Живот на кантар - тема 3

• 35 549
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
Може би има здравословен проблем.

И аз мисля, че има някакъв здравословен проблем.

# 706
А защо победител Niya да е най-големия %?
Не трябва ли най-много свалено тегло?
E... няма логика. Ако отслабнеш ако 100 кг, 150 и 200 кг човек отслабне с 1 кг не е едно и също.
Ако 100 кг човек отслабне с 1 кг е същото като 150 кг отслабне с 1.5 кг и 200 кг отслабне с 2 кг.
За това се гледа процент.  И затова малко ми се видя как бурно ръкопляскаха на Славко и на Мартин, които са супер мега тежки, че са отслабнали с 3-4 кг, а в същото време имаше под 100 килограмови жени, които отслабнаха с толкова.  Тодор с 5.10 кг, от 113 на 108 кг, това е най-добрият резултат за седмицата.
Ръкопляскането според мен беше, защото в предишните седмици всички имаха минус кило, кило и нещо.
На всички зрители ни се иска да станат чудеса, но не може килограмите да се трупат с години, а ние да очакваме след месец и половина да бъдат фиданки. Затова здравословното отслабване е 1-1,5 на седмица. Аз много им се радвам, новата треньорка ме кефи повече. Нямам неприятен участник и дразнител.

# 707
BeautifulM, и аз съм с прецакана щитовидна.
Другото не знам какво е.
Хубаво не ги обичаш, ама дали ядеш достатъчно протеини и мазнини за да си сита?
Има значение вида въглехидрат, видове мазнини.
Като тийн и аз съм гладувала.
И точно това ми каза една ендокриноложка, че е била груба грешка, защото още повече е влошил метаболизма и е прецакал щж.
Подрастващи не трябва да гладуват.
Ама откъде да го знам.
Нито леля ми го знаеше, която ми проми мозъка, че трябва да съм вегетарианец и да гладувам на плодове.
В темата за ир идват редовно нови хора, твърдят, че уж са на нввмх, ама като ги питаш точно какво ядат се оказва, че е високо вх, а протеините никакви ги няма. И мазнините.

wild poppy, не трябва, но явно се толерира.
Редно е да има санкции за Тодор, ама няма да има.
Ми да почнат и другите фастчета.

# 708
Тодор си е бил начело и преди последния кантар нали така?   Дори и това че ги смятат като процент не го прави съвсем "честно". Всеки е различен каквото и да си говорим отслабването не зависи на 100 процента от индивида. Има си генетични фактори. Това че някой ще спечели не значи задължително, че повече се е старал от другите.Не съм специалист разбира се,не помня и визитките кой от кога е дебел, но на мен лично Тодор не ми изглежда като човек с генетична предразположеност да е дебел. Много тъпкане го е довело до това положение и съответно с едно оправяне на храненето ще свали най-бързо и лесно. Не знам и аз по какво точно го преценявам но, вижте и структурата му каква е,така ми изглежда. Sweat Smile   Дори в първи епизод си казах този човек какво прави там.

# 709
  • Наблизо
Ям,ям,но не прекалявам с протеините, защото го усещам в бъбреците. Като цяло зонирам и следя блокове.Само с това се чувствам добре.Само с мазно и месо хормоните и жлезата ми откачат ,въпреки че свалям.
А пък майка ми след година на ВМНВ диета не свали и грам,омазни й се черният  дроб и беше тя самата дроб,въпреки че беше много стриктна.Спря тази диета,стана вегетарианец,спря глутена и се стопи (тя имаше 10тина килограма да сваля).
Липедемата е това,при Вили се вижда много отчетливо.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lipedema
И е отвратително.Общо взето винаги си с грозни и дебели крака ,носиш пресиращи чорапи и дори си болят..

# 710
Е, то вмнв,нвмх, кето, абе много вариации има.
Защо все в крайности? Кой е казал, че трябва само мазнотии и месо?
Златната среда се търси.

# 711
  • Наблизо
Е ти за морков тука се възмути.
Ям черен ориз,оризова паста,понякога и нещо тестено в квас,понякога картоф,банан,кайсия,праскова.Броя си блоковете,но на почти всяко ядене имам и въглехидрат и съм Ок.И свалям.Много ми е важно да е бавно,защото не искам да увисна.
А майка ми например изобщо не й понася месото и като го спря и насила да слага масло и тн,яде основно кисело мляко,мляко,плодове,салати и сирене и картофи и свали 10 кила и то доста бързо за близо 60 годишна.Всеки е различен.

# 712
  • София
Тодор си е бил начело и преди последния кантар нали така?   Дори и това че ги смятат като процент не го прави съвсем "честно". Всеки е различен каквото и да си говорим отслабването не зависи на 100 процента от индивида. Има си генетични фактори. Това че някой ще спечели не значи задължително, че повече се е старал от другите.Не съм специалист разбира се,не помня и визитките кой от кога е дебел, но на мен лично Тодор не ми изглежда като човек с генетична предразположеност да е дебел. Много тъпкане го е довело до това положение и съответно с едно оправяне на храненето ще свали най-бързо и лесно. Не знам и аз по какво точно го преценявам но, вижте и структурата му каква е,така ми изглежда. Sweat Smile   Дори в първи епизод си казах този човек какво прави там.

Миналата седмица е водил с 2% пред втория, а сега вече с 3.6%, което си е сериозна разлика и дойде точно от гладуването.

Няма как да се определи кой се е старал най-много. Евентуално с жури, но и те ще са пристрастни.

# 713
Е ти за морков тука се възмути.

Нещо бъркаш хората.
Аз за морков трудно бих се възмутила.
И цвекло си рупам.
Даже сега съм решила цял месец да ям цвекло с почти на всяка салата.
Храненето ти няма да коментирам, ти си знаеш.
Но да, права си. Бавничко си трябва.
В това поне не съжалявам, че първите 3 години смъквах бавно.

---

Niya, а то това не му единствения фаст се разбра. И друг път го е правил.

# 714
  • Наблизо
Така е ,просто давам друга гледна точка и с различни проблеми.Аз имам Хашимото и още други проблеми и някак в такива теми винаги се промъкват идеите, че всякакви бавни въглехидратни храни са вредни както и плодовете и се кара на някой зеленчук и основно месо и масло и че кетоидни и ВМНМ са и началото и края и всемирната мъдрост и единствен път.
Майка ми впрочем и тя е с хипотиреоидизъм и сигурно затова нищо не свали на ВМНМ режим.Плюс че се мъчеше да яде месо ,което не обича и сега е вегетарианец,а преди ядеше малко,стига да е много вкусно.

Най-честно е с проценти,но пък е тъпо че Тодор е първи..

# 715
Аз съм с две заболявания - хашимото и хипо и си свалих с нввмх.

# 716
  • Наблизо
Ами и аз свалях,но пък всичко друго заигра ужасно.Че и кръвно вдигах,а иначе не..
Мама не.И сега си се храни така,плюс без глутен и е Ок.Не качва и си е супер.

# 717
То и аз с нввмх свалих, но и останах без жлъчка. На всеки различно му се отразява.

# 718
Всяка крайност е вредна. Както казват - лекарството е в дозата. Едно и също нещо може както да те вдигне на крака, така и да те убие.
За морковите аз казах, но то беше в аспекта, че с тях не бива да се прекалява, когато си в определен режим, а не да не се консумират изобщо.
И бавните въглехидрати са полезни, аз също не ги отричам.
Дюкан като режим е много хулен, но, ако се спазва правилно, върши чудеса. Не го промотирам, само споделям. В никакъв случай да не се приема като реклама. Но като всеки режим изисква готвене и разнообразие, а понякога и да си го пригодиш към себе си. Той доста прилича на зоната, но не съвсем. В него не се броят калории и от позволените храни количествата не са ограничени.
Предполагам, че всеки режим, ако се прилага правилно и се разнообразява, би бил полезен и би имал ефект, но всеки трябва да открие този, който му импонира и му се отразява добре. Универсална рецепта няма, има общи правила.
Аз съм против да се изключат мазнините от една диета, както и напълно да се изключат плодовете, затова си позволявам, но много умерено. Бавни въглехидрати също.
Пп Лека по лека съм започнала да се прибирам на мерки. Вчера на шега си викам да пробвам едно палтенце, което ми беше отесняло и останах приятно изненадана, че отново мога да си го нося.
Бавно и славно ще стане работата.

# 719
Вчера най-сетне го изгледах. Очаквано, най-самовлюбените не знаеха основни неща за хората, с които толкова време са на едно място в изолация.

И аз мисля, че си е била планирана смяната на режима. Те си свалят доста добре. В реалния живот и 1 кг месечно би било добре, но е ясно, че няма много какво да се снима, ако свалят по кило месечно в продължение на години.

Общи условия

Активация на акаунт