Ужасна кашлица!

• 1 295
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте. От 6 дни детето е с суха,дразнеща и постоянна кашлица. Първите три дни бяхме на АЦЦ и Кависепт. Полужението не мръдна,смениха лечението Ердомед с Кависепт,кашлицата запопна и орез ноща. Кависепта беше заменен с Пулмикорт и снощи правеше нещо като спазми днеска добавиха и Вентолин в инхалациите. Вчера пуснахме изследване на кръвта и ЦРП и всичко е в норма,а кашлицата е зверска на моменти. Не е отпаднала,играе,храни се нормално,но не може да отхрачи.

# 1
Добър педиатър, може да е алергия, може да инфекция на ларинкс, но тази кашлица е спастична и наистина затруднява дишането. Ердомед и АЦЦ засилват пристъпите от кашлица, не ги давайте вечер. Пулмикорт и Вентолин особено при дете с голямо внимание и не за продължително време. Търсете по-добър педиатър, до момента нищо не са ви помогнали, а за дете става въпрос все пак! Нямам думи.

# 2
И ние сме с кофти кашлица, деряща, дрезгава от 2, 3 дни. Звучи ми , че вие сте с ларингит.
Вентолин се слага ако има бронхит. Ако е с ларингит не трябва вентолин, а само пулмикорд , защото вентолинът влошава ларингита.
Ние също сме в процес на лечение в момента.Първоначално педиатър ни сложи грешна диагноза- бронхит и бяхме на вентолин и пулмикорд, и стана по -зле, започна да кашля на  всеки10 секунди. Усетих, че нещо не е наред, а и нищо не изхрачваше..
На следващия ден отидохме на детски пулмолог и смени диагнозата на ларингит и махна всичко, което да го кара да кашля (вентолинът и сиропът за откашляне ги махна) и точно обратното: изписа сироп за омекотяване на кашлицата и само пулмикорд.
Спазмите през нощта май може и да са нормални в първите нощи на лечението. Това последното не ми го е казвал лекар, а сестрата на мъжа ми беше казала, че ако е на пулмикорд през нощта може да има пристъп с много затруднено дишане. Тогава тя давала 1мл пулмикорд при пристъп.
Казвала ми е и, че пулмикордът втечнява секрета и 1 час след инхалации може да има по-интензивна кашлица. Тоест не се прави имхалация непосредствено преди лягане. Може пък и това да е част от причините за спазмастичното кашляне през нощта.
Ти си втечнил секретът и лягаш веднага.. той остава там неизврълен. Това последното е мое разсъждение, базирано на нейните изказвания.

Също така имайте предвид, че отнема няколко дни лечение с пулмикорд (в зависмост състоянието) , за да се подобри положението. Не знам защо толкова бързо са ви добавили вентолин.
И аз очаквах големи резултати още на 1ви, 2ри ден с пулмикорд като бяхме с ларингит преди половин година, но резулаттите май дойдоха към 3тия ден. Сега лечението ни е 5дни, но този път е и по-зле, заради този вентолин.... и трябва лечение за носа, за да не дразни. Промивки на носа 3 пъти плюс назик правим ние, отделно от пулмикорд.
Успех!

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 21:34 от Ivona01

# 3
И ние сме с кофти кашлица, деряща, дрезгава от 2, 3 дни. Звучи ми , че вие сте с ларингит.
Вентолин се слага ако има бронхит. Ако е с ларингит не трябва вентолин, а само пулмикорд , защото вентолинът влошава ларингита.
Ние също сме в процес на лечение в момента.Първоначално педиатър ни сложи грешна диагноза- бронхит и бяхме на вентолин и пулмикорд, и стана по -зле, започна да кашля на  всеки10 секунди. Усетих, че нещо не е наред, а и нищо не изхрачваше..
На следващия ден отидохме на детски пулмолог и смени диагнозата на ларингит и махна всичко, което да го кара да кашля (вентолинът и сиропът за откашляне ги махна) и точно обратното: изписа сироп за омекотяване на кашлицата и само пулмикорд.
Спазмите през нощта май може и да са нормални в първите нощи на лечението. Това последното не ми го е казвал лекар, а сестрата на мъжа ми беше казала, че ако е на пулмикорд през нощта може да има пристъп с много затруднено дишане. Тогава тя давала 1мл пулмикорд при пристъп.
Казвала ми е и, че пулмикордът втечнява секрета и 1 час след инхалации може да има по-интензивна кашлица. Тоест не се прави имхалация непосредствено преди лягане. Може пък и това да е част от причините за спазмастичното кашляне през нощта.
Ти си втечнил секретът и лягаш веднага.. той остава там неизврълен. Това последното е мое разсъждение, базирано на нейните изказвания.

Също така имайте предвид, че отнема няколко дни лечение с пулмикорд (в зависмост състоянието) , за да се подобри положението. Не знам защо толкова бързо са ви добавили вентолин.
И аз очаквах големи резултати още на 1ви, 2ри ден с пулмикорд като бяхме с ларингит преди половин година, но резулаттите май дойдоха към 3тия ден. Сега лечението ни е 5дни, но този път е и по-зле, заради този вентолин.... и трябва лечение за носа, за да не дразни. Промивки на носа 3 пъти плюс назик правим ние, отделно от пулмикорд.
Успех!
Не се бях замисляла за ларингит. До сега никога не сме имали и нямам представа как протича. Шест дни суха кашлица без никакъв признак да премине в отхрачваща въпреки всички осилия и лекарства. Като попне да кашля е през 39 ссекунди и не спира по два паса после затихва успокоява се малко и след време пак така и няма край. Освен с пулмикорт с какво друго се лекувахте? Носа го промивам и слагам комбинирани антибиотични капки в носа.

# 4
За носа звучи добре, би трябвало да пресуши сопола.
Казаха по-хладни стаи, ако е по-топло често да има леко отворен прозорец. Да спи на висока възглавница. По-хубав въздух. Излизане на вън.
Отделно изписаха сироп Булзин за туширане на кашлицата (сиропът има и антиалергичен и антиспазъм ефект). Ако не пиете този сироп трябват антиалергични капки. Ако ползвате сиропа- без антиалергичните капки. Гласът на детето пресипнал ли е? Това е също симптом на ларингита, защото той засяга гласните струни. На малкия този път не му е пресипнал, но ние започнахме антиалергично лечение по-рано..
Пие и изопринозин за имунитета, 5дни ще го пие.
При нас е RSV вирус, който е предизвикал усложнение ларингит. По принцип вирусите предизвикват усложнения ларингит.
Правим инхалации с физ разтвор още 2 пъти на ден, но аз имам съмнение , че соленият разтвор го кара да кашля повече и не знам дали да не минем като вариант на промивка само стеримар. Утре ще го помисля това.

# 5
За носа звучи добре, би трябвало да пресуши сопола.
Казаха по-хладни стаи, ако е по-топло често да има леко отворен прозорец. Да спи на висока възглавница. По-хубав въздух. Излизане на вън.
Отделно изписаха сироп Булзин за туширане на кашлицата (сиропът има и антиалергичен и антиспазъм ефект). Ако не пиете този сироп трябват антиалергични капки. Ако ползвате сиропа- без антиалергичните капки. Гласът на детето пресипнал ли е? Това е също симптом на ларингита, защото той засяга гласните струни. На малкия този път не му е пресипнал, но ние започнахме антиалергично лечение по-рано..
Пие и изопринозин за имунитета, 5дни ще го пие.
При нас е RSV вирус, който е предизвикал усложнение ларингит. По принцип вирусите предизвикват усложнения ларингит.
Правим инхалации с физ разтвор още 2 пъти на ден, но аз имам съмнение , че соленият разтвор го кара да кашля повече и не знам дали да не минем като вариант на промивка само стеримар. Утре ще го помисля това.
Има промяна в гласа иначе,но мислех че е от непрестанното кашляне,макар че до сега не се беше случвало да кашля толкова. Днес ще я заведа на педиатър за второ мнение и дано да се окаже това,че наистина се измъчи детето,а и ние покрай нея да я слушаме.

# 6
Пресипналият, прегракнал глас си е признак на ларингит. И аз първият път си мислех, че е от самата настинка. Е оказа се, че не, това идва от гласните струни, които са раздранени. Дори ако ларингитът е напреднал и не се лекува може при дишане да се издават странни звуци. Два пъти съм чувала деца с ларингит да дишат като огнедишаш дракон. Ако можете я заведете на детски пулмолог, но в неделя не знам дали има. Ако сте от София знам две пулмоложки, които могат да ви приемат в понеделник без час.
Щом няма температура, добри кръвни резултати и няма отхрачване не виждам как е бронхит..
Чувала съм за скрити пневмонии, но децата или имат висока температура или са омърлушени.пък и май в тези случаи често (или винаги) изследванията са зле.
Ако много време е взимала неща за откашляне на фона на ларингит ще отнеме повече време да се подобри, но ще стане.
Ларингит е при нас възрастните когато при настинка ни се промени гласът, просто при нас преминава леко. Ларингит хванат в началото може да мине без пулмикорд.
Не знам каква доза взимате, вероятно ви трябва максималната. Ние бяхме 2 дни 3х2мл, от днес сме на 2х2мл още 3 дни.
Бих ви посъветвала всичко да обясните на педиатърката/ пулмолога: за гласа, за влошаването от другите терапии, липса на отхрачване и тн. Запишете клип как кашля ако на място не се изкашля.
Имайте предвид, че при грешната диагноза ние ходихме на много реномирана поликлиника, при общ педиатър взимащ 111лв за преглед и пак грешна диагноза.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 09:21 от Ivona01

# 7
Сега се връщаме от педиатъра. Прегледа я каза,че гърдите са чисти. Погледна и гърлото изключи да е ларингит. Чу я как кашля и каза че това е пристъпна кашлица,коята аз сама съм предизвикала с всички отхрачващи медикаменти дето я набутах. Сложи и урбазон за да се поуспокои малко,изписа подтискащ сироп за кашлицата Демефан,Пулмикорра си остава и някакви ампули Калциев глюконат. Дано този път лечението да помогне,че наистина откачам вече. До вчера вярвах на една теория сега друга теория на кого да вярвам и аз не знам.

# 8
Звучи добре лечението. То е много близо до това за ларингит. Да не кажа същото. Мисля, че това е правилният път. За калциевият клюконат съм чувала, че също помага за намаляване на кашлицата. Не е изписвала антиалергични? Може би сиропът има такъв ефект.

# 9
Звучи добре лечението. То е много близо до това за ларингит. Да не кажа същото. Мисля, че това е правилният път. За калциевият клюконат съм чувала, че също помага за намаляване на кашлицата. Не е изписвала антиалергични? Може би сиропът има такъв ефект.
Забравих да го спомена. Ериус е противоалергичното,само вечер да го давам. Дано това е прявилната посока вече

# 10
Пуснете тест за коклюш, става за 2 дни. Взема се секрет от гърлото за микробиология.
Мойто в момента е с кашлица, която не се повлиява нито от инхалации с Пулмикорт и Cavisept, нито от сиропи. Преди няколко дни пуснахме изследване за коклюш, излезе положително и сега е на антибиотик.
Иначе няма температура, весело през деня, играе, има апетит, но вечер и нощем настава ад, кашля през 30 сек. Sad
Бързо оздравяване!

# 11
Пуснете тест за коклюш, става за 2 дни. Взема се секрет от гърлото за микробиология.
Мойто в момента е с кашлица, която не се повлиява нито от инхалации с Пулмикорт и Cavisept, нито от сиропи. Преди няколко дни пуснахме изследване за коклюш, излезе положително и сега е на антибиотик.
Иначе няма температура, весело през деня, играе, има апетит, но вечер и нощем настава ад, кашля през 30 сек. Sad
Бързо оздравяване!
Сега вече ме притеснихте,понеже и аз съм бременна в 8 месец. Ще почакам ден два да видя ще подейства ли новия сироп и ще се ориентирам към такъв тест. Благодаря

# 12
Не се притеснявай, но си имай едно наум ако не минава. Ваксината за коклюш си е част от ваксинационния план, ваксинира се бебето  и после реваксинация на 6 години, така че децата не го карат тежко, но са заразни, да. Но аз примерно съм постоянно завряна в мойто, спим заедно, кашля ми в лицето и засега симптоми нямам. Та искам да кажа - не е задължително да се разболееш дори да е това. Може да пуснете тест за ваше успокоение, и без това се чака 2 дни. Пък детето нека си пие сиропа, ако подейства - супер, ако не - след 2 дни ще знаете дали е коклюш или не, няма да чакате още за резултатите.

Да допълня - тестът се пуска сутрин на гладно и жадно, взема се секрет от гърлото.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 21:48 от Змей Горянски

# 13
Кашлицата се повлия,детето спи спокойно само с леко покашляне. Ставам аз да я проверя,пипам я и изненада има температура. Ще откача вече. Не е висока,37.5,но я има. Възможно ли е от цялото напъване и дране с кашлицата да си е докарала някакво възпаление на гърлото или дробовете. На сутринта пак сме на лекар. Сили нямам вече.

# 14
Неприятно. Какво каза педиатърът?
 Опитайте да се съсредоточита върху това, че все пак не е толкова зле детето. Има ниска температура. В най-лошия случай ще ви изпишат антибиотик и ще се оправи. Има деца с пневмноя в болница и те се оправят Simple Smile
Стискам палци всичко да се оправи по-скоро!

Общи условия

Активация на акаунт