„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 667
  • 931
  •   1
Отговори
# 75
  • Между гори и планини
Разкажи ми на лс ако ти е удобно. Да знам да си губя ли времето. И без това искам да гледам пи малко натоварващи филми

# 76
Гледах първи епизод и ви намерих да си обсъждаме Simple Smile

Чела съм книгата и по скоро ме интервсува как е пресъздадена на екран, но виждам че за доста хора тук сюжетът е нещо като криминална загадка. Не знам как ще се опазим от спойлери, още повече, че във всяка статия за книгата и оттам и за филма  се разкрива какво се случва. Всъщност, книгата поне , набляга на индивидуалните истории и тяхната психоанализа, така да го кажа малко лаишки, а не на сюжетни обрати.

Та: първата серия ми хареса, кастингът също, Рая Пеева се справи много добре и според мен изцяло доминираше в този епизод, както и трябва да бъде, защото нали в произведението се разглеждат майките.  Останалите герои също стават.
Изглежда ми професионално направен сериал, който плътно се придържа към първоизточника.

# 77
Напишете моля, тук с няколко думи, в скрит текст като спойлер или на лични, кое е толкова тежко, за да знам наистина дали да си губя времето. Извращения някакви не ми се гледат.

# 78
  • Sofia
Напишете моля, тук с няколко думи, в скрит текст като спойлер или на лични, кое е толкова тежко, за да знам наистина дали да си губя времето. Извращения някакви не ми се гледат.

Скрит текст:
Учителката е убита от самите деца.

Харесва ми как е направен сериалът, създаде атмосфера, кастингът е горе-долу ок, младежите са добри, много се радвам на талантливи деца, дано има повече. Чудя се дали да изслушам книгата или да гледам сериите без да знам подробности. Доколко първата серия следваше книгата, някой чел я може ли да каже?

# 79
Книгата започва с история на едно от момичетата, а не с тази на момчето.

# 80
  • Другата България
Аз не искам да знам какво е станало.
Колкото и да е гадно и извратено.
Но вероятно ще е тъжно.
Не трябваше да го излъчват още в първи епизод....

# 81
  • Между гори и планини
Вероятно смъртта на учителката е дадена в първия епизод, за да има въпроси кой, защо? И в последствие ше стане ясно. Малко като "Кой уби Лора Палмър"

# 82
Вероятно е така, това е добър ход според мен, ще събере повече зрители.

# 83
Да разбирам ли, че идеята е следната - майките индиректно са отговорни за случилото се?

# 84
На мен ми хареса епизода. Гледах си го сама и на запис. Подкрепям самотното мнение (или поне само едно мярнах), че на Рая Пеева ѝ ходят такива роли на невротизирани кучки. По-скоро Боряна Братоева не ми беше никак убедителна като любима учителка.
Очаквам следващите епизоди да са ретроспективни и да показват историите на други деца от класа и каква празнина е запълвала Явора (претенциозен ибор на име, малко като псевдоним ми звучи) за тях. И накрая в последния ще разберем какво и как се е случило с нея.

Понеже нямам особено търпение и не съм чела книгата, може ли някой да бъде така добър и да ми драсне едно кратко ЛС какво, как и защо Явора е мъртва?

# 85
Искам и на мен спойлер с кратка история на лично съобщение.

Иначе пуснах книгата в Сторител - много объркана история, много мудна. Не е моето.

# 86
Е, хора, напишете в Гугъл - Майките - сюжет. Всичко си пише.

# 87
  • Бургас
Запис и от мен в темата!
Изгледах епизода и ми хареса!
Ще гледам и другите.
Книгата не съм я чела.

# 88
Преди години имаше театрална постановка, но не съм я гледала. За сериала научих от тази тема.

Като цяло, не ми харесва на първо място играта. Това зверене, троскане, подвикване, ехидност  е много характерно за българското кино в последно време и един сериал не мога да изгледа до края, с малки изключения. И фабулата ми е една такава, никаква. Хайде, холан, ще си изпрати някой детето незнайно къде, за да си организира оргията. Най - малко, при такива финансови възможности щяха да му организират желано място за преспиване, някъде, където момчето обича да ходи. Или ако няма къде, колко му е те да си намерят вила под наем за една нощ.

Момчето, уж интелигентно, книги чете, а казва "училищА" (с ударение на А). Е!

Изкуствено ми е, но ще го гледам от любопитство заради Юлиан Костов. Познавам го от четиригодишен, с майка му работехме заедно.

# 89
Светкавица, така разсъждаваме ние като 'нормални' родители. Тези хора са обсебени от страстите си и ги удовлетворяват редовно. Според мен идеята е, че не се случва за пръв път момчето да е изпратено да спи някъде.
Скрит текст:
Имах познати, които се занимаваха с нещо подобно. Поне два пъти месечно, на разменни начала в къщи край София, с други подобни двойки. В апартамент трудно се получава заради съседите

Общи условия

Активация на акаунт