Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 820
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
Точно мина моята ФМ в 32+2 при проф. Марков. Според него всичко е наред, аз единствено се притесних, че главата е с 2 седм. по-голяма от останалите мерки. Сумарно от всички измервания разликата от термин е само 5 дни. Но все пак се филмирах. Проф. беше категоричен, че всичко е наред, че не сме еднакви и т.н. Питах аз ли не правя нещо ок, дали да ям повече протеини. Каза, че няма нужда и да се тъпча с протеини, плацентата храни до определено ниво. Аз съм +5-6кг, зависи дали броя отслабването в 1.трим. Каза, че също не е проблем, ок съм, че има жени, качили 20кг и родили бебета 2кг. Та се опитвам да се успокоя.

Иначе се е завъртяло седалищно, а последните два месеца беше главично…Аз усетих, че коремът ми е различен от няколко дни! Ако се обърне пак, щяло да е в следващите 2 седмици. Иначе - секцио. Вече се чудя вселената дали не ми праща още знаци, че така трябва. Днес съм и на втори офталмолог за ретината, в събота - на трети😀 опитвам да се убедя, че и да се наложи, ще е ок. Като плюсове - добавям и това, че ще мога да съм с прическа и пресен маникюр и педикюр 😀 Почвам да се примирявам. Книгата на Олга Дукат не бях дочела, исках историите от раждания да оставя за накрая, като ми е най-актуално, ама бързо я скрих в един шкаф, за да не страдам, ако не ми се получи естествено😀

# 496
Направление Н.7 искат и при мен - то е за хоспитализацията (не знам дали е за всякакво раждане, но ми го дадоха в списъка с документи за секцио), следящият каза, че ще ми го издаде, валидно е 30дни, на последния преглед акушерката подготви някакъв документ, който се води Направление за хоспитализация/към обменната карта, но АГ каза, че няма как да го пусне сега (беше 24.04 т.е. валидно до 24.05, а приемът и операцията за секциото са ми няколко дни по-късно), защото 30те дни са няколко дни преди плануваното секцио и на следващите тонове ще ми го издаде, за да влезе плановото секцио в срока. А и Лора, и Бояна са ми много хубави имена. Heart
Моят още си се завърта по дупе и после пак се обръща главично. През преглед е по различен начин, а тази седмица влизам в 36г.с - последно пак беше главично, но на прегледа при този, който ще ми прави операцията, се беше обърнал седалищно (няколко дни по-рано). Фетална(главично)-при израждащия(седалищно)-женската консултация(главично) - това в рамките на няма 2 седмици. И мен ме притесни такова 4дни разминаване, както вървеше напред с толкова, то сега крачетата и главичката му са точно, но за коремчето са 4 назад, но ми каза, че е нормално.
Като стана въпрос за маникюр - за секциото ми казаха отсега да не си правя нищо ноктите на ноктите, защото по време на операцията трябва да са чисти, а ако сега тръгне да се ражда (пак ще е секцио, но по спешност) съм нямало да се сетя по пътя за болницата да си чистя ноктите, та да съм си ги държала в готовност Grinning забравих да попитам дали и за краката трябва. Тези, които сте имали вече секцио, и за ноктите на краката ли важи? За тези за ръцете знам, че ги искат чисти за операции, но не се бях замисляла за педикюра.

# 497
И на мен много ми харесват и Лора, и Бояна. Приветствам също некръщаването никому Simple Smile и ние така сме се ориентирали, макар че един от вариантите ни да изглежда сякаш ще е кръстен на таткото😀

А за лака - наистина ли все още изискват премахването му? Мои близки, раждали в Токуда, си бяха с маникюр, надявах се, че и аз ще съм, не съм се виждала без лак от 15г., а и точно тогава ще имам нужда от самочувствие 😀ще питам изрично, добре, че стана въпрос.

А, на ФМ нямаше да ми видят шийката, ако не бях попитала. Казаха ми, че в дълга и е ок да си правя дългите разходки.

# 498
На мен ми го каза този, който ще ми води операцията Expressionless . На приятелка приета по спешност и насрочена операция за следващата сутрин в Надежда не са я карали да го маха и си е била с него.

# 499
Аз съм официално вече в 36та и при все че не смятам, че ще се роди по-рано, мисля да стягам багажа. Иначе съм 10 кг +.
Да ви се оплача в какъв филм се вкарах... Сменихме си леглото, като аз си мислех, че матрака като е същия няма да има разлика. Уви, не. Не стига, че трудно спя, сега съвсем, защото усещането е друго и не ме кефи. Уж се регулира, на Нани е. Но мен много ме е яд, че си го причиних в 9ти месец това, ако не успеем да го донагласим, незнам Sad Старото го хвърлихме, знам само,  че е на Тед....

# 500
На мен ми го каза този, който ще ми води операцията Expressionless . На приятелка приета по спешност и насрочена операция за следващата сутрин в Надежда не са я карали да го маха и си е била с него.

Аз забравих днес да питам на прегледа при д-р Кирилова.
Иначе имам 2 операции в Надежда, гинекологични, но никой не ми беше казал, че не трябва да съм с лак на ръцете и краката. Astonished Не е имало проблем.

# 501
За лака - дайте да слагаме просто френски с полупрозрачна база, за да се вижда нокътят. Хем за всеки случай, хем да се чувстваме milf-чета.

Иначе - секцио ще съм, вече е решено. 2-ри офталмолог потвърди проблем с едната ретина. Първия преглед ми беше в частен МЦ, модерен, за 10 мин с леки капки разшириха зениците и с един уред ме гледаха. Това само. А сега беше хардкор - бях при една доцентка  баш по темата специализирала, в държавна болница. Цели 3 часа ме мъчиха по някаква ултра стара метода - много ми разшириха зениците,едва се прибрах, а и гледаха ретината, натискайки стъкло/лупа върху окото. Ад! Но резултатите - идентични. Та ще си правя мини операция преди да родя за ретината, раждането - секцио. Така е трябвало явно и сега се опитвам да съм с нагласата, че се е открило за добро!
Иначе категорично просто диоптер и астигматизъм не са проблем. Ако ви предстои такъв преглед - изберете някой по-нов МЦ, че да не ви мъчат като мен днес😀

Още по-езотерично да стане - нали бебче сега се е обърнало седалищно, реших, че може и то да е заело тази позиция, за да се наложи операция и само по този параметър и така да ме предпази от проблем с очите. Не знам, май изкрейзвам вече😀

# 502
Хоп троп от болницата аз с къса шийка 2 дни преди 34 г.с. Явно ще си дочакам тук деня Х Simple Smile Стискайте палци да устискаме колкото се може по-дълго Heart

# 503
  • Варна
Хоп троп от болницата аз с къса шийка 2 дни преди 34 г.с. Явно ще си дочакам тук деня Х Simple Smile Стискайте палци да устискаме колкото се може по-дълго Heart
Стискаме палци малчо да си седи вътре🙏

# 504
Дано всичко се нареди в следващите дни Лили!🤗🍀

# 505
Lilleina Испех🍀Важното е,че са го видяли Simple Smile Изведнъж ли започна да се скъсява или във врмето ?

# 506
Lilleina, пращаме само хубава енергия да издържите с бебчето възможно най-дълго! Важното е, че си под наблюдение, така че бъди спокойна и почивай! ❤ как установи скъсяването иначе?

# 507
Lilleina, поне ще си спокойна, че те следят, а дано бебчето потърпи още малко. Heartpulse
Иначе да, за Надежда със сигурност не са изисквали да си без лак - от наскоро родила приятелка там. Моят случай е АГ болницата във Варна, та на краката поне обмислям да съм с някаква полупрозрачна база. Ще си проследявам ниския хемоглобин, че със сегашното му ниво нищо чудно да се наложи кръвопреливане при мен или да ми е тегаво секциото. В крайна сметка световъртежите доста вероятно да са от него - рязко е спаднал от 120 на 86 в 8ми месец, та задухът, световъртежите и пулсът може да са били от него. От 5дни ми изписаха желязо, започнах наново б12 на капки, което си го приемах месеците преди да забременея + вит Д. Бях с големи дефицити преди бременността, в 12 седмица за изненада б12 и желязо бяха на горни граници, вит Д винаги съм имала проблем с него, но и с калция и паращитовидните жлези, та от години си го приемам и не мърда много, но през бременността ми се загади от всички таблетки и ги спяхме, но ще ги приемам пак сега последните седмици, вземе че даде резултат поне да не ми е тежко секциото. Иначе тези, които са говорили вече за секциото казвали ли са ви за метода, по който работи докторът? Моят работи по Щарк и каза, че реално от години работят така в АГ и просто вече им е стандарт при тях, но в групата май сама коментирам варненските и ми е интересно в другите градове какво казват и прилагат като метод.

# 508
На мен ми предстои на 8ми да обсъдим секциото ,като се оказа,че моя АГ работи по този метод Щарк.За съжаление се оказа ,че от 01.06 до 15 ще е отпуска ,а моят термин е на 18 и трябва да е 10 /14 дни преди това та нз🤷♀И аз нз как да проверя от болницата кой работи по този метод и го мисля,но се надявам на 08 да се окаже ,че моя АГ няма да излиза отпуска🍀😅

# 509
Lilleina, стискаме палци бебчо да си седи на топло още време. 🍀🍀
За секциото, аз все още не съм говорила с моята АГ, но се поразрових тук из форума и май в Токуда никой не работи точно по Щарк, а нещо смесено между Щарк и по-стария метод. Срещнах доста мнения, че дори доц. Атанасова е казвала на майките, че реално почти никой вече не реже коремните мускули при секциото, а просто един вид ги "разтягат". Аз тази седмица съм на преглед и ще разпитам АГ по-конкретно.

Общи условия

Активация на акаунт