Пролетно слънце и много витамин Д в НЕМСКАТА тема / 252

• 27 629
  • 741
  •   2
Отговори
# 210
  • Немция
Rambibi, питай си, няма проблем.

# 211
  • Germany
И на мен ми е интересно. Чета ви. Аз много не се меся в ученето на детето, той си решава и движи нещата, но така да съм наясно 😉 Иначе при нас доколкото знам задължителни са мат, немски и един от езиците.

# 212
Ако нямате афинитет към математиката, не се чувствате сигурни, не избирайте ЛК. Стойте си на БК. Не си мислете, че писменият изпит е по-лесен по ЛК, отколкото устният като БК. Там много се дълбае, контролните през квалифицационните години са много по-трудни и можете да се озовете в много неприятна ситуация. Оценката в дипломата е комплексна оценка от всички оценки през последните 2 или 3 години и оценката от матурата. Оценката от матурата има превез, но и дори без нея другите оценки остават.
ЛК трябва да са предмети, по които ученикът се чувства най-добре и може да изкара високи оценки.

# 213
И на мен ми е интересно, въпреки че не знам дали ще я докараме до там.

# 214
Дигитални шоф. книжки. https://www.focus.de/auto/kein-aprilscherz-sie-wollen-den-digita … bb4061a0eb3f.html
Чувала съм , че в някои европейски страни ги има от години. НА мен ми е интересно къде и как важат из Европа или пак сме тука има = тука нема

# 215
Такава глупост по NW измислила учителката. Правят проект по групи и се води алтернативна класна работа. Накрая тя оценя с точки. Примирно 45 точки на цялата група и децата трябва да си ги разделят помежду си както те прецинят и според това кой колко работа е свършил.

# 216
Такава глупост по NW измислила учителката. Правят проект по групи и се води алтернативна класна работа. Накрая тя оценя с точки. Примирно 45 точки на цялата група и децата трябва да си ги разделят помежду си както те прецинят и според това кой колко работа е свършил.
Както го разбирам, така и не го разбирам. На детето най-големият проблем и точно в тези работи на група, където никой не събира материали, никой не се подготвя, никой не се осмелява да стане да говори и когато тя свърши това и групата получи коментари и препоръки за подобряване, останалите  започват изведнъж активно да ѝ посочват къде е сгрешила. За щастие нямат оценка и не се отразява, но е демотивиращо и не подобрява работата в групата. На въпросите: Къде са вашите материали? Защо вие не станахте? Отговарят “Ами нали ти каза, че ще го направиш?!”  Нещо, което тя не е казвала, но понеже тя познава тях, че нищо не правят, те познават нея, че е старателна и така е удобно … други умения си усвояват.

# 217
Не е глупост, а практика в немските училища. Прави се проект и после точките се разделят в групата. Така се стимулира всички да работят, а да не се скатават. Ако са си близки, делят точките помежду си по-равно. Ако учителката е сформирала групата, който е изнесъл проекта, може да вземе най-много точки. Невинаги функционира, но в някои случаи работи.

# 218
  • Немция
Японските вишни цъфнаха...

Flowers Hibiscus  Grinning

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 14:08 от Бибит

# 219
Точно днес се чудехме какво е това дърво 🤣

# 220
Бибит, преди 6 години, на връщане от Холандия специално се отбихме в Бон, за да видим прословутата Heerstraße с нацъфтелите японски вишни. Невероятна красота!

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 23:30 от Pippi_

# 221
  • Немция
Тази прословута улица с японски вишни в Бон май се превръща в голямо стълпотворение от посетители покрай цъфтежа, благодарение на популяризирането й в интернет, социални мрежи.

Голям майтап- оказа се, че миналата година съм снимала вишните точно на днешната дата. Laughing

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 23:08 от Бибит

# 222
Определено е атракция. Когато бяхме там, се бяха събрали фотографи и девойки с всякакви одежди, покачили се на разни интересни возИла, както и такива като нас, придошли да се порадват и просто поснимат красотите.

# 223
  • Berlin
И в Берлин има места с череши, сигурно и тук са цъфнали.
Да питам тук, за да не спамя в другата тема - The Handmaids Tale по WOW ли го дават? Понеже не го виждам при мен, няма го при сериалите. Излезе ми в интернет, че го има на някаква Magenta TV.🤔

# 224
Цъфналите череши при нас са атракция в парка на един замък. Но минаха едни силни ветрове и вече доста цветчета са обрулени. Т.е. розовите вече ги няма, само белите са останали . Ходихме и ние да ги гледаме и улучихме супер време.

Общи условия

Активация на акаунт