„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 854
  • 931
  •   1
Отговори
# 315
Какъв перфектен немски се очаква да има една домашна прислужница.

# 316
А пък на мен ми беше доста нереалистично даже, че героинята говори толкова добре Grinning колко хора, които ходят на гурбет в чужбина могат на говорят сносно, какво остава за произношение...

# 317
Ами в книгата майката е изоставяна от майка си на гъркиня бавачка и от нея научава езика и после затова заминава в Гърция.Тук нещо такова са взаимствали с разликата в страната разбира се.

# 318
В този епизод имаше ли нещо казано, относно майката на Дана и нейната майка?  Това е важно с оглед да се очертае приемствеността в, както го наричат някои от критиците перверзното майчинство - в резултат от травмите нанесени от собствените им майки,  майките на героите повтарят този модел със своите деца.  
Аз, обаче, пропуснах в този епизод да има такъв момент и видях по-скоро една майка, принудена от порока на съпруга си да отиде да изкарва хляба на семейството  на гурбет, като остави детето си на по-безпомощния финансово родител, нещо, характерно за цяло поколение, по  времето в което Димова е писала романа си.  Същевременно жената очевидно е загрижен родител и стойностен човек, който постоянно се опитва от разстояние да проявява грижа, а и осъществява добра връзка с възрастната жена , кояти гледа, значи  не само, че я гледа добре, ами и печели обичта и загрижеността и до степен да я възнагради с доста добра сума. Връзката с детето и, обаче, се оказва безвъзвратно увредена.

Тоест, в този епизод поне, аз не видях откроена вината на майката на Дана за състоянието на детето и, някак си тя беше приглушена от безобразията на блестящия Бахаров. Майката, дори до някаква степен предизвикваше съчувствие.

# 319
Да,всяка от майките е изоставяна от нейната си майка и това неминуемо се повтаря към детето и.Албена има майка математичка,която я обевява за позор и се отказват от нея като отказва да направи аборт.Майката на Лидия е била лекарка,зарязвала я е на бавачки,една от които гъркиня както споменах.За другите няма да коментирам още 🤗.Тук нищо не споменаха дори за бабата на Дана.

# 320
  • Между гори и планини
Мисля, че искаха да покажат една смачкана жена - принудена да слугува в чужбина, за да изхранва детето си и мъж който е с големи претенции, но за нищо не става. Показаха я заинтересована как е детето ѝ, ще отиде ли на екскурзията, купила ѝ рокля, последно си пари изпратила. Според мен не всяка майка която е оставила детето си е лоша. Тази според мен не е. Нямала е избор, как да вземе детето с нея в друга страна, вероятно до последно е вярвала, че въпреки алкохола , бащата ще е баща. Видяхме го, че е манипулатор.

# 321
  • Glasgow
На мен ми направи впечатление, че майката купи рокля, въпреки че бащата каза, че тя не носи рокли, харесва дънки.

# 322
  • Другата България
На мен ми направи впечатление, че майката купи рокля, въпреки че бащата каза, че тя не носи рокли, харесва дънки.
Същото ми направи впечатление и на мен.
Тя толкова се е отдалечила от детето си, до степен такава, че не го познава, вече.
Същевременно бащата, който се очаква да предизвика отвращение и недоволство, знае какво харесва детето и точно това му купи.
С което, поне според мен показаха и това, че от цялата ситуация потърпевш е и той.

# 323

Тя му каза, че е време да почне да носи рокли.
Аз обаче не видях тази майка като се върна да каже поне на мъжа си, че е останала и тя без работа. Не я видях много притеснена относно това, че нямат пари. Излезе, че се връща от загриженост за дъщеря си, но ако не беше приключил ангажимента й с възрастната жена в Германия, тя щеше ли сега да се върне?

# 324
  • Другата България
Нямаше според мен.
Аз вече го писах.
За мен тя не се върна заради Дана, а заради това, че работният ѝ ангажимент приключи.

# 325
  • Между гори и планини
Няма да се върне разбира се. Поне един трябва да изкарва хляба в това семейство. Само тя си знае какво ѝ е докато е далеч от детето си.

# 326
  • ПАЗАРДЖИК
Предварително се извинявам на тези, които биха се засегнали от мнението ми, защото има много майки, които оставят децата си на бащата или на баби и дядовци и заминават да работят. За мен нищо не може да ги извини! Мисля, че това е най- лесния вариант. Отиват далече, където единственият им ангажимент е да работят и изкарват пари! Но парите не са всичко! Не са най- важното на света! Не решават всички проблеми, а създават нови! Пропускаш порастването на детето си, това няма да се върне никога! Пропускаш щастливите и тъжните му моменти в живота, в които има нужда да сподели, да бъде подкрепено, да бъде обичано! Тези деца се чувстват изоставени въпреки осигурената дори добра грижа от баби и дядовци. В резултат след години не се познават и са изгубили толкова време от и без друго краткото време, което имаме на този свят! Време в което да сме ЗАЕДНО! Това за мен е най- важната дума!
Тази серия много ме развълнува! То си личи, че ме засяга лично. Майка ми живее и работи извън страната вече 20 години. И въпреки, че когато замина аз не бях вече дете- бях на 25, семейна с 2 деца, ние изгубихме вече 20 години да бъдем заедно!

# 327
  • Между гори и планини
Никой не може да е толкова категоричен, когато не е бил в същите обувки.
Да не мислиш, че тази майка не е наясно какво е пропуснала и не страда?
Просто се радвах, че животът не ви е поставил в подобна ситуация.

# 328
Може и така да се разглежда ситуацията -  майката бяга от кошмара, който представлява семейната и ситуация и мъжа алкохолик, вместо да го разреши, като по този начин спасява себе си, но оставя в кошмара детето си. Момиче в пубертета, без майчина грижа , в компанията на пияници...

# 329
Никой не е казал,че и е било лесно,въпросът е че тя я изоставя на 11 години и знае,че мъжът и е алкохолик.Моята майка също се канеше да замине след като закриха завода в който работеше.Малък град,работа няма,избор голям също.Лидия поне е в София,едва ли е нямала избор и работа,просто по лесно е да избягаш от алкохолика.

Общи условия

Активация на акаунт