„Майките“ - сериал на NOVA, тръгва в ефир от 20-ти март.

• 54 822
  • 931
  •   1
Отговори
# 675
Отново ужасна игра на Боряна Братоева, този път имаше повече реплики. Мега криндж. Кой я каства изобщо? Иначе добър епизод беше, много тъжен.
Боряна Братоева е кастинг директор на сериала, каствала се е сама Joy

# 676
  • София
Аз спрях да забелязвам Боряна Братоева, убедила ме е отдавна, че всяка една роля я играе по един и същи начин, с равен, безизразен тон без никаква лицева емоционалност.

# 677
Отново ужасна игра на Боряна Братоева, този път имаше повече реплики. Мега криндж. Кой я каства изобщо? Иначе добър епизод беше, много тъжен.
Боряна Братоева е кастинг директор на сериала, каствала се е сама Joy
Даа бее Joy

# 678
  • Враца
Много добра серия!
Майката, бабата и Калина - шест плюс!
Братоева , не ме дразни.

# 679
  • София
Много силен епизод. Чудя се дали да го сложа на първо място или да остане на второ. Не знам. Но това не е толкова важно.

Ужасна майка. Ама не знам и аз, не е ли вече малко преекспонирано? Аз такава жена не съм срещал, не познавам. Да, знам какво е хипохондрик, отделно жената страдаше и от депресия, но не знам, не знам. Тук опитен психолог трябва. Да определи дали е бъгната или е егоист, който е приел ролята на жертва. В смисъл, не знам дали е наистина болна и има психологически проблеми или симулира, за да оправдае мързела и егоизма си.

Горката Калина. Много хубава игра на Грета Георгиева. На момичето всичко и се чете на лицето. Истински талант.
Доля Гавански обра точките. Страхотна игра, ама едно към едно постига ефекта, който е искал да постигне режисьора. Петя Силянова също много ми хареса.
''Студентките'' също се справиха. Жалко, че не ги намериха тези мръсници. И дано Калина не продължи с тези еротични сесии. Така и не дадоха разговор по тази тема между нея и Явора. Мислех, че Калина ще излезе от дупката, но на края на епизода, майка и я върна в изходна позиция както се казва. И да, още едно разбито детство...

Предстои последния епизод, но как ще вместят всичко за 50/55 минути?
Освен за балерината Лия, трябва да видим кой убива Явора и защо. За разследването едва ли ще има време, а и то има ли смисъл. Не това е целта на историята.

И какво ще стане с тези деца? 😟

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 16:16 от Diavolo

# 680
  • София
Няма да има никакво разследване, сериалът ще свърши с убийството на Явора.
Дано да е по- дълъг епизода, да не съкращават историята на Лия.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 08:27 от Иля

# 681
  • ту тук, ту там
Толкова ми беше дразнещ акцентът на майката, че не можах да оценя актьорската й игра. Толкова ли няма нормално говорещи актриси, че избраха нея. Акцентът й ми докарваше усещане, че чете непознат текст.

Няма защо да удължават последния епизод, убийството на Явора ще е за 2-3 минути екранно време сигурно.
Не очаквайте развръзки, разследвания, развитие на казусите или образите. Това е книга/филм за размисъл, не е криминален сериал.

# 682
  • София
Най-мъчно ми беше за Калина, от всички истории досега. Може би, защото и аз не съм научена да споделям. И някакси я почувствах близка. Нищо друго общо нямаме иначе.

# 683
  • София
На героинята на Грета, просто сценарият се въртеше сам около нея. Тя беше в центъра на събитията. Не и се налагаше да играе много. Достатъчно беше да е там.
За мен епизодът спечели много от участието на Петя Силянова (без "Т" в името, моля). Бабата беше страхотна! Идеше ми аз да я прегърна! Гласът и познавам от Сторител, също!
Актрисата, която игра майката не ми е позната. Но докара Майката, толкова противна, че също има заслуга за това, да предизвика съжаление към Калина, което е търсен ефект тук. Т.е. добре свършена работа.

Не стана ясно за зрителя, защо Калина избра да се филмира, събличайки се, вместо да помоля Явора за тия 30лв???? Липсваха ми пак отрязъците с реакциите на съучениците и и на Явора, най-вече ,към Калина след видяното на телефона.
Защо се повтарят сцени всеки път от предишен епизод? Уважаемият зрител има добра памет, все пак!

# 684
Повтарят защо е от друга гледна точка. Момчетата с видеото тогава не се разбра какво гледат, сега стана ясно, че е Калина.
Тъй като слушах книгата буквално ден преди да започне филма в тази серия, колкото и да е осъвременена определено имаше много от книгата.

# 685
  • София
Не стана ясно за зрителя, защо Калина избра да се филмира, събличайки се, вместо да помоля Явора за тия 30лв????

Нали Калина не е свикнала да търси помощ и отново се опита да се справи сама.

# 686
Бащата на Калина, като е знаел колко е бъгната жена му, как му е дало сърце да зареже детето си при нея... Не е по-добър от майката.

# 687
Повечето болни хора за съжаление стават точно такива - ужасно сърдити, мнителни и егоисти.

Много ми харесва как играе мед. сестрата - супер автентична 😂 Така ли се седи по земята, вика, сякаш бабата по желание е седнала.

# 688
Мед.сестрата е работила 17 години във военна болница. Абсолютно автентично я изиграва актрисата. Топ е. На мен Братоева ми харесва как играе, единственото, което не ми харесва в ибразът и е, че не може да вкара дълбочина на образа тип "ангел-хранител" за да е завършен.

# 689
  • ту тук, ту там
Бащата на Калина, като е знаел колко е бъгната жена му, как му е дало сърце да зареже детето си при нея... Не е по-добър от майката.

Бащата дори не е разбрал, че майката е бременна, когато емигрира за Канада. Тя не е била винаги такава.
Това е от книгата инфо, съжалявам, ако дразни даването на инфо оттам.
В книгата няма епизод с разсъбличане, секс телефон и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт