Априлче 2025г./тема 7/

• 31 212
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Рали, Стоилов е много добър лекар, но според мен е крайно разфокусиран - той е поел хиляда ангажимента и не е слънце да огрее навсякъде. В резултат пациентите му страдат и липсва личното отношение.
Иначе аз се отказах от последната ФМ в 36 гс, точно защото ще е безсмислено. Каквото и да види, ще родя до седмица - две.
Излезнаха ми резултатите - захарта ми е 4,4, хемоглобинът ми е 104, а до преди месец беше 120, имам и Асат висок и урея по-ниско от нормата.
Въобще съм прелест.
Ще видим моят АГ какво ще каже - най-вече се притеснявам с това пътуване и раждането по-рано.
Чудех се дали да не търча при Стоилов да го моля за раждане при него, но самият той похвали моя доктор и знам от предното секцио, че моят АГ много си държи на пациентите. Като наближи, ще видим...

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 08:09 от Gery666_

# 136
Добро утро, момичета! Бях писала, че моята бебка леко закъснява и ми изписаха да пия протеин . Прикачвам снимка на този, който ми изписаха и искам да попитам, дали някоя от вас го е пила, тъй като на кутията не пише, че става за бременни.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 11:07 от Cvetehubavo1

# 137
  • Смолян
Рали, Стоилов е много добър лекар, но според мен е крайно разфокусиран - той е поел хиляда ангажимента и не е слънце да огрее навсякъде. В резултат пациентите му страдат и липсва личното отношение.
Иначе аз се отказах от последната ФМ в 36 гс, точно защото ще е безсмислено. Каквото и да види, ще родя до седмица - две.
Излезнаха ми резултатите - захарта ми е 4,4, хемоглобинът ми е 104, а до преди месец беше 120, имам и Асат висок и урея по-ниско от нормата.
Въобще съм прелест.
Ще видим моят АГ какво ще каже - най-вече се притеснявам с това пътуване и раждането по-рано.
Чудех се дали да не търча при Стоилов да го моля за раждане при него, но самият той похвали моя доктор и знам от предното секцио, че моят АГ много си държи на пациентите. Като наближи, ще видим...
Ако решиш да раждаш при него съм сигурна, че ще е много мил, иначе просто на лицето му беше изписано, че се ядоса, което мен ме огорчи.
Днес си бях при този, който съм избрала да раждам и се убеждавам за пореден път, че съм направила правилния избор. Вдъхна ми увереност и спокойствие. Ще стискаме кълки и ще си чакаме датата.

# 138
Момичета нещо май настинах и се разкашлях и леко разсополивих. Четох, че скоро имаше и други като мен. Та въпросът ми е може ли да пия Грийнтус за кашлицата и прахчета за простуда 😵💫

# 139
Въобще съм прелест.
Ако решиш да раждаш при него съм сигурна, че ще е много мил, иначе просто на лицето му беше изписано, че се ядоса, което мен ме огорчи.
Днес си бях при този, който съм избрала да раждам и се убеждавам за пореден път, че съм направила правилния избор. Вдъхна ми увереност и спокойствие. Ще стискаме кълки и ще си чакаме датата.

И мен ме изпратиха при него на ФМ, не съм го проучвала нито знаех за него предварително, за мен беше  важно да си свърши работата както трябва, още първия път отношението му беше зле, викам си все тая още два пъти и няма повече да се занимавам с него. Работата си я върши да, но отношение 0. Следващите два пъти беше малко по-добре, но не бих му се доверила да ми е следящ или да ме изражда.

# 140
Момичета, как сте?
Мила, Кактусче, Афродита?

# 141
❤️Joss Stone, много ти благодаря, че попита 😊Почти изчезна кашлицата. Още ме държи емоцията от вчерашната фотосесия и съм много щастлива, че я направихме преди да родя 😍 чак ни похвалиха, хехе 😅❤️❤️❤️ Обаче бебчо снощи беше неудържим и помислих, че тръгва раждането 😁 имам още няколко неща да поръчам, ще си купя и още две нощнички 😊 Утре е големият ден за преглед и подготовка за раждането. От близо месец не сме виждали бебчо. Ще ми пуснат и всички възможни изследвания. Дано всичко да е наред 🙏🏻
На деня на отворените врати ни казаха, че за изписването няма никакво значение дали е уикенд или национален празник. За естествено раждане е три нощувки. 🍀
Рокси, не можеш да пиеш прахчета, само парацетамол и Грийнтус, чайчета, осцилококцинум.

# 142
  • Варна
Аз бях с грип и пих и гринтус и парацетамол, че даже и антибиотик защото отивах на бронхит. Последната седмица беше ад, дано от тази кашлица няма някакви поражения за води или плацента.
А да попитам, има ли и други с подуване на ръце и крака. Не е някакво осезателно, но усещам по халката че са ми подути и се притесних да не е предвестник на високо кръвно.

# 143
Момичета, как сте?
Мила, Кактусче, Афродита?
Благодаря! 🥰
Добре съм, изписаха ме от болницата. Сега трябва да лежа вкъщи и е много скучно😃. Насрочихме дата за секцио 31.03 дано устиска до тогава, да не бърза да излиза. Иначе си имам някакво по-силно бяло течение. Имах и болки в бъбреците, което е странно, защото стерилната урина ми е супер и мисля, че бебка нещо притиска. То вече се чувствам като стара баба пукам, скърцам….🤣🤣🤣

# 144
Моите се подуват, особено вечер, докато спя и като се събудя, не мога да ги свия. Досега винаги ми е било нормално кръвното. Довечера ще го измеря, че май отдавна не съм го проверявала. По едно време много ме болеше главата, имах чувството, че се надува като балон. Тогава мерих, но кръвното беше в норма. После след изследвания установих, че ТСХ се е вдигнало на 3. Не знам дали имаше нещо общо, но изведнъж болките спряха.

# 145
И ние сме добре. Утре ни изписват най- накрая след две седмици в болницата 🎉 много съм щастлива и нямам търпение да се приберем. Днес направихме фотосесията, стана много хубава, чакам снимките следващата седмица. Много се вълнувам за всички вас, скоро ще започнат да валят новородени в темичката. ❤️❤️❤️

# 146
Браво, Мила! Пожелавам всички тревоги да са зад гърба ви и много щастие с малкото щастие вкъщи 😊

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 17:09 от Мануна

# 147
Бъдещи мами, какво мислите за курсовете за първа помощ при бебета и деца? (Не знам дали сме отваряли темата) Мислех да отида на такъв след като мине раждането… самата тематика е доста напрягаща и филмираща. Тук разни приятелки честно казано леко ме издразниха с коментари. Било по-важно от това да знаем как се къпе и храни бебе.
Да, ама две седмици преди да родя ли да отида на такъв курс, точно като са ми най-нестабилни емоциите и хормоните? 😁Още не съм родила и нещо почна всеки да ми дава акъл, та се напрегнах 😵💫

# 148
Ние с мъжа ми ходихме на Спешни детски състояния, целодневен курс на Академия първа помощ.

# 149
  • Варна
Сигурно много майки няма да забравят първото падане на бебето си от дивана Grinning
Ревах като магаре и си мислих, че света е свършил. Беше на няколко месеца.
Аз лично намирам такива лекции за много полезни, защото човек знае какво да очаква и за какво да внимава. С времето се усъвършенства.
Мен лично най - много ме тревожи задавянето и така и до ден днешен не съм гледала достатъчно информация какво трябва да правим в такава ситуация, а трябва да можем да окажем първа помощ. Макар че то не е опасно само при бебе, скоро 7год ми момче се задави с една дебелолюспеста мандарина.....та не е шега това.
За повечето състояния има достатъчно съвети и в интернет, както и клипчета. За мен най - притеснително е задавянето от гледна точка на това какви действия трябва ние да направим и дали ще са правилни.

Общи условия

Активация на акаунт