Пролетно слънце и много витамин Д в НЕМСКАТА тема / 252

• 27 422
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Но такава нотариална заверка се прави само в посолството/консулството или...
За жалост да и то май само в посолството.

# 121
  • Deutschland/HE
Може и в консулствата.

# 122
Благодаря ви за отговорите! Hug Ще си помислим дали да го направим,че консулството в Мюнхен не се слави с голяма отзивчивост и бързина! Joy

# 123
Преди 3 седмици летяхме БГ до ДЕ, не са ни искали никакви документи, на законът си е все още в действие и е хубаво да има извадено нотариално пълномощно.

# 124
  • Germany
Като казахте за дете….къде реално ще проверят кой с кого пътува🤔 Освен от самата авиокомпания, защото нали няма проверка на документи.

# 125
Няма постоянна, но на никой не му е забранено да проверява. При влизане в Германия веднъж бяха застанали на изхода на ръкава и проверяваха документи на избрани от тях. Според каквото видях бяха млади мъже
Имаме в къщи един страдащ с измъкнати 4 мъдреца наведнъж. Ами ужасна работа , но не можеше иначе. Питахме 2 ма зъболекари и хирурга .

# 126
Ох това със зъболекарите си е много гадна работа без значение за какво... И аз имам зъб мъдрец за правене вече няколко пъти отменям часа, но ще ходя другата седмица хаха тъкмо да използвам новата придобивка - Versichertenkarte :'(

# 127
Мен са ме проверявали летяща за друга държава в Шенген с бебе, при ръчният багаж..явно им бях съмнителна, та и проби взимаха от количката 🤭

# 128
  • в сърцето на един мъж...
Пълномощно може да се завери и при немски нотариус - той удостоверява подписа, не съдържанието, но няма проблем. Пишете текста на двата езика и той заверява подписа, ако не може да се вземе час за консулството.

# 129
  • Германия
Друг вариант е ако авиокомпанията предлага опцията за пътуване на непълнолетен пътник. Заявява се, попълват се декларация и данни на изпращач/посрещач и така детето бива придружавано от стюардеса и наземен персонал. Последно посрещах така дете от Анталия с Корендон.

# 130
За който шета из Европа с кола https://www.tagesschau.de/ausland/europa/fahrverbote-eu-100.html

# 131
Е, това е за джигити и хора, които сериозно нарушават правилата на пътя.
Но е добре да се знае, де.

# 132
Да. За 3 м. се взима за по-сериозно нарушение в Германия. Интересно е дали в цяла Европа са същите правилници или някъде в Европа взимат за 3м. и за по-малко нарушение . Според мен подобни европейски приравнявания при различни правилници са доста тъпо нещо и ще предизвикат доста проблеми и разправии ... но на кой му пука? Важно е пари да се прибират все пак.

# 133
  • Немция
Да ви попитам като много вещи с брането на Bärlauch - листата му ухаят на чесън, нали?
Вчера засякох в близка гора, преди не съм се оглеждала много- много, май е рядкост при нас.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 08:48 от Бибит

# 134
Да, Бибит, Bärlauch е това. Листата му са като на  на момината сълза и миришат на чесън. Бери смело!

Общи условия

Активация на акаунт