Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 906
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
Може ли някоя мама да даде идея,ако е чувала как да ги намаля тези околоплодни води?Диета пазя,лекарства пия...все си стоят на Горна граница и доста се притеснявам,да не родя преждевременно.Натиска мехура и има леки контракции и ми се втвърдява корема и ми изписаха магнерог и но шпа.

# 121
Ох, мен от няколко дни ме сритва ниско долу и нерв ли, какво ли нацелва. Чувството е, сякаш ми пуска електрошок, много бърза режеща болка, която и бързо отминава. Акушерките казаха, че не е нещо притеснително, уж. Понякога е много сърдита и активна и това ме стресирано, но ми е първа бременност и всичко ме притеснява. И все пак е хубаво да си пимръдват, за наше успокоение ☺️

Момичета как сте с ритничетата от бебоците?Днеска направо ми разказва играта рита ме освен навсякъде, но и много ниско долу и като ме изрита там много ме заболява, да не говорим, че усещането е все едно ще излезе някой крак с тези ритници. Имате ли подобни усещания понякога?

# 122
Ох, мен от няколко дни ме сритва ниско долу и нерв ли, какво ли нацелва. Чувството е, сякаш ми пуска електрошок, много бърза режеща болка, която и бързо отминава. Акушерките казаха, че не е нещо притеснително, уж. Понякога е много сърдита и активна и това ме стресирано, но ми е първа бременност и всичко ме притеснява. И все пак е хубаво да си пимръдват, за наше успокоение ☺

Момичета как сте с ритничетата от бебоците?Днеска направо ми разказва играта рита ме освен навсякъде, но и много ниско долу и като ме изрита там много ме заболява, да не говорим, че усещането е все едно ще излезе някой крак с тези ритници. Имате ли подобни усещания понякога?

Да и на мен е първа бременност и се съмнявам във всичко, но да определено е хубаво да си ни риткат, че като поспре за по дълго и това също почва много да ме притеснява.Grinning

# 123
Момичета, как успявате да ги наденете тези компресиращи чорапи? Аз взех един чорапогащник от Ремедиум, ако ме бяха снимали отнякъде, щеше да е голямо комедия - Мистър Бийн пасти да яде. Дърпах, опъвах, препотих се, заболяха ме ръцете, зверски ми стягаше където успях да намъкна и накрая го хвърлих

# 124
И мен постоянно ме рита. Първоначално, като започнах да го усещам толкова често, се притенявах дали е нормално и да не би нещо да не му е комфортно, но гинеколозите ме успокоиха, че е напълно нормално и дори е добре, че се движи така. Сега много се радвам, че е толкова подвижен, защото така ми е спокойно. Като спре за кратко и веднага започвам да се притеснявам😀 Понякога боли, понякога подскачам чак или се превивам, но не ми пречи, предпочитам да ми е спокойно. Рита ме в ребрата и мен доста и понякога и много ниско долу, което ме притеснява. Преди няколко дни на прегледа АГ ми каза, че ме рита в черния дроб 😀
Иначе от известно време и аз пишкам по няколко пъти, вечер само ми се случва. Пишкам, ставам и пак ми се пишка много, все едно съм стискала много време... Най-често 2-3 пъти така, а два пъти ми се случи и 4 пъти да ходя, непосредствено един след друг, буквално ставам от тоалетната и се налага веднага да сядам пак😅
И аз днес се разкихах и ми е доста некомфортно на корема, като кихна. Не се бях замислила, че може вече да ме започва алергията... Обикновено през май ме почва. Трябва да питам лекарите дали мога да пия нещо сега, че обикновено много ме мъчи и без хапчета не мога...

# 125
При мен няколко сутрини се случва да ме изрита малко по-силно, което води до бягане към тоалетната да повърна, не знам как се нацелва, за щастие са инцидентини случаи. 😄
Иначе вече наистина ми е трудно сушенето на косата, понеже съм свикнала да се навеждам и така да я суша, та сега се налага да модифицирам позата заради коремчето, а и явно на нея не и е удобно понеже започва да се намества и рита. 😂

# 126
Радвам се и аз, че е активен и успявам да се шашна, когато не мърда много. Хващам го, че е на няколко дни - много силна активност и 1ден с по-слаби движения, които усещам притъпено. Все едно застава в някаква друга поза и повече удря назад. Редовно съм "ау, не ме ритай там, ама ме ритай, де" Joy

Ние сме на 1 етаж и прозорецът на хола ни е към огромна зелена площ, треволяци и няколко дръвчета. На едното дръвче клоните са му към комарника, отзад постоянно спират коли на поляната точно под прозореца ни, а аз държа по цял ден отворено, защото ме избиват някакви постоянно горещи вълни. От началото на годината ползваме пречиствател за въздух и определено се усеща разликата, даже имахме къртене к ремонт в едната стая, та там носът ми течеше като луд и пак не беше толкова зле, колкото по принцип от прахоляк. А имах много предразсъдъци към пречиствателя.

Има ли някоя друга, на която като мен постоянно й е топло? Аз вкъщи седя по къси шорти и потници, навън по тениска и клин за бременни, който е до коляното.

# 127
Мен понякога ме обливат горещи вълни, но не е постоянно. По няколко пъти на ден за известно време. Но забелязах, че гърдите ми винаги са много топли... Става ми все по-трудно седенето, а тепърва ще расте коремът. Най-трудно обаче ми е обезкосмяването, нито мога да се сгъна, нито да видя нещо, голяма мъка ми е и много ме уморява това...

# 128
Компресиращите чорапи си се продават по чифт Simple Smile) иначе аз нямам проблем с обуването, по-стегнати са, амаа ги сгъвам/надиплям и отпускам след като предходната част съм сложила успешно. Ама съм свикнала, преди бременността се опитвах на дълги полети и когато по цял ден седях на бюро да нося. Но ми е голям кеф и после усещането, аз съм зарибена😀😀
Мен ме рита също доста, но засега е много приятно, много по-силно се привързвам така. Не ми е било дискомфортно досега. Гледах видеа как да разпознаем позицията на бебето през корема, имах една издутинка твърда, която е била главичката🙈 после слезе същата надолу и явно промени позицията след няколко дни. Много ми е мило и нежно🥰
Вие колко стриктни сте с ограничението на шунки и определени сирена? Аз уж пека колбаси, като ми се хапва, амааа днес бях на гости.. и се изкуших. Имаше хапки с всякакви саламчета и хапнах бая😀 а онзи ден бях на рожден ден, имаше две салати в една чиния и едната със синьо сирене. И огромно парче се бвше шмугнало в другата/моята салата… и го погълнах цялото, без да видя.. за сиренето повече се шашнах. Амаа😀😀

# 129
Това ми е най-трудното ограничение на мен Joy живея за саламчета и синьо сирене, без да се шегувам. Със сиренето още не съм прегрешила, но на няколко пъти, докато бяхме на гости, и аз хапнах няколко парченца саламчета/шунка. Вкъщи също гледам да са минали термична обработка иначе.

# 130
  • Пловдив
Компресиращите чорапи не всички марки са явно чифт. Тъй като аз си взех от аптеката, каквото е имало и бях изненадана вкъщи, естествено като един лаик по темата, когато отворих кутията и вътре беше само един, та после пращах мъжа за още един Joy Подготвям те имат и размери и степен на компресия и за това не бях готова. Joy

Че рита, рита и моя човек, върти се извътре,  даже си има режим вече, в 4 сутринта обича да си ме буди с ритничета, но на мен ми е много мило, а и не ми е дискомфортно дори и при малко по-силния бой който изяждам. Но от сега е със заявка, че няма да се спи вечер Grinning Забелязвам дори, че като натискам корема ми връща Heart Eyes
За висенето в тоалетната, вися си, ходя си и след като съм ходила. Имам чувството, че я глава, я крак все е там и ме натиска.
Започнах и аз поне като се свия да се обувам, да усещам крачета в ребрата Heart
За синьото сирене преди месец и нещо с моя бременен мозък, забравих естествено, че съм бременна и бая си хапнах синьо сирене и се усетих след час или два, че не е трябвало. Слава богу за сега нищо ми е нямало, но се старая да се пазя от тез изкушения.
Аз да си се оплача, мен пак започна да ме мъчи безсънието от първия триместър. Уморена съм, едвам изкарвам до десет вечер да си легна, заспивам на мига и между 2 и 4 се събуждам и край няма заспиване до сутринта, естествено в делнични дни 10-20 минути преди алармата за работа. Нямам търпение да идва този болничен преди раждане, че и рязко поносимостта ми към колегите спадна.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 03:12 от Мариелката

# 131
И при мен се завърна безсънието, едва събирам 3-4 часа сън... Иначе режимът на моето момче си продължава вече доста време, всяка сутрин около 5 без 10 ме събуждат ритничета, вече са доста по-силни, но това ми е най-хубавото събуждане🩵
Rarina, аз издутинката, която си мислех, че е глава, на прегледа се оказа, че е дупето😀
С колбаси, шунки, сирена съм много стриктна. Не съм яла изобщо, а много обичам и много ми се хапва прошуто и синьо сирене най-вече. Но не смея. Обикновено сирене и кашкавал хапвам, като гледам да са от пастьоризирано мляко само.

# 132
Моето пък сутрин към 5 спира да мърда до около обяд и после почва цирковите изпълнения до късно вечер Joy Аз и баща му сме и с доста развален режим на сън, лягаме мнооого късно.
При мен издутото се оказа глава - на прегледа при нефролог преди две седмици погледна и бебето къде е разположено, а коремът ми беше с една голяма издутина от едната страна - оказа се главата му, с крачета му бяха сгънати към нея, а от другата страна, където ми беше по-мек и хлътнал корема, си беше показал дупето и мъжките принадлежности. При мен беше обърнат фронтално - гърбът му е към гърба ми, а колената му напред към корема ми. Много често го усещам да е застанал така и след прегледа.
А тези от вас, които обичат риба - каква хапвате? Пъровото АГ, при което бях за установяване на бременност, ми беше казала да избягвам риба и морски без допълнителни разяснения кои, а знам че си има и разрешена риба. В понеделник ми е консултацията и ще питам и следящия. Едната ми приятелка ми каза само за сьомга, че е яла и са й казали, че е ок, но аз въобще не я обичам. Много ми се е дояла някаква бяла риба, но не смея.

# 133
Аз предимно ям сьомга или хек, от време на време филе минтай, но то  ми е по-мазно. Като цяло яденето на риба ми е като по задължение понеже не съм и най-големият привърженик.

# 134
При мен на прегледа последно беше с гръб към корема, дупето надолу и краката качени на главата. На предишните два прегледа пак така беше сгънал краката.
За рибата - още на първия преглед за установяване на бременността д-р Калчев ми каза, че двете неща, които абсолютно ми забранява да ям, са пиле от магазина и сьомга. Каза, че колкото и полезни неща да съдържа, тази, която се предлага тук, е пълна с живак. От рибите каза, че може, но не прекалено често, лаврак или ципура, но по-малки риби и да избягвам големи, защото в тях има по-големи количества живак. На мен изобщо не ми се яде риба откакто забременях и съм яла само веднъж лаврак. Но пък за сметка на това много ми се ядат миди, стриди, туна тартар... Общо взето най-забранените сурови неща😀

Общи условия

Активация на акаунт