съответно майката/майките пък ревнуват от нея, затова е и това отношение от тяхна страна.
И мисля, че вече се досещам как ще завърши всичко, разбира се и благодарение на изпуснати реплики от хора, които са чели книгата. Blush Но и благодарение на двата излъчени епизода, разбира се.
Същевременно благодаря на всички, които споделят историите от книгата, четейки ви все повече съм сигурна, че аз няма да я прочета.

# 307
  • София
Книгата се чете лесно. Не е някакъв супер литературен връх, но има всички необходими неща. Ако авторката беше поработила повече и доразвила историите и образите щеше да е бестселър, но явно я е "изляла" с емоциите си.

# 308
Обаче прави впечатление как темата хвърчи. За разлика от темата "Всичко за сина ми", в която има по 4-5 поредни дни без нито един коментар, включително и в неделя вечер, когато дават епизодите. Смятайте Grinning

# 309
Около мен пък никой не гледа сериала,затова и досаждам тук.Не познавам и някой чел книгата.Чак бестселър едва ли би станала,прекалено е мрачна и тежка темата.Иначе да стила на писане е различен и малко странен,но се схваща цялостната идея и тегоба.
Извинявам се ако съм изтървала нещо от книгата и е било спойлер и съм развалила на някой финала,ще обсъждам вече само текущата серия/глава от книгата.

# 310
  • София
И около мен никой не го гледа, но тук ми е приятно да го обсъждаме.
А другия сериал, сега погледнах е с Рачков, за това съм го пропуснала и няма да си го причиня.

Очаквам с нетърпение Те, вълните с премиера 5 април, ще се излъчва всяка събота от 21ч. по БНТ.

# 311
  • София
То и скандинавските книги са мрачни, което не им пречи да са бестселъри.

# 312
И аз си чакам "Те, вълните". Надявам се историята там да не е предвидима от самото начало както в този сериал.

# 313
  • София
Аз също, надявам се криминалния елемент да се разплете накрая.

# 314
Намирам структурата на сериала за много подходяща за историята, не знам така ли е в книгата. Във втори епизод, преди да ни покажат отново окървавената Явора (очаквам тези кадри във всеки епизод), имаше няколко идентични с Е1 моменти, от които се очаква драгия зрител категорично вече да е разбрал, че става въпрос за паралелни истории с един финал.

Немския на майката на Дана изобщо не е нужно да е много добър, видяхме, че ѝ е достатъчен и се справя.

Общи условия

Активация на акаунт