Данъчни облекчения за деца - 2

• 4 454
  • 146
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Получих мейл, че е приета. Около 24 часа минаха от подаването.

# 76
  • София
Моля за помощ и аз!

Боря се с декларацията. Навсякъде ми светна зелено и се изненадах колко бързо получих заветното зелено тази година. После се сетих,че никъде не съм попълвала банкова сметка. Видях, че в част ,IV има поле за банкова сметка, но не е активно за попълване. Трябва ли нещо друго да попълвам , за да се активира?
 Не ми дава да пипам на редове 10 до 12 ( пробвах без да имам ясна идея какво пробвам).
 Не ми дава и да сложа отметка на ред 12.1, за да стане активен за попълване евентуално.

# 77
Моля за помощ и аз!

Боря се с декларацията. Навсякъде ми светна зелено и се изненадах колко бързо получих заветното зелено тази година. После се сетих,че никъде не съм попълвала банкова сметка. Видях, че в част ,IV има поле за банкова сметка, но не е активно за попълване. Трябва ли нещо друго да попълвам , за да се активира?
 Не ми дава да пипам на редове 10 до 12 ( пробвах без да имам ясна идея какво пробвам).
 Не ми дава и да сложа отметка на ред 12.1, за да стане активен за попълване евентуално.

Трябва да поставите отметка в квадратчето горе:

# 78
Здравейте. За първи път подавам декларацията онлайн и имам питане.. Там къдете се попълвят данните на детето, няма място да попълня и другите две деца. Та въпроса ми е, аз ли съм объркала нещо или се падават три отделни декларации за всяко дете 🙄

# 79
  • София
Моля за помощ и аз!

Не ми позволява да поставя отметка

# 80
  • Бургас
Здравейте. За първи път подавам декларацията онлайн и имам питане.. Там къдете се попълвят данните на детето, няма място да попълня и другите две деца. Та въпроса ми е, аз ли съм объркала нещо или се падават три отделни декларации за всяко дете 🙄
Има един бутон, под данните за първо дете, добави ред/запис или нещо подобно...

# 81
Да, може би имате предвид част 3: Списък с допълнителни редове (попълва се, ако деклараторът има повече от три деца, които отговарят на условията по чл. 22в от ЗДДФЛ) Но не ми позволява да попълвам нищо там. Все пак благодаря 🌺

# 82
Да, може би имате предвид част 3: Списък с допълнителни редове (попълва се, ако деклараторът има повече от три деца, които отговарят на условията по чл. 22в от ЗДДФЛ) Но не ми позволява да попълвам нищо там. Все пак благодаря 🌺
Не, доколкото си спомням е най-отхоре опцията за добавяне на ред

# 83
Не, доколкото си спомням е най-отхоре опцията за добавяне на ред
Да, стана. Точно под таблица 2 има "добави нов ред". Много благодаря!!! ❤️🍀🌺

# 84
Моля за помощ и аз!

Не ми позволява да поставя отметка
Не позволява, защото няма данък за възстановяване, няма посочено данъчно облекчение......Трябва да има попълнени приложение 1 (доходи от трудови правоотношения), приложение 10 ( ползване на данъчни облекчения) и образец 2005 (декларация по чл.22в за деца под 18 год.) ако това е всичко де, може да има и други доходи или и деца с ТЕЛК..., тогава на скрийншота, точно в полето над сметката ще се е получила сума (600 лв за едно дете.....)

# 85
Здравейте! Подадох си декларацията на 07.03. и миналия понеделник получих превод от 570лв за 3 деца. Сега искам да подам декларацията на мъжа ми за остатъка, но той е баща на 2 от децата. В такъв случай какво трябва да запиша в полето му за данъчно облекчение ползвано от другия родител?

# 86
Гадаейки, предполагам че най-голямого дете е само ваше....така че дори само за него не ви е стигнало облекчението.....(то е 6000 лв, а вашата данъчна основа е 5705,49 лв) така че бащата на общите ви две деца спокойно може да пише 12 000 лв....стига да има толкова данъчна основа.
И заради такива случаи във вашата декларация е трябвало да ограничите сумата на ползваното облекчение от вас в приложение 10 до размера на вашата данъчно основа и да напишете на ред 4 остатъка от сумата, която може да се ползва от бащите....

# 87
  • Mostly in my mind
Т.е., където е ред 12 надвнесен данък, толкова ще изплатят ли?

# 88
А знаете ли какъв е срокът на изплащане на сумата. След като си подалал данъчната декларация. Въобще има ли срок?

# 89
Гадаейки, предполагам че най-голямого дете е само ваше....така че дори само за него не ви е стигнало облекчението.....(то е 6000 лв, а вашата данъчна основа е 5705,49 лв) така че бащата на общите ви две деца спокойно може да пише 12 000 лв....стига да има толкова данъчна основа.
И заради такива случаи във вашата декларация е трябвало да ограничите сумата на ползваното облекчение от вас в приложение 10 до размера на вашата данъчно основа и да напишете на ред 4 остатъка от сумата, която може да се ползва от бащите....
Благодаря! Честно казано не бях сигурна, че тези 570лв всъщност са сумата, която ще получа, иначе щях направо да си отбележа 1 дете и за другите 2 да пусне ММ. Ще видя след малко и в неговите данни какви са сумите, вероятно ще е над 12000.
Преди малко се сетих да звънна в НАП да питам - вдигна ми един господин, който ме посъветва в декларацията на ММ да пиша, че другият родител (тоест аз) е получил 380лв. Толкова идват пропорционално за двете ни общи деца.

А реално ако оставя празно поле в Приложение 10 ред 4 и изплатят на ММ тези 1200лв, после да не ни накарат да връщаме нещо?

Общи условия

Активация на акаунт