КРУИЗИ /Тема 20/

• 13 598
  • 253
  •   2
Отговори
# 45
  • Враца
На мен ми се струва скъп. Около 7-8 евро на ден на човек/устройство.
Но се купува за целия период, не може за конкретен ден да се купи.
Обаче корабите акостират сутрин рано на суша и тръгват привечер, по време на вечеря и забавленията. Реално интернет по това време на практика е излишен.
На суша през целия ден се ползват мобилните данни според пакета на потребителя.
На двата круиза, на които сме били, само по 1 ден сме били на море, но двете деца, които са по-големите мрънкалници за интернет, се спарвиха без поражения- има достатъчно забавления, за да "оцелееш".
Няма да лъжа, ако цената беше по-приемлива бих купила нет на борда, но при тези обсотятелства парите се пренасочват за по-необходими неща.

# 46
Да попитам,скъп ли е интернета на круизните кораби? Все пак круиза може да трае седмици и понякога на човек му се иска да влезе в интернет да пообщува. Не става само с разговори на палубата,в бара или до басейна.
Има различни пакети - за едно или повече устойства, както и с различна скорост. Някой са само за социални мрежи. Зависи за какво ви трябва. Ние сме взимали за да работим и децата да не са изолирани. Но като цяло не е много добър. А и почти на всеки порт има безплатен WI-FI, да може да се направи някаква връзка.
Влезте в сайта на компанията и там ги има описани всички пакети с цените, за да си прецените дали си струва.

# 47
а знаете ли коя компания в момента е с най - ниските цени на круизи?

# 48
Категорично не е вярно, че на рецепция ще ви уйдисат на капризите като безплатно ще ви преместят от вътрешна в каюта с прозорец или балкон. Това може да се случи само, ако има сериозна причина за повреда в каютата, т.. е. каютата е негодна за ползване и изисква време за отремонтиране. Като например проблем в банята, с вентилация, отопление или охлаждане, много често и силен шум. Дали ще ви е смянят с по висок клас зависи от това какви каюти има свободни. Но без причина няма ка да стане.

# 49
Може би всеки произхожда от собствения си опит. Аз съм гледала разни влогъри и блогъри, че са успявали да сменят безплатно кабина на борда. Знам и за познати, на които им е отказано. Ще пробвам.
Няма да давам подкупи и такива щуротии. Ще ида на втория ден рано рано на рецепция, ще обясня, че не съм доволна от кабината, която са ми разпределили, дали е възможно да направим някаква смяна и какви са условията.

# 50
От личен опит-водата в банята не беше топла ,а вряла.Опитаха се да поправят нещо,но не се получи и веднага ни смениха каютата.Ние бяхме в каюта с балкон и ни дадоха по-голяма каюта с балкон.На следващия ден в стаята оставиха голям поднос със сладки неща.Това се случи на МСЦ Симфония.
Причината за смяна беше повече от уважителна.
Нищо не ви пречи да опитате,разбира се,без бонбони и т.н.
Ако стане,благодарността си ще изразите във формите за впечатления,които изпращат след круиза.
Сега си спомних, че бяхме платили вътрешна каюта,а ни дадоха каюта с балкон.На друг круиз.
Успех.

# 51
Бях си запазил гарантирана каюта, кораба се препозиционираше и бяха на половина пасажерите, т.е. е имало доста свободни каюти, но въпреки това ни дадоха вътрешна-не съм спорил. Писах и преди-който иска хубава каюта си плаща.

# 52
  • Варна
круизните кораби и маршрути са хиляди и съответно хиляди различни проблеми и случки , почти нищо не може да се унифицира и понятно не винаги ще имате късмет.
Обикновено нета е по няколко десетки Е/ден и гледаме да се лишим от него - даже с удоволствие Simple Smile Ако сте в ЕС е по лесно щото мобилния е достъпен откак махнаха роуминга , а и по много заведения има безплатен уайфи. Екскурзии от кораба не купуваме , в повечето пристанища се оправяме сами  , а и ни е по интересно. В много пристанища местни ТА предлагат екскурзии и на половин цена . В Ашдот си наехме таксиджия киевчанин който подробно ни показа Ейрусалим и ни беше мн.добър личен гид   и то на руски и на половин цена от корабната екскурзия което беше кеф за половинката с нейната езикова руска гимназия , а и понеже бяхме по бързи от автобусите бяхме почти сами  и не се движехме с огромните тълпи от кораба - все пак него ден бяхме 2 кораба с по над 3 000 пасажери. Същото е и по други пристанища - ако се случат няколко круизни кораба и става тарапана - случвало се е и в Барселона , Чивитавекия , Генуа , Венеция ....

# 53
  • София
Аз съм на път да запазя Норвежките Фьорди с Еурибия, балкон и изи пакета. 4200еур цена за двама обаче ми се струва висока, като добавя и билети и хотел и се чудя струва ли си?!? Първи круиз ще ни е.
Сакън! Как ще плащате такива пари и то само за 7 дни сигурно! Много е висока цената - не си заслужава!
Аз да се похваля - изкарахме 3 вълшебни седмици на Кариби с любимите Селебрити. Страхотна почивка е, препоръчвам на всички и цените са повече от добри! В неделя се прибрахме и в понеделник си букнахме за догодина пак!:yum:

# 54
  • София
Висока е, ама това ни е другата алтернатива за фиордите Mr. Green

# 55
yavche,

Много хора са ограничени като време, в което могат да пътуват, също и не могат да правят планове за година напред, дори и да им се иска, така че се налага да избират от каквото има налично към момента.

Моя съвет е, ако цената ви устройва спрямо вашите възможности - пътувайте и не се лишавайте от това удоволствие.

# 56
  • София
Аз съм на път да запазя Норвежките Фьорди с Еурибия, балкон и изи пакета. 4200еур цена за двама обаче ми се струва висока, като добавя и билети и хотел и се чудя струва ли си?!? Първи круиз ще ни е.
Сакън! Как ще плащате такива пари и то само за 7 дни сигурно! Много е висока цената - не си заслужава!
Аз да се похваля - изкарахме 3 вълшебни седмици на Кариби с любимите Селебрити. Страхотна почивка е, препоръчвам на всички и цените са повече от добри! В неделя се прибрахме и в понеделник си букнахме за догодина пак!:yum:

С коя компания и от къде резервирахте Кариби със Селебрити? На каква цена?

# 57
Здравейте!
Предстоят ни Фиордите на 30.05.2025г. с MSC Poesia с тръгване от Копенхаген.
Моля за инфо, ако някой е запознат пристанището близо ли е до града и дали ще успеем да направим една обиколка преди отплаването в 18:00ч. (ще бъдем в града от предната вечер).

Благодаря предварително!

# 58
Бях си запазил гарантирана каюта, кораба се препозиционираше и бяха на половина пасажерите, т.е. е имало доста свободни каюти, но въпреки това ни дадоха вътрешна-не съм спорил. Писах и преди-който иска хубава каюта си плаща.

И ние сме на репозишън. Има много свободни каюти към този момент на кораба, а той отплава след 10 дена.
Точно поради тази причина не очаквах, че ще ни забият точно на гърба на асансьор.
Още една жена, с която се оказа, че ще бъдем на същия круиз са запазили гарантирана и получават балкон.
Вярно, късмет, но ще ида на рецепция и ще си  го пробвам и на място.

# 59
  • Варна
Здравейте, може ли официалния сайт на Селебрити. Харесала съм си круиз, но досега не съм пътувала с тях и не ми се иска да букна от неправилното място. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт