Пролетно слънце и много витамин Д в НЕМСКАТА тема / 252

• 27 698
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
И в Мюнхен има, в Олимпияпарк, ама хич нямам време да отскоча да ги видя.

# 226
  • в сърцето на един мъж...
И в Мюнхен има, в Олимпияпарк, ама хич нямам време да отскоча да ги видя.

Оня ден гледах познати из фейсбук се бяха наснимали там. Голяма атракция са си Simple Smile Ама и аз нямам време да ида до там Simple Smile
 The Handmaids Tale май съм го мяркала по нетфликс, но не съм търсила специално. Аз съм с телевизия от А1 и те имат видеотека на МАХ, може и там да го има. По немските не знам.

# 227
  • Berlin
Новия сезон имам предвид. Уж би трябвало да е WOW, те имат каталога на MAX за Германия, обаче го няма там. Иначе има Белия лотос, Last of Us ще има новия сезон и други сериали на MAX, обаче The Handmaid’s Tale нито нов, нито стари сезони виждам.🤨

# 228
Ние сме си отбелязали такива сезонни атракции, които са ни харесали, и си ги обикаляме всяка година Simple Smile

# 229
Бях писала, че искаме да се преместим от Дюселдорф. Официално се местим в района на Щутгарт/Людвигсбург/Швибердинген. Тъй като търсим нови познанства, ще се радвам ако има друга майка в района или семейството, което иска да се запознаем 🤗 Ние сме младо, 26 годишно семейство с малко бебенце от смесен брак. Съпругът ми говори унгарски, добър разговорен български и немски. Английският и българският са нашите езици вкъщи.

# 230
  • Немция
Gigato2, лек старт на новото място!

# 231
  • Германия
Момичета, аз друго да питам, пък може някой случайно да знае... Нечие дете да е било последната година в Англия? На Вальо му предстои Sprachreise, виза има вече, обаче ако ще плаща разни дребни неща там карта или кеш да дадем?
При Мартин преди години обмених паунди, имаха определена ориентировъчно сума от училище и после обменихме обратно това, което не беше похарчил.
Сега всичко е различно след брекзита.

# 232
С карта се плаща навсякъде, няма смисъл от кеш, освен някаква съвсем дребна сума.

# 233
Пепеляшка, добре че писа за паундите. И моят син ще ходи в Англия през лятото за 5 дни, а изобщо не се бях сетила за този проблем. И виза не трябваше когато проверявах. От кога е тази новост? Какви карти имат вашите деца? Жиро или кредитни?

# 234
  • Германия
Пепеляшка, добре че писа за паундите. И моят син ще ходи в Англия през лятото, а изобщо не се бях сетила за този проблем. Само проверих дали му трябва виза. Какви карти имат вашите деца? Жиро или кредитни?
Открихме му Jugend Konto с джиро карта, като има опция за предплатена кредитна.
Големият има само джиро, ако му потрябва кредитна ще си я поръча сам (ей много е улесняващо, когато детето си има собствена заплата Stuck Out Tongue Winking Eye и се оправя самò с финасите си)

# 235
А виза от кога искат за Англия? Или твоят син отива за по-дълъг период?

# 236
  • Германия
Ново е това, от началото на април искат електронна виза. И паспорт.  Бяха ни предупредили още на първата родителска среща да се вадят навреме паспорти и виза. Отиват за 5 дни , ефективно ще са май само 4 там останалото е път с автобуса.

# 237
То не е точно виза, а нещо като виза - ETA. Само с нея може да се влиза, разрешава престой до 6 мес. и се издава за 2 години. Има удобно приложение - попълваш въпросник (лични данни, какво работиш, дали си съден ..), снимка, снимаш паспорта, сканираш го ако е с чип, плащаш  12 евро беше и получаваш отговор по мейл в рамките на няколко часа. С лична карта след вече не може.

# 238
Ужас. Аз самолетни билети мразя да чекирам, камо ли такива неща. Това на английски ли се попълва? Има ли някъде подробно обяснено как става? Може ли някакъв линк?

# 239
  • Германия
https://www.gov.uk/contact-ukvi-inside-outside-uk
Това е линк от мейла с визата /ЕТА може и само  gov.uk да цъкнеш
Абе не е нещо сложно, за няма и час дойде approved Eta Applikation.

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 01:44 от pepelyashka

Общи условия

Активация на акаунт