Живот на кантар - тема 3

• 35 909
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Много си прав, за жалост истината е точно такава. Най лошо е, че това си го причиняват сами, а "специалистите" ги бутат в една пропаст от която трудно ще излязат, вместо наистина да им помогнат да се справят с проблема, те го задълбочават и направо си играят с живота и здравето им и то заради какво, за едно зрелище, точно както казваш заради един сеир, жесток сеир.
Почвам да се чудя защо гледам това безхаберие към здравето на някой в телевизионен ефир и по някакъв косвен начин да се чувствам съпричастна към издевателствата над тези хора, защото съм част от публиката и така давам лице (рейтинг) на предаването да продължи с безотговорното си отношение към хора, които имат нужда от сериозни и адекватни действия с оглед дългосрочното и здравословно решение относно проблема им.

# 421
Възможно е да се спекулира с тази репродуктивна драма и постоянно да я питат за желанието ѝ за деца и това да се излъчва, а не други неща, които казва. Нещо като опит да кажем на жените, които гледат, че ако се запуснат така може да не могат да имат деца. Както и други съфорумки са отбелязали от случай до случай има огромна разлика.

За едни килограмите може да са решаващи, за други не. Много зависи, а ние не знаем нейната репродуктивна история. Аз също не я знам и честно казано не подозирах, че и двете сме преминали през някакъв вид репродуктивна драма по едно и също време. Мислех, че просто не искат деца в този етап, защото забелязвах колко динамичен е професионалния ѝ път и всички проекти, които беше захванала. Но факт е, че тя е имала 1-2 неуспешни инвитро опита, както спомена в прадаването, от което научих за това. Преди време беше започнала да тренира и с тренировки и хранене се опитваше да свали. Имаше известен успех, но не голям. Най-голямата разлика дойде след операцията, която също според мен е опит да си помогне в бебеправенето, така че не мисля, че не е правила нищо. Напротив това а все процеси, които отнемат много време и възстановяване.

Приемам, че хората се променят и все пак мило ми стана като я чух да си говори с мъжа си защото те наистина са това. И да, това предаване не вади най-доброто от нея, но то е и трудно, защото хората там са отделени от близките си, в изолация и тн. Това важи за всички подобни предавания и затова ги избягвам. Има време, ще видим какво ще разгърне още.

Както някой спомена другата Вили от Плевен, че мъжът ѝ би я саботирал. Забелязвате ли, че тази жена цъфти там от седмица на седмица? Според мен, хората които са най-щастливи в тази къща са може би хората с най-неприятен или айде натоварен личен или професионален живот. Да липсват им децата, но сама си каза - имам нужда от това да се погрижа за себе си, а не за тях в момента.

За Рая ми е непонятно как се подлага на това с детенце на 1 годинка. Аз имам син в тази възраст и постоянно го давам да го гледат баби и дядовци за деня, защото му се радват супер много - търсят си го и той се чувства добре с тях и аз мога да работя, но ми липсва да му се не види - дори само за часовете (5-6 часа в деня), в които го няма. Не си представям да си легна и да не е в легълцето си до нашето или мен да ме няма и да не мога да го виждам с дни, седмици, месеци, пък че и да пропусна този най-интересен период от развитието му. Не знам тази жена какво я мотивира честно.

P.S. Имах супер бременност и раждане и постоянно разправям как искам поне 4 деца като него, хаха, но това не значи, че ще си направя де. Същото мисля и за Вили П. Но пък тя е луда много и даже и да направи повече от "нормалната бройка", което ѝ пожелавам ако го иска според мен ще се справи. Но да видим де, че ако намали кафетата...

Сама си си отговорила за Рая. Нейният живот изобщо не е лек. Вероятно не получава помощ колкото теб, а за сметка на това има и няколко деца от мъжа ѝ, които не са нейни, за които да се грижи, плюс болен брат, за който също не се грижи. Моето дете за почти 6 години сумарно е било с други хора, без мен, за около денонощие, а и дори и да присъстват други хора, не го гледат, търси мен. Ще го почувствам като огромно облекчение, ако съм някъде другаде за известно време и не го гледам аз. Сигурно щеше да ми е по-мъчно, ако всеки ден някой го взимаше за по няколко часа да го гледа.

# 422
Пефтичева лице на марка за дрехи ли е?
Упс, даже дизайнер била.

Заглеждайки профила ѝ, разбирам, че покрай всичко останало е И ментор, не само по фотография, но и бизнес. Не знаех, че има такова нещо. 🤓

# 423
Въобще не ми хареса снощния епизод.Принципно го гледам с удоволствие,но каква е тази глупост за таргет на килограми.Тези продуценти си играят със здравето на хората.Да гонят с най-слабия резултат,малко ли ограничения им налагат.Няма да има втори сезон убедена съм.

# 424
Ще си призная, че тази седмица не гледах епизодите. Четях темата с надежда, че ще променят статиката и предвидимостта на ситуациите, но явно не се получава. Искаше ми се да гледам индивидуален подход към всеки участник. Например: Ти си сто килограма, 40 годишен, нямаш хронични или функционални проблеми. Ядеш по 2000 калории на ден, в три приема. Закуска....еди каква си. Обяд, пак и т.н.
Тренировка такава и такава. Я да видим пулса преди и след. О, за една седмица имаш напредък. Увеличаваме интетзитета. Я пак да видим. Кръвно, пулс. Храната- не сваляш. Променяме закуската еди как си. Ей такива неща. А не- влачене, бутане, скачане.
То явно има дълбока логика във всичко, но на нас ни показват някакви откъслечни неща. Не ми харесва, съжалявам.

# 425
  • ПАЗАРДЖИК
Меги беше в сутрешния блок. Тя е с Хашимото и диабет. Свалила е още 6 кг след излизането и вече е -17кг. Изглежда добре. Продължава режима и тренировките, но не се е върнала на работа. Ежедневието й, както го обясни, се върти около готвене, ядене и тренировки. Целта й е 80кг

# 426

Някой бише казал че масово хората със СПКЯ са с наднормено тегло.

Да, така е. Аз го написах. Е и? Grinning

---

Анита защо си тръгва?

Ох, после ще гледам, ще има да превъртам сополите.

# 427
  • Сливен
Във Фейсбук.

# 428
Явно рейтинга е доста зле. Можеше да го направят 1 час седмично с най-интересните моменти.

# 429
Просто от Нова ТВ смениха излъчването на Хелс Китчън заради Турнири на волята, оттам БТВ смени Ергенът, за да се конкурира с Хелс-а и измести всички други предавания, където има свободен слот🙂

# 430
Елора, не разбрах какво лошо казах? Просто исках да кажа, че никога не съм имала проблем с теглото и съм със СПКЯ и аз имам хашимото и имах трудности да забременея. Това е. Ако е някакво правило тези неща да вървят ръка за ръка с метаболитни отклонения или наднормено тегло има и изключения.

# 431
  • Някъде там
Подозирам, че ако не си вземат поука, това ще е първият и последен сезон.
А много ми се иска да не е. Определено има нужда от подобни предавания, но с повече информация и за зрителя.
Подозирам, че ако не вземат поука, това ще бъде първият и последен сезон.
Много ми се иска да не е. Определено, има нужда от подобни предавания, но с повече информация за зрителя.
Заради контузията си тръгва Анита, предполагам. Ще разберем в следващия епизод.
Меги изглежда добре. Доста по-събрана е.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 11:22 от daviz

# 432
Барби само дето не позеленя, като разбра, че излиза на номинация, защото Йорданка е с имунитет. Няма да е дълбоко приятелството там. Аз нещо позадрямах точно, когато решаваха кого да изгонят и пропуснах. Вкара си червеният отбор автогол с изгонването на Миглена, тя беше най-силната и издръжливата физически от жените им, и най-много допринасяше при стстезанията, плюс това има тенденция да смъква много. Фотографката всеки път ще е критична оттук нататък по отношение на загубата на килограми. Може и диетите да не ѝ действат вече така, както на хора, които никога не са били на диета, а пък тя доста  е пробвала.

# 433
Елора, не разбрах какво лошо казах? Просто исках да кажа, че никога не съм имала проблем с теглото и съм със СПКЯ и аз имам хашимото и имах трудности да забременея. Това е. Ако е някакво правило тези неща да вървят ръка за ръка с метаболитни отклонения или наднормено тегло има и изключения.

Чак пък лошо не Grinning
Вече писах, но май не ме разбра.
И слаб може да има един здравословен проблем, но и  дебел може да го има.
Кльощави хора с ир примерно са рядко срещани, но ги има. Тоест са по-скоро изключения.
Но си е доказан факт, че наднорменото тегло влияе върху забременяване, че и върху плода влияе, развитието и т.н.
Лошото е, че като видиш слаб едва ли ще си помислиш - този е болен.
Виж като видиш дебел - то какво друго да си помислиш. По-лесно се открива.

# 434
Подозирам, че ако не си вземат поука, това ще е първият и последен сезон.
А много ми се иска да не е. Определено има нужда от подобни предавания, но с повече информация и за зрителя.
...

Повярвай ми, няма нужда от такива предавания, когато нещата зависят от заинтересовани среди и компании!
От такива имаме нужда ние, хората, но никой нищо не прави за нас... почни от политика и стигни до съседа Simple Smile

Никой, нищо, никога няма да направи за теб или за мен и за нашите черни очи Simple Smile Защо да го прави? Какво ще спечели?

Някой на последък да е обръщал внимание на рекламните блокове? Да е броил рекламите за лекарства, добавки, пробиотици?
Някой да е обърнал внимание и на рекламите в нет-а и видеоплатформите? Почва да се пълни с толкова много куочове, нутрициолози, хора, дето дават мило и драго да ви продадат здраве за 2-3 месеца Simple Smile
Това е бизнес и НИКОЙ няма ползва от това, да бъдете здрави.
Никой няма да ви научи какво и как да ядете, как да живеете, как да слушате тялото си...

Само така ще изглежда, че ви дава правилната хапка една по една, но в крайна сметка не му пука за теб.

Ако човек сам не отдели... не часове и дни, месеци, да, месеци за да чете, гледа, учи и се образова, а чака друг да му помоге... ще стане като "Тате, тате, кога ще ми купиш колело..."

Общи условия

Активация на акаунт