Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 813
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря ви момиченца мили Heart Като цяло през цялата бременност шийката е къса, но сега като натежа госпожицата вече не става. В момента е 21 мм. Най-вероятно ще започна и някакво лекарство, което да спомогне развитието на дробчетата, изглежда ще дойде преждевременно. Ама поне така да се закрепи до към 36 седмица

# 511
Стискам палци, Lilleina! 36-а седмица не е толкова далеч, ще се справите Simple Smile

# 512
Да споделя за тези, които оглеждат за покупки. Тъй като в инстаграм съм таргетирана и ми излизат редовно някакви неща.
От izamama имат промокод до края на месеца за -30%. Коментирахме помпите на Медела, имат модели, а кодът би трябвало да си важи и за тях в количката.

В Айко не знам докога имат отстъпка на ел.продукти на Авент. *Edit: като отвориш продукт пише, че е до 11.05 в промоция

# 513
Търпение и борбеност! Стискам ви палци всичко с вас и бебето да е наред и да се приберете вкъщи здрави! Приемахте ли по време на бременността за скъсената шийка допълнителни неща като Алеракт, Утрогестан? Питам, защото и аз съм от 18 г.с. със скъсяване, което си върви и досега.

Благодаря ви момиченца мили Heart Като цяло през цялата бременност шийката е къса, но сега като натежа госпожицата вече не става. В момента е 21 мм. Най-вероятно ще започна и някакво лекарство, което да спомогне развитието на дробчетата, изглежда ще дойде преждевременно. Ама поне така да се закрепи до към 36 седмица

# 514
Момичета, може би е коментирано и преди, но каква козметика купихте за бебчетата? Имам предвид не само като марка, а какви продукти. А и какво включват вашите аптечки за новородено?

# 515
Аз ще изчакам да видя каква козметика ползват в отделението за да продължа с нея. Иначе съм взела масажно олио на мустела, крем за подсичане на биодерма, судокрем, Babygal на галафарм, крем здраве и стерилни марли с физиологичен разтвор. HugSparkling Heart

# 516
Аз ще изчакам да видя каква козметика ползват в отделението за да продължа с нея. Иначе съм взела масажно олио на мустела, крем за подсичане на биодерма, судокрем, Babygal на галафарм, крем здраве и стерилни марли с физиологичен разтвор. HugSparkling Heart
Братовчедка ми е акушерка и ме предупреди масажно олио през лятото не,защото заграва.Лятото хидратиращо мляко,зимата масаж с олиото.

# 517
Аз съм прекалила и с тези неща, но бях споменала назад, че и да не са за бебето, то ние ще ги използваме.
- почистващо олио за тяло и скал с отмиване на Uriage
- термална вода без отмиване на Uriage
- почистващ душ-крем на Uriage
- хидратиращо мляко на Uriage
- крем против подсичане нa Uriage
- крем против подсичане на Biobaza (този съм го поръчала по погрешка с друга поръчка, но евентуално ще влезе в употреба)
- судокрем
- бепантен (като препоръка от болницата, в която ще раждам)
- монодози за очи и нос на Uriage
- емолиентен крем на A-Derma
- почистващ гел за коса и тяло на A-Derma
- монодози физиологичен разтвор на NasoLibero
- Стеримар бебе спрей
- памучни тампони на Бебо
- стерилни марлички
- спирт 70%
- клечки за уши на Бебо
- влажни кърпички 99% вода на Бебо
- електорнен термометър на Microlife (сравнявах измерванията с живачен и разликате е в диапазона 0.1)
- ножичка на Nuk
- аспиратор за нос на Носко (с изсмукване, имам и за прахосмукачка неползван, но няма да ми върши работа, защото сме с робот)
- хигиенен сет/несесер с четка, гребен, пиличка за нокти

Знам, че в болницата козметиката им е на Хипп.
Братовчедката на таткото е дерматолог -препоръката за Uriage е от нея, ако ще ползваме козметика, а на A-Derma, aко вече има проблемна кожа, но аз бях взела първо нея, та ще си поседи и при нужда ще я ползваме
- да не ползваме масажно олио в началото, защото запушва порите

Това са нещата, които имаме по една или друга причина, може въобще половината да не се ползват. Имам познати, които са родители и въобще не къпят бебета в козметика, но ние да сме си подготвени. А вече откъм медицински консумативи и т.н. ще се консултираме с педиатър и при нужда. Исках да сме подготвени с повече неща.

# 518
Аз за козметика засега съм взела на Мустела от серията с авокадо за нормална кожа:
-хидратиращ лосион
-2 в 1 шампоан и душ гел
-ленимент (Ася Демирева го препоръчва като алтернатива на мокрите кърпички, приятелка е доволна)
-хидратиращ крем за лице (не знам дали ще е необходим, но да има).
Взех и крем Бепантен за подсичане.

# 519
Здравейте, взех Uriage и Мустела, мисля, че Genome беше писала, че Uriage е топ. При мен Uriage не е окей сега, мажех си корема и ме сърбеше ужасно. С Mustela ми е доста ок, затова смятам, че и на бебето ще му е по-добре Мустела. Не зная в Токуда какво ползват.
Днес бях на преглед, направление за хоспиталицазия издава и следящият аг, както и личния, та ще ми го издаде аг-то. И аз започвам да ходя на тонове от следващата седмица. Водите ми пак са в горната граница на нормата, тази моята диета никакви резултати не дава с водите. Бебето е с главично разположение. Шийката е 34мм, което каза е окей. За дата говорихме за секциото, предложи ми няколко варианта и сега умувам коя дата да е точно. Как да избера според вас от 4-ри варианта? Коремът ми е огрооооомен, бебето е 2050гр., мъжът ми се шегува, че до началото на юни ще стане 7кг. ахахахах
Вашите колко са, днес съм 32+6. Утре влизам в 33г.с.

# 520
Здравейте отново от мен, сложиха ми тази сутрин акушерски песар, някой имал ли е това чудо на медицината? За сега ще остана още няколко дни в болницата, пък казаха, че може и да ме пуснат. Приемах прогестеронови препарати, но аз не съм в БГ и са с други названия Simple Smile

# 521
И на мен за козметиката дерматоложката ми категорично препоръча Uriage, така че това ще взема. Мисля за начало да поръчам шампоан, измиващото мляко, хидратиращо мляко, крем против подсичане,  крем за лице и еднократните дозички за очички и нос.
Днес и аз бях на преглед, 32+1, бебо си върви обаче напред и е 2100 гр. Седи си вече от около 20та седмица седалищно, така че ще е секцио, за дата още не сме говорили. Тонове започвам от 34та седмица, тоест след 2 седмици. Шийката този път не ми я измери, попитах я, тя каза, че щом е мерена на последната ФМ преди 3 седмици, няма нужда. Ама според мен просто забрави и после не й се занимаваше, ама карай. 😆 Каза ми да спирам Но-шпа, а Магнерот, Акеракт и Утрогестан да си продължавам.
Иначе водите при мен са на долна граница, та ме сложи на силно въглехидратна диета и ми каза да се отпусна със сладкото. 😆

# 522
Благодаря, момичета! Страхотни препоръки! Аз иначе съм фен на Mustela, може би ще взема разни техни неща. Поне от крема им против стрии съм много доволна за сега.

# 523
И на мен за козметиката дерматоложката ми категорично препоръча Uriage, така че това ще взема. Мисля за начало да поръчам шампоан, измиващото мляко, хидратиращо мляко, крем против подсичане,  крем за лице и еднократните дозички за очички и нос.
Днес и аз бях на преглед, 32+1, бебо си върви обаче напред и е 2100 гр. Седи си вече от около 20та седмица седалищно, така че ще е секцио, за дата още не сме говорили. Тонове започвам от 34та седмица, тоест след 2 седмици. Шийката този път не ми я измери, попитах я, тя каза, че щом е мерена на последната ФМ преди 3 седмици, няма нужда. Ама според мен просто забрави и после не й се занимаваше, ама карай. 😆 Каза ми да спирам Но-шпа, а Магнерот, Акеракт и Утрогестан да си продължавам.
Иначе водите при мен са на долна граница, та ме сложи на силно въглехидратна диета и ми каза да се отпусна със сладкото. 😆

Toва с меренето на шийката не е шега, която е за пренебрегване. Не искам да те плаша, но на моя преглед преди 3 седмици си беше в норма и сега като ми я измериха видяха, че е много къса и ме приеха в болница. Бих те посъветвала най-сърдечно да идеш да ти я измерят.

# 524
Dobrana, Uriage ми я препоръча дерматоложката бебешката серия и затова я взех. Ние иначе ползваме техните шампоани, а бащата за дерматологичен проблем ползва други продукти техни и също е доволен и му дават резултат. Иначе аз коремчето го мажа от началото само с неща на Биобаза - душ-крем и олио против стрии. Когато не съм се мазала ме сърби ужасно, но при мазане ме успокоява. Затова и крема им против подсичане мисля да го пробвам също. Кремът им против стрии обаче ми докара ситен обрив и не го ползвам, а само олиото. Все още нямам стрии, но доколко е от мазила не знам.
Иначе на феталната в 32+5 беше 2200гр бебето 😂 тежи ми супер много, а на консултацията миналата седмица в 34+6 излезе 2500-2600гр.
За датата избрах тази, която е най-близо до термин, друг вариант ми беше 23.05, но едно, че е е петък и в събота мисля не са в пълен състав, второ е точно преди празниците и знам, че има такива в отпуск, та датата, на която се спряхме е през седмицата, след празниците и най-близо до термин, ама дали ще я дочака е друг въпрос. Та общо взето - да не е непосредствено преди уикенд/почивни дни и да е седмицата преди/на термин-а, защото ми го предложиха като опция. Ако 26.05 беше вариант щях да се спра на нея дата, но е почивен ден и нямат планови, а само спешни операции.

Общи условия

Активация на акаунт