Пролетно слънце и много витамин Д в НЕМСКАТА тема / 252

• 27 421
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Първо огледай да не разхождат кучета по тази пътека . После добре се напръскай срещу кърлежи . Особено ръцете .

# 136
Откакто прочетох за българка с глоби за около 11хил. евро в Германия съм за! Карала с полски номера и за това много трудно я издирили.

# 137
Откакто прочетох за българка с глоби за около 11хил. евро в Германия съм за! Карала с полски номера и за това много трудно я издирили.
Те и сега имат механизми да я накажат и си имат начин да определят по кой закон и на коя държава. Но това с европейските обобщавания , но без еднакви правила ... ми иде в повече. Целия съюз е така и затова реагират като объркани кокошки като стане нещо. Или имат общи неща или нямат.
Например тази липса на здравни карти в България ? Защо няма четец за моята карта там?
Ама за сметката в банката искат данъчен номер . Аз данъчните системи и условия и те различни...
В случая с шофирането - кой се грижи да е еднакво с-ето на пътищата и сигнализациите и озанченията да са добри на всякъде и т.н.
На човек вече му писва да са еднакви само като ще муфтят потребителите.

# 138
  • Немция
Да, Бибит, Bärlauch е това. Листата му са като на  на момината сълза и миришат на чесън. Бери смело!
Листата на момината сълза са по-жилави по мои спомени.
Тези листа от снимката бяха нежни и крехки.

# 139
Да, на пипане е така, но на външен вид го докарват. Когато видях за пръв път берлаух, се зарадвах, че съм открила момини сълзи. Но ароматът... Laughing коренно различен.

# 140
Момините сълзи даже още не са покарали, няма опасност да ги объркаш по това време на годината.

# 141
Няма още момини сълзи при мен. Дори листенцата им не са се подали още. Но не е зле да се внимава. Особено ако човек си пазарува китка и не знае какво точно си е купил Simple Smile

# 142
Болшинството пишещи в темата сте с деца в ученическа възраст, та предположих, че ще ви е интересно да прочетете.

https://learngerman.dw.com/de/keine-handys-mehr-an-deutschen-sch … rFb7n0PyBoYNbeR5g

Аз лично подкрепям с две ръце. Дано и в българските училища се случи.

# 143
В гимназията на децата ни това правило си е в сила отдавна. Минуси не съм забелязала.
Болшинството пишещи в темата сте с деца в ученическа възраст, та предположих, че ще ви е интересно да прочетете.

https://learngerman.dw.com/de/keine-handys-mehr-an-deutschen-sch … rFb7n0PyBoYNbeR5g

# 144
  • Немция
Правилото досега не е било прието генерално за всички училища, но го има на много места.
В гимназията на моите деца важи открай време, но се намират ученици, които да престъпват забраната, особено при големите. Grin
Групата на моя големия ученик се събират на по-потулени места и се случва да има ползване на телефони по време на междучасие, но учителите бдят, отнемат безмилостно телефони до края на деня.
Моичкият е стриктен засега, не се е налагало да взема телефон в края на часовете от директора/секретарката.

При малкия засега не е имало издънки в неговото обкръжение.

# 145
Телефонът не е само за забавление. Ако искат да ги забранят, да предоставят на всички ученици таблети, както е в училището на моя син. При дъщеря ми обаче, често се налага да се ползва телефона и в час за търсене на информация по зададена от учителя задача и преглед на материали и най-новите промени в учебния план, къде има отпадане на часове и т.н. Да помислят по тези въпроси, пък после да забраняват, каквото искат.

# 146

Мен темата ме интересува и подкрепям, но как става контрола?
В гимназията на детето също е забранено. Може да се носят, но да са изключени. Забранява се ползването, дори в паузите на двора. Детето казва, че има деца основно от малките 5-6 клас, които не го спазват. Понякога им правят забележка големите, понякога не. Големите са хитри и понеже им е разрешено да напускат двора на училището в голямата пауза тогава го правят.

# 147
Постепенно вкарват таблети при нас. До момента са осигурили за 11 и 12 клас и половината 10 класове. Другата година таблети ще има от 9 клас нагоре.

# 148
  • Berlin
При малкия телефонът се взима сутрин с идването на училище и се дава накрая, когато си тръгват. Т.е. не се ползва в училищно време. При големия мисля, че им ги дават през паузите, защото понякога ми иска да му одобря някое приложение да си изтегли, ще го попитам как е точно. По време на час са прибрани при учителя, имат си специално пано с джобчета за всички, закачено на стената, за да прибират телефоните там. Обаче нямам нищо против да е както при малкия. Не са чак толкова дигитализирани, че да им пречи по някакъв начин. Тъкмо ще се научат да ползват речник и енциклопедия за справки, хаха.Laughing

# 149
В нашето забраниха преди 2 год. Моят си спазва стриктно, вземат на който не спазва. В часовете имат право и ги ползват.

Общи условия

Активация на акаунт