Пролетно слънце и много витамин Д в НЕМСКАТА тема / 252

• 25 821
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Ние сме вече ваканция, ура. Догодина сигурно съвсем първи ще излезем ваканция.

# 556
Не знам защо НРВ никога не успяват да са до септември във ваканция. Дискриминация 🙂

# 557
  • Немция
Рейна, другата година лятната им ваканция в НРВ ще е до 1 септември.
Събитие! Grinning

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 20:38 от Бибит

# 558
На финалната права сме, още два дни и си бием камшика! Нямам търпение!

# 559
Рейна, другата година лятната им ваканция в НРВ ще е до 1 септември.
Събитие! Grinning
Направо е събитие и изключение. В една година гледах даже в началото на август започва училището.

# 560
  • Немция
Преди 2-3 години бяха на училище в началото на август, моите ученици бяха недоволни от факта. Grin Тъкмо се бяхме прибрали от България в разгара на лятото и бам- на училище.
Но скоро при нас не виждам да се очертава толкова ранно начало на учебната година.

Пипи, хайде, малко остана! Sunglasses

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 23:37 от Бибит

# 561
Тази година при нас 18 август 2025 ще е новата учебна, догодина - 10 август ще е. После пак ще се движим към септември. Горе-долу 6 години се движи ваканцията напред-назад: юли-август-13/15 септември.

# 562
Брррр тези ваканции. Аз бих искала да са по-дълги . Но в никакъв случай не и учене през август.

# 563
  • У дома
Тюрингия тази година бяха до 27 юни на училище. Синът ми вече втора седмица е ваканция. Ще започнат учебната година на 11 август. Аз излизам в Betriebsurlaub около 20 юли, всяка година и много малко ни съвпада времето за почивка. Но пък 2 седмици в България са ни напълно достатъчни.

# 564
  • Berlin
За първи път, откакто сме в Германия, децата ще започват толкова късно, 7.09 някъде, училище. За мен не е нормално, ние сме свикнали по-рано, хаха.😂 Е, съответно и доста по-късно приключват. Съответно и ваканцията ни тази година е в необичайното време.😀

# 565
Значи всички ще са напът горе-долу по едно и също време. Вчера беше ужас по магистралите около нас. Добре че пътувахме в обратна посока и имахме само преди изхода, че до там има една лента и един светофар. Но няма да сме егоисти Simple Smile Разкошна си е ваканцията през август .

# 566
  • Немция
Много се увеличи движението по немските магистрали през последните десетилетия, отделно множеството ремонти, отделно и коли/камиони от други съседни държави. Това нас много ни изнервя вече, даже се оглеждаме за пътуване към места, където е по-спокойно и няма толкова народ, да речем на изток.
Какво чудо е и с камиони понякога, засичали сме ги в 2 колони, а колите в една.
До България с кола- не, освен някой път за експеримента.

Министърката по образование в НРВ в подговорила, че трябва да има промени в летните ваканции, не можело НРВ да няма възможност за по-късна лятна ваканция.
Досега Бавария и Баден-Вюртемберг не участват в тази промяна. Те винаги започват последни. "Основната причина за това, посочена днес, са техните празници за Петдесетница, които понякога продължават до средата на юни. Един от източниците на недоволство е, че Бавария и Баден-Вюртемберг имат предимство при резервиране на ваканции с летни ваканции, продължаващи до средата на септември, тъй като биха могли да се възползват от по-евтиния  извънсезонен период."
Ако все пак има промени, те ще са след 2030 година.
Но едва ли ще се приеме...
https://www.deutschlandfunk.de/nrw-pocht-auf-neue-schulferien-re … -letzte--100.html

# 567
И аз го гледах това суптринта и си отдъхнах. Тогава вече няма да имам никакво маймунче в школото .
А иначе са натоварени . При това движение на раб. ръка . Според мен беше добре да си се запазят раб. места в изтока както си бяха и движението да не е толкова от нужда, колкото по дух.
Сега пак изнасят на изток продукция. Не е зле. Стига с това пътуване.  Ние вече сме се преселили, но има толкова много , които ако имат раб. места там ще си останат.

# 568
  • в сърцето на един мъж...
Какъв евтин извънсезонен период ги гони, като навсякъде август е време за ваканция и всичко е двойно и тройно... Билет за самолет за България юли струва 80 евро, същия август струва 230

# 569
май лигите текат по 1-15 септ. . аз бих пътувала на юг през ноември но може някой да няма време през ноември.

Общи условия

Активация на акаунт