Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 46

• 37 837
  • 730
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
 А аз съм впечатлена от ,,Mezarlik / Graveyard"  https://www.imdb.com/title/tt16420408/
 Това е вторият турски сериал, който съм гледала досега. Като видях С1 4 еп., но по 1,30 ч., си помислих бозаа, локууум, кадаиииф... Но  не. По средата на С2 съм ( тук са по 45-55 мин.) и  ми се иска още.
 Гледах и корейския ,,Карма".Да, много добър сюжет, такава плетеница. Но не е ,,моето".

# 721
В момента гледам Constellation с Нооми Рапас. Харесва ми.

# 722
  • София
Започнаха новите сезони на две шоута, които харесвам и друг път съм ги препоръчвал.
Качени са в MAX първите епизоди. Изгледах ги. Все така си е интересно.

Репетицията, сезон 2
https://www.imdb.com/title/tt10802170/

Много силно социално шоу, което си е по-скоро риалити телевизия на социална тематика.
В този сезон акцента е в липсата на комуникация между командира на полета и първия пилот.
И как заради неудобство, страх, респект и т.н. втория не поправя началника на полета, дори и когато вижда/усеща, че ще допусне фатална грешка.
Защо не разговарят помежду си, защо са дистанцирани и т.н.
Абе сериозна тематика.

30-метровата вълна, сезон 3
https://www.imdb.com/title/tt14126234/

Документалката за Назаре и световните рекорди в сърфа.
Това което се случи в епизод 2 определено ме шокира, уф.
Но да, рано или късно щеше да се случи...

# 723
Мерси за прероръките, тук намирам сериали който никога не съм гледала и повечето от тях са интересни . Аз започнах да си припомням Еуфория който ми влиза в топ 10 на любими сериали който съм гледала повече от веднъж, докато чакам да излезе третият сезон . Надявам се трети сезон да не ме разочарова, и се надявам на добро развитие за повечето от геройте като Ру и Мади за тези които не са гледали сериалът го препоръчвам с две ръце .

# 724
  • София
Да препоръчам още един приключенски/документален/риалити сериал. Simple Smile

На края на света (2022)
https://www.imdb.com/title/tt12116498/

4 епизода са, сериалът го има в MAX

Разказва се за известни приключенци, пътешественици, спортисти, любители на екстремните усещания и т.н. които решават да покорят дивото, като направят нещо смъртоносно опасно и неправено от никого.
Изгледах епизод 1, който разказва за изкачването на Билото на Бърта в Аляска, т.нар. 'Дъска' откъдето от 3110 м. височина и 75% наклон трима луди се спускат със сноуборд и ски по 2000 м. спускане надолу?!
Един епизод е около 1 час и е изключително красиво заснет. То дронове, то панорамни гледки.
Има буквално спиращи дъха гледки от Аляска. Нямам думи, колко е красиво и велико.

От това което виждам
Епизод 2 е за Амазонската джунгла в Еквадор, ще се спускат по някаква недостъпна река (каяк в бързи води)
Епизод 3 за изкачването на някаква смъртоносна и невъзможна скала в Киргизстан
Епизод 4 за сърфисти и как покоряват някакви огромни вълни на брега на Западна Африка в непопулярна територия...

# 725
Свалих си Карма, но в момента не мога да го гледам, тъй като изисква повече съсредоточаване от сериалите, които пускам само за фон. До няколко дни ще го започна.

Осъзнах какво не ми харесва в Мис Марпъл на Джоан Хиксън - много е разпилян, в някои от епизодите самата мис Марпъл се губи - там е, тя решава случая, но през повечето време е пренебрежим фон.
Скрит текст:
От една страна това отговаря на някои от книгите - има една, в която се случва убийство и роднина на главния герой (който е и наратор на историята) казва, че ще извика специалист криминолог. Той отбелязва, че тя сигурно е забравила, но затова пък нейна стара приятелка пристигнала на гости (т.е. почти до края изобщо не осъзнава, че бабата е специалистът). Само че в книгата това е комично, а в екранизацията има натрапващо се усещане за скука.

Освен това, докато в съвременните серии (като пак пиша, че под съвременни разбирам тези с Джералдин Макюън от преди 20 години) всички персонажи изглеждат някак порочни - дори другите бабички, то в сериите с Хиксън всички са скучни и безлични. Даже в един епизод участва Пол Едингтън от "Да, господин министър", но дори и той някак си потъва в общата сивота.
И последно - начинът по който се разкрива убиецът е антиклиматичен - би трябвало това да е най-високата нота, мис Марпъл да обясни какво е станало и да го хванат. Вместо това разкриването се случва по някакъв витиеват начин, все едно, че това не е по-важно от плетката на мис Марпъл. Или пък има странно отклонение, което разваля общото впечатление от финала на случая - примерно мис Марпъл започва да обяснява и изведнъж кадърът се сменя - виждаме убиецът в колата му, той вече осъзнава, че ще го хванат и започва да реве и да обяснява на приятелката си, че всъщност е добро момче...
В съвременните епизоди тези моменти са направени прекалено драматични (в един от епизодите дори показаха как бесят убийците, което категорично не е част от оригиналния сюжет), но не мога да кажа кое е по-добре - огромна гротескно представена драма, или абсолютно никаква. Според мен и двата варианта са лоши.

# 726
  • Вестерос
Привет, утре ще пусна новата тема след обяд Simple Smile

# 727
Което ме подсеща, че щях да гласувам за сериал на 2024 г., но положението премина в "исках, но нямах желание". 🙈 Все пак ще запазя първоначалния си избор, а именно Fallout, защото единствено към него нямам забележки. Ако трябва да ги степенувам:

1. Fallout;
2. The Day of the Jackal;
3. 3 Body Problem;
4. The Penguin.

Специални забележки за:

1. Еди Редмейн, който ми махна главата. Рядко си позволявам да наричам някого грозен, но ще излъжа, ако кажа, че не съм си го мислила за него. След Чакала го намирам за много харизматичен и определено ще гледам още продукции с него.

2. Колин Фаръл, когото много харесвам и заради когото изгледах Пингвина въпреки наивната фабула.

3. Ела Пърнел, без чийто глас Джинкс нямаше да е същата в Arcane. Много ми хареса във Fallout и мисля скоро да я гледам в Sweetpea.

# 728
Има чар Еди Редмейн, но и за мен е грозноват.

# 729
Sweetpea изгледах тези дни.
Черна комедия. Много добър. Откачена е главната героиня. Сладка, но откачена Joy
Нямам търпение за втори сезон.

# 730

Общи условия

Активация на акаунт