Пролетно слънце и много витамин Д в НЕМСКАТА тема / 252

• 25 804
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Голям дебат относно пътуванията се завихрил, гледам.
Предпочитаме пътуване с кола през топлите месеци и със са самолет през зимата. Винаги делим пътя - спим в Унгария и на отиване, и на връщане. Използваме възможности всякакви -  да се отбиваме тук и там. Виена, Балатон, Будапеща... Където решим. На връщане Виена е задължителна.
Най- тегаво е път уването в България,  тъй като в нашия край пътищата открай време са трагични, а това са последните километри, когато мъжа ми и уморен - аз не съм шофьор.
Така, живот и здраве, мислим да продължаваме.
Гледах самолетни билети за Коледа... Само едно ше кажа-  възмутена съм.

# 601
Когато има само 1 шофьор не е лесно.

# 602
  • в сърцето на един мъж...
Бела, ние преди бяхме така, само мм караше, аз не. Варианти има, всеки си знае как му е най-добре.

# 603
Гея аз много карам и мм много караме двамата, но за себе си а и за него не мога да си представя сами да шофираме до бг. Т.е. явно си зависи от човек, издръжливост , навици на шофиране. Затова го написах. За мен е непостижимо, за други предполагам е трудно. Нямах го в предвид като критика. Надявам се не е разбрано погрешно.

# 604
И аз сега карам много, но не съм убедена, че и аз бих карала сама, но заради това, че съм жена. Ама знае ли човек, може друго да ми дойде на акъла. Имам приятелка, само тя кара и тя си кара до България без да спира за почивка. Всеки сам си преценя Simple Smile Не съм те разбрала погрешно и не го възприемам като критика

# 605
И аз имам такава приятелка, но на мен ми се доспива и се умарям и не мога да се концентрирам и тогава веднага се сменяме. По същия начин с мм. Семняме се веднага при необходимост. Не рискуваме. Но това и на по-кратки пътища. Случвало се е да се сменяме и при много по-малки дистанции. Все пак всеки тръгва на път в кондиция след някакво ежедневие.
А това че съм жена не би ми попречило. Някак не ми беше критериите и дори не съм го обмисляла.

# 606
И на мен ми се доспива след 500 км Simple Smile Но знае ли човек, не съм решила, не съм го направила Simple Smile

# 607
  • Немция
Предложението за промяна във ваканционните периоди така или иначе отпада, Зьодер бил твърдо против. Лятната ваканция в сегашния й вид била заложено в ДНК-то на баварците, според думите му. Sweat Smile

На дълъг път с кола на отиване ни държи еуфорията от предстоящото, на връщане обикновено пътуването е по-досадно. Grinning

# 608
Когато пътуваме с кола до Бг обикновено на отиване го взимаме на веднъж,но на връщане е по- тегаво и спим в Словения! Намерих страхотно селце почти на магистралата ,веднага след Хърватия,където има термета и е наистина супер! Animal Fish

# 609
При наличието на толкова много земеделски земи, които трябва да се обработват, да се прибира реколта, ясно, че ще откажат...
Ние избираме място за спане според сезона, сега при светлата част понякога спим чак в Румъния. Има интересни и приятни места за преспиване.

# 610
  • Немция
При наличието на толкова много земеделски земи, които трябва да се обработват, да се прибира реколта, ясно, че ще откажат...
Това оправдание на баварците не го разбирам съвсем, в други провинции няма ли ангажирани в прибирането на земеделската реколта краят на август или през септември? Grinning

# 611
Бибит, до колкото знам тук е все пак изключително и само такава част. В другите са доста по-малко. Ама все пак не съм баварка, селянка също не съм, не мога да кажа. Знам, че това е основния аргумент. Така съм чела.

# 612
Живея за момента, когато няма да съм зависима от ученически ваканции. Още 2 години, омммм.

Рядко се прибираме с кола, защото сме с различен график и пътуваме на различни дати. А и сме разглезени май, дълго пътуване не ни понася особено. Последно тази зима правихме упражнението с кола, дълго ще ни държи влага и скоро няма да повторим. За цените на самолетните билети съм съгласна, убийствени са във ваканционни периоди.

# 613
Когато има само 1 шофьор не е лесно.

Мъжа ми е дългогодишен шофьор и не му е проблем дългото каране. Гадното е, както вече казах, лошите пътища в България, когато вече е уморен. Както и безбройните ТИР- ове и други камиони, някои от които правят безумни неща по пътя и създават стресови ситуации.

# 614
  • Немция
Бибит, до колкото знам тук е все пак изключително и само такава част. В другите са доста по-малко. Ама все пак не съм баварка, селянка също не съм, не мога да кажа. Знам, че това е основния аргумент. Така съм чела.
Да,и аз го четох. Но този аргумент ми издиша. Все едно на 50 км на север от Бавария в съседна провинция е коренно по-различно. Grinning
Около нас има доста ферми, много обработваема земя и през есента също отбелязват Erntedankfest.

Общи условия

Активация на акаунт