КРУИЗИ /Тема 20/

• 50 111
  • 766
  •   2
Отговори
# 705
  • София
Моите "пет стотинки" за трансатлантическите круизи - те са най-най-евтините от всички репозиционни. Много пъти съм се "засилвала", поблазнена от ниската цена и все се отказвам по няколко важни за мен причини! Ниската цена се обезмисля веднага щом погледнеш еднопосочните самолетни билети - ужасяваща цена и не, няма опция за ниска (приемлива) нормална (не нискобюджетна) такава. Полета е дълъг и не бих рискувала да е некомфортен. Океана е бурен в този период, много клати и разваля удоволствието. Малко портове - за мен това не е лошо, но повечето хора искат за 14 дни да видят повечко места. С две думи - не е "моето"!

# 706
  • Русе
Капариран круиз с Norwegian Dawn от Барселона до Лисабон на 5 юли.
Не намерих отзиви за Norwegian Dawn конкретно. Има ли някой опит с него?
И друго. Имате ли идея за хотел на пристанището в Барселона близо до круизния терминал?

# 707
  • гр. София
Да, евтини са и това не е лошо 😊. А за нас дните на море са добре дошли - почивката беше мнооого добра. В дните на порт всеки ден сме на екскурзии - или от нас организирани, или резервирани чрез Get your guide.
Утре сме в Мартиника, а вдругиден ден слизаме в Гуадалупе.
Полетите от тук до Париж са 8.5часа. Цената, както всички знаем, зависи и от багажа. После от Париж до София са 2 часа мисля. Не е кой знае колко...
Предпочитаме 1 полет, отколкото два до Щатите и обратно, визи и тн. А и от Щатите са по 7 дни. За нас не си заслужава.
Колкото до клатенето на кораба - не клати толкова много, почти не се усеща. Все пак Виртуоза е доста голям.
Но всеки си има вкус и начин на пътуване!

# 708
Капариран круиз с Norwegian Dawn от Барселона до Лисабон на 5 юли.
Не намерих отзиви за Norwegian Dawn конкретно. Има ли някой опит с него?
И друго. Имате ли идея за хотел на пристанището в Барселона близо до круизния терминал?

Ние ще тръгваме на 2 май и запазих в Roma Reial Hotel, но не сме били досега и не мога все още да дам отзиви. Иначе е до Ла Рамбла, близо е пристанището.

P.S Круиза ни е купен през Vivavoyage, искам от два дни да вляза да направя още една резервация, но когато отметна критериите и натисна SEARCH нищо не се случва,  някой има ли представа какво се случва или да проверите поне при вас работи ли търсачката? /Изобщо сайта ми се струва по-различен/

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 11:54 от minion4е

# 709
  • Sofia
Въпроси към пътувалите с Aida:
1 Какви са опциите за интернет и цени съответно?
2 Има ли тематични партита, както при Costa и MSC?

# 710
Въпроси към пътувалите с Aida:
1 Какви са опциите за интернет и цени съответно?
2 Има ли тематични партита, както при Costa и MSC?

Бяхме на Аида преди 3 седмици.
1. Не сме ползвали интернет  и нямам представа за цените.
2. Няма никакви тематични партита. Не видях дори един човек облечен по-официално за 7 дни.
Всички си ходеха по-скоро спортно облечени по всяко време дори на вечеря.
Представленията бяха в средата на кораба на открита сцена на 6 дек като можеше да се гледа и от 7 и от 8 дек.
Местата за сядане бяха много малко. Единственото като  плюс мога да отбележа, че представлението се излъчваше на много телевизори и седнали на някой бар около тази сцена можеше да се гледа.
На закрития басейн имаше нещо като дискотека от 22 часа.
P.S. Бяхме на Аида Косма

# 711
  • Sofia
А вечерята с час ли е?

# 712
Има няколко ресторанта тип бюфет в които няма фиксиран час. Има и няколко безплатни тематични ресторанта - рибен, италиански, средиземноморски и мисля още 2, за които е необходима предварителна резервация и  е с  определен час.  За тези ресторанти е добре да направите предварителни резервации поне месец напред, дори два, през приложението на Аида, тъй като ние не успяхме да запазим за един от ресторантите. В тези ресторанти се заплащат само напитките.
Отделно има и няколко платени  - стек, суши и тепаняки, както и сладкарница и джелатерия.
Може да пропускам някое заведение, но бяха много и не сме посетили всички.  Това са ни впечатленията от Аида Косма.
В ресторантите тип бюфет имаше безплатни напитки - бира, вино, безалкохолни, сок, вода.

# 713
Някой ще ходи ли на коледно-новогодишен круиз, къде и с кой кораб?

# 714
Да добавя за цените на интернет - има различни пакети, според това какво е включено.
7 евро е само съобщения, обаче внимание - това са съобщения през техния апп. Той не работи добре за съобщения, т.к. не изпраща нотификации, и практически е безполезен.
Следващата стъпка, която ползвахме ние беше 35 евро за 7 дневен круиз - social media flat - включва неограничен като количество интернет, но ограничен по апликации, които работят. С него работят всички чат приложения като what's up, viber, messenger, могат с тях да се изпращат и снимки. Работят и всички social media apps - facebook, instagram, tiktok. Не работи за браузър и мейли.
Следващия тип включва и браузър и мейл и струва 10 евро на ден.
Ето линк на немски от 2023, но март тази година цените бяха все още актуални.
https://cruisify.de/aida-das-sind-die-neuen-internet-tarife-ab-o … rlink-von-spacex/
За нас social media flat на 2 от 3 устройства свърши перфектна работа. Тийнката си имаше спокойно неограничено възможност да си ползва социалните мрежи, и имахме връзка с нея по всяко време, докато сме на различни места по кораба.

# 715
  • Sofia
Благодаря,танита!
На място ли си взехте пакета или предварително? Има ли разлика в цената или е все тая?

# 716
Ние първоначално взехме 1бр social flat за 35 евро за детето, и за нас двамата взехме onboard chat по 7 евро. Като се качихме на кораба разбрахме, че чатът не върши никаква работа и от приложението доплатих за нет на моя телефон. Помня със сигурност че добавката беше малко по-евтина, мисля приспадаха вече платените 7 евро.
Може би има значение ако интернета се купува още със самата резервация да важат по-ниските цени, които са в линка, но аз нета го добавях няколко дни преди да се качим, и вече си беше 35 евро.

За ресторантите с резервация - опитайте се през сайта на Аида (myAida) задължително, но имайте предвид че около 3 месеца преди датата на круиза се отварят за резервация и местата свършват за няколко дни.
Следващата възможност е веднага с качването на борда отивате на рецепция и още преди да сте видяли каюта и т.н. правите резервации за тях, защото пак свършват на първия ден.
И вече ако и това не сте направили има шанс да се отидете в самия ден, и ако имат непоявили се резервации да ви настанят, или да питате за 8,30 вечерта. Немците обичат да вечерят рано и първи се заемат часовете за 6 и 6,30
Силно препоръчвам да опитате рибния и beach house (ако става дума за Аида Косма, или Аида Нова)
От бюфетите Азиатския ни беше предпочитан, но и там има супер много навалица.

# 717
  • Sofia
С AidaStella сме, 14дни.
Не ми излизат никакви безплатни ресторанти, сигурно сме закъснели…
Интернетът social media flat ми излиза 84 евро на човек, дали пък не добавят автоматично и по 7 евро на седмица? Малко трудно се ориентирам в сайта им…

# 718
Не, цената която аз цитирах е за 7 дни. Вашия е за 14 дни, затова трябва да е двойно, но пак според цените в линка би трябвало да е 70 евро, а при вас щом излиза 84, значи че вероятно са вдигнали цената на 6 евро на ден.
Сайта им аз си го превеждах с помощта на браузъра и след няколко влизания се научих кое къде е - малко е шантав наистина, и понякога даже блокира за няколко часа.
Относно ресторантите - Аида Стела е малък кораб, сравнително стар и има само 2 спешълти ресторанта (с включена цена на храната и платени напитки) - Бирария и Best burger at sea. За бъргърите не се прави резервация, за Бирарията не съм много сигурна, но дори на Аида Косма за бирарията нямаше голям наплив. Вижте в секцията за резервации дали ще ви излезе Бирарията и следете. Ако не се появят места - пробвайте в първия ден на борда. Останалите ресторанти са платени алакарт и с голяма вероятност ще има места за тях поне за по веднъж.

Споделете какъв е маршрута, ако не е тайна. Стела обикновено ходи на по-интересни маршрути.

# 719
  • Sofia
Южна Африка и Намибия
Бях писала преди време, но явно няма много ходили натам.
Маршрутът е Кейптаун - Порт Елизабет - Източен Лондон - Людериц - Уолвис бей - Кейптаун

Общи условия

Активация на акаунт