Живот на кантар - тема 3

• 35 551
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
  • София
От началото го повтарят, че ще спечели, който е свалил най-голям %, така всички имат равни шансове, иначе е ясно, че най-пълните мъже биха били, а тук шансове имат и жените. Мария също затова се напъва, отпадналите се борят за малката награда със същите правила.

А за режима им, явно моето мнение ще е непопулярно, всички пишете как сега са се усетили да им намалят В, още с първия режим Дерйа им го намекна. Това си е било планувано още от началото, типична тактика си е при диетолозите, за да няма плата. Започнаха с единия режим като намаля свалянето и веднага новия план.

# 691
Пак да питам - защо е ок да направят екстра тренировка, че даже треньорът да насърчи само единия отбор на екстра движение (Ванко ги накара да се разхождат след всяко хранене), а да пропуснат хранене не е? По същия начин мога да питам и аз - какво правят в предаването, като ще си тренират самосиндикално на моменти.

Иначе гладуването е нож с две остриета. Днес е свалил, утре след “фаста” може да му спретнат силова игра за директна елиминация примерно.

# 692
  • София
Тодор не е пропуснал едно хранене, другите казаха, че е системно, той си призна само за 24 часа.
Упреците към американската версия са точно, че се изпада в крайности и че режимите уж са сметнати, така че да имат сила, но се оказва, че някои запопват глад, други да повръщат, да припадат по време на тренировки.

Досега в нашето предаване го карат по-умерено и загрижено и е редно да се спазват правилата.

Фастовете са супер, но вкъщи и не разбирам постовете, че явно не му предлагат оптималното. Обикновено оптималното не е да сваляш възможно най-много, тук гонят резултати, но и без крайности могат да продължат напред.

# 693
А защо победител Niya да е най-големия %?
Не трябва ли най-много свалено тегло?
E... няма логика. Ако отслабнеш ако 100 кг, 150 и 200 кг човек отслабне с 1 кг не е едно и също.
Ако 100 кг човек отслабне с 1 кг е същото като 150 кг отслабне с 1.5 кг и 200 кг отслабне с 2 кг.
За това се гледа процент.  И затова малко ми се видя как бурно ръкопляскаха на Славко и на Мартин, които са супер мега тежки, че са отслабнали с 3-4 кг, а в същото време имаше под 100 килограмови жени, които отслабнаха с толкова.  Тодор с 5.10 кг, от 113 на 108 кг, това е най-добрият резултат за седмицата.

# 694
  • Някъде там
Ванко им променил режима. В множествено число...Не на един, на всички от отбора.
Състезание межу двата отбора е.
Рори също може да избере да промени тренировка, но и тя ще го промени за отбора си, не за един от тях.
И да, неизпълнението на режима не беше един път. Освен режима на хранене, той и режима на Рори отказваше да изпълнява. 
Това за мен не е редно.

# 695
  • София
Ванко им променил режима. В множествено число...Не на един, на всички от отбора.
Рори също може да избере да промени тренировка, но и тя ще го промени за отбора си, не за един от тях.
И да, неизпълнението на режима не беше един път. Освен режима на хранене, той и режима на Рори отказваше да изпълнява. 
Това за мен не е редно.
Как Ванко? Аз ли пропуснах, нали всички получиха книжки с новите правила на Дерйа. Ванко даже за двата бонбона каза, че е питали Дерйа и тя е разрешила. Май няма разделение по отбори, но може и да съм изпуснала.

Някой, ако помни кой ден и кога беше сегментът, че вече са на протеинов снак, моля да припомни.

# 696
  • Някъде там
Това за мен не е редно.
Как Ванко? Аз ли пропуснах, нали всички получиха книжки с новите правила на Дерйа. Ванко даже за двата бонбона каза, че е питали Дерйа и тя е разрешила. Май няма разделение по отбори, но може и да съм изпуснала.

Някой, ако помни кой ден и кога беше сегментът, че вече са на протеинов снак, моля да припомни.
Говорех за режима  на тренировките, че той ги е променил, но за целия отбор.
Отговорих на питането по горе, защо като има правила, Ванко сменя тренировка.
Храненето е от Дери, за всички еднакво.
И са длъжни да спазват всичко. Това което дава Дери на всички като меню и това което им дава треньора като тренировка на конкретния отбор.

Тодор си сменяше и храненето и тренировката сам.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 12:31 от daviz

# 697
Нормално е да се променят режимите- както хранителните, така и тренировъчните.
От една страна- да не привиква тялото, да го предизвикват постоянно.
От друга- ако нещо не работи максимално ефективно, най- логичният вариант е да се търси по- оптимална формула.

# 698
  • София
daviz, не те бях разбрала и много се учудих, защото наистина нямаше да е честно. 😀

Направи ми впечатление, че червените похвалиха Рори, че е имала индивидуален подход към всеки и им е дала различни упражнения. Сякаш при Анита правеха всички едно и също.

# 699
Магдена ,това изобщо не е вярно. Аз от както се помня съм точно гладна и дебела. Винаги съм живяла с ограничения, не помня  нито един момент в живота си да седна и да ям каквото и колкото ми се иска и все пак качвах. Винаги съм си слагала спирачки- например много обичам пържени картофи, но ще си хапна 2-3 картофчета колкото да опитам,защото знам че не мога да си позволя да изям цяла порция или пък много ми се яде шоколад,но ще хапна само едно квадратче ,не половин шоколад както би ми се искало. На всяка нова диета ,която почвах мъжа ми винаги ми се  чудеше какво точно ще спирам да ям,като аз буквално  изяждах по-малко храна от малко дете Grinning
От месеци се храня по зоната и ям количества храна ,които никога не съм си позволявала ,но въпреки това свалям.
Вярно че зоната не е точно диета,а режим  първоначално измислен да нормализира хормоните и лекува ИР ,съответно свалям бавно ,но за мен не е проблем. В смисъл  цял живот съм  гладувала и съм била дебела ,а сега се храня обилно ,без глад и се чувствам страхотно, пък килограмите ще стигна оптималните за мен когато тялото ми реши.
На дърти години разбрах колко грешно е било това гладуване ,защото организма ми е складирал абсолютно всичко, което хапна понеже не е знаел кога пак ще му дам нещо.

Може би проблемът е, че винаги ти е идвало да изядеш цяла порция и си имала повишен апетит от бебе и малко дете? Наблюдавам дъщеря ми и други деца на нейна възраст, като се съберат на някакво празненство. Никое от слабичките  деца не си облизва чинията. Повечето си хапват точно по няколко пържени картофчета, дори не изяждат цялото кебапче, от парчето торта бодват няколко пъти... Без никой да ги спира, даже ги молят повечето "Хайде, маме, хапни още една хапка!". И през цялото време между хапките обикалят и се движат. И в резултат изяждат не повече от пълния, който си позволил 2-3 картофчета като тях, но за разлика от тях се чувства гладен и ограничаван, и не изпитва желание да се движи.

# 700
  • Наблизо
А за режима им, явно моето мнение ще е непопулярно, всички пишете как сега са се усетили да им намалят В, още с първия режим Дерйа им го намекна. Това си е било планувано още от началото, типична тактика си е при диетолозите, за да няма плата. Започнаха с единия режим като намаля свалянето и веднага новия план.

Да и аз така мисля и писах онзи ден.Едва ли Дерйа не е чувала за модерното високопротеиново хранене.
За мен подходът й е правилен,хора които са се хранили високовъглехидратно в огромни количества досега,им се намаляват колчествата,въглехидратите,увеличават се другите нутриенти,но плавно.Те пак ще свалят,но няма да си изгърмял бушоните наведнъж с платото.
Още повече,че при рязко отслабване ще увиснат.Интересно е да ги наблюдаваме на кантара,почти голи.От сега е ясно,че Мартин ще има нужда от операция за отнемане на кожа,но пък жените не е сигурно.Вили например основно килограмите са и в краката (тя е с липоедема и ще е много трудно) и ако успее да свали достатъчно,няма да й увисне много корема.Ани повече може да има увисване.

Елора,за ''грешната храна'' не си много права.Аз например не обичам много сладко,газирано не пия изобщо,кафето го пия чисто,не обичам чипс,обичам салати и свежи храни..ама на.С прецакана щитовидна,липоедема,си ходя хем гладна хем дебела.Но пък винаги съм имала апетит,едра и висока съм.А преди за да се поддържам във форма точно съм се ограничавала и тренирала.

Гладът не помага изобщо за сваляне,като тийн така съм се изтезавала и аз..10 дена на чай.Без мед.По някое време развих и някаква анорексия,беше ми спрял цикълът...май по времето ,на което бях на Дюкан.И тъй нататък.

# 701
  • Пловдив
Цитат
И в резултат изяждат не повече от пълния, който си позволил 2-3 картофчета като тях, но за разлика от тях се чувства гладен и ограничаван.
И аз мисля така.
Също съм от изяждащите цялата порция пържени картофи и съм гладна, ако спра на... половината примерно, но виждам, че някои от слабите не изяждат и толкова. Натурално слабите без усилия са слаби най-често заради по-нисък апетит. С всички изключения на поглъщащите много и оставащи слаби, вярвам да има и такива, но са изключения.

# 702

Ванко им промени режима, когато другият отбор нямаше треньор. На мен не ми се вижда справедливо спрямо другия отбор.

Но дори да оставим отборните решения, отделни участници също са оставали да тренират екстра. Вече дадох пример кога. След като това е честно, същият принцип трябва да важи и за храната. Както самосиндикалните решения за храната, така и за тренировките, не трябва да се толерират по тази логика.

# 703
За мен най-необяснимо е при деца ,които наистина са злояди от къде идват наднормени килограми. На моя приятелка детенцето от бебе е страшно злоядо, но доста  пухкаво и все съм си мислела,че тя казва че не яде,но има предвид някаква готвена храна,а детето  си хапва разни снаксове и боклуци които по принцип  са любими на децата. Да ама не ,ходили сме заедно по почивки и хотели и аз първоначално не вярвах,че е чак толкова зле положението, но то наистина ядеше единствено краставици и таратор. Буквално му се молеше да опита пица,картофи, хапки или каквото и да е от ол инклузива и той просто отказваше . Тогава за първи път видях майка да се опита да пробута торта,сладолед и шоколад на дете с надеждата просто да хапне нещо, но то категорично да отказва. И досега си е пухкав,при положение че в училище не се храни ,връща храната която им дават,а е още малък и не ги пускат извън училище,съответно не може да си купи странични боклуци . Ходи на плуване и футбол по 2 пъти седмично, та си има движение и по всички правила не би трябвало  да е пълно дете

# 704
  • На морето!
Може би има здравословен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт