Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 773
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, а има ли някой с чувствителни зърна. Направо си ме болят от време на време. Освен това имам и жълти корички, дали ви се е случвало и знаете ли от какво може да е, и мажете ли ги с нещо ако е ви се е случвало?

# 571
Здравейте, включвам се да разкажа за моите проблеми с кръвното. Бях с ниско цяла бременост, влязох 34 седмица във вторник и започнах да дигам, така в четвъртък вечер със 150 на 100 дойдох във Вита. Прегледаха ме, всичко друго наред, пуснаха тонове на бебето, с ехограф го гледаха. Само кръвното не успяха да свалят и ме приеха по спешност. Слава богу за 2 дни успяха да овладеят положението и съм на хапчета и системи. Стискайте палци да стигна до 37ма седмица, което е 20ти май. Дано не се наложи спешно секцио преди това.
Та момичета важно е да следите кръвното всеки ден по 3 пъти!

# 572
Моите са така от 4ти месец. По едно време имаше на капки коластра, после останаха на корички. Акушерката ми каза да ги мажа с някакъв ланолин. Мажа се с на биобаза крема за зърна и ме успокои, но всякакъв би подействал. Каза ми само леко да ги мажа без да стимулирам зърното с много търкане.
ralkata444, стискаме палци Heart Две приятелки имам, които родиха в 36/37 заради проблеми с кръвното. Едната влезе в операция със 180/130. И на двете бебенцата са добре.
Моето още си държи 90/60, но проблемът с хемоглобина ми се задълбочава, седмица от прием на желязо пуснах днес наново и е спаднал още вече е 82, та чакам да ми излязат пълните резултати и за феритин, желязо, б12 и да видим какво ще правим, защото е доста ниско за операцията.

# 573
А каква е болката къде се усеща

И аз имам контракции от 32 г.с. и то болезнени. Пия магнерот, АГ ми каза да добавям Но шпа за болката.

# 574
Момичета, а има ли някой с чувствителни зърна. Направо си ме болят от време на време. Освен това имам и жълти корички, дали ви се е случвало и знаете ли от какво може да е, и мажете ли ги с нещо ако е ви се е случвало?

Моите бяха ужасно чувствителни в първи и втори триместър. В началото на трети спряха да са толкова, но сега от 2-3 седмици пак станаха чувствителни и имам жълти корички, които са твърди и не мога да махна.. Казаха ми, че са от капки коластра и да не се опитвам насилствено да ги махам, за да не се разраня, те сами щели да си паднат. И наистина паднаха, но след 2-3 дни пак се появиха. Мажа се с крем за зърна на Мустела от втори триместър, по препоръка на АГ, за да ги подготвя.

Момичета, какви чехли мислите да си вземете за болницата?

# 575
А каква е болката къде се усеща

И аз имам контракции от 32 г.с. и то болезнени. Пия магнерот, АГ ми каза да добавям Но шпа за болката.

Ами ниско в корема като менструални болки са при мен и много стегнат корем

# 576
Здравейте момичета
Получавате ли контракции аз съм в 33г.с +1 ден и вече имам такива като си пия магнерот ношпа и спазмалгон.. притесних се малко защото Аг-то каза че е рано още за тях и не е много добре каза да си продължа с приема на хапчета да не се натоварвам и да си лежа
На втора фетална 21+3 повишени околоплодни води,съответно контракции,които се изразяват в подуване и много твърд корем.Пия но шпа и магнезий..получават се пак,когато стоя повече време изправена.Спокойно,някои ги имаме от рано.Почивка,без секс и следене.

# 577
Относно контракциите и аз от 18 г.с. съм с такива /втвърдяване на корема чак до пикочния мехур за 30 сек до няколко минути, което често намалява или изчезва при смяна на позицията/, като в началото ги получавах всеки път като стана от леглото, по 15-20 пъти на ден. Нормализираха се и намаляха доста с Магнерот 3 х 2, Алеракт и Но шпа 2 х 1 на ден, но трябваше да мине период от 2 седмици, в който организмът да свикне.

Сега вече по-скоро усещам бебето да натиска от различни страни корема или да ме удря в пикочния мехур, та болезнено си е, но не смятам, че е като предишните контракции.

# 578
Геномче, отивай да ти влеят феринжект, ще полетиш 🥰

# 579
Геномче, отивай да ти влеят феринжект, ще полетиш 🥰
Изчакваме резултатите да видим колко са ми желязото, феритина и б12. Защото на последното изследване на желязото ми беше малко над горна граница, отделно приемам желязо, а продължава да спада хемоглобинът. Преди вливки искат да са сигурни, че реално е от него. Вече почвам да се отчайвам и искам просто по-бързо да дойде моментът, в който операцията е минала и сме наред, въпреки че да си призная много ще ми липсва да му усещам ритничетата в корема си.

# 580
Момичетата, които сте в болница, стискам палци и ви изпращам положителна енергия. Важно е, че сте в сигурни ръце, само бъдете спокойни.
Геном, на мен ми вливаха феринжект и бях 1 месец на инжекции Б12, след това ми дойде такава енергия, че още ме държи! За мен това е най-елегантния начин да се вдигне хемоглобина, тъй като не натоварва стомаха. Сега взимам б12 и фолиева на таблетки и всяка сутрин на гладно взимам "Билкова кръв", утре мисля да си взема мултивитамините на същата марка, за да променя малко, гледам да сменям витамините на 30тина дни, за да не привиква организма към едно и също. Освен това взимам вит Д3, К1 и К2, протеин. При последното изследване желязото и феритина бяха супер. Хемоглобинът е 125, на долна граница е, но не мисля, че ще изкарам до края без други интервенции. След раждането, ако не се чувствам добре, ще пусна пак изследвания и ще продължа с витамините и добавките, които взимам. Бременността сериозно изтощава организма и ще има нужда от подсилване, което ще се отрази добре на всички - нас, бебето, семейството.
След първото раждане много ме боля гърбът, спомням си, че беше ад, казаха, че е от упойката тогава. От сега се подготвям всихически за страничните ефекти. Съветвам тези, които ще минат през секцио - поставяйте си обезболяващи свещички и не се залежавайте, за да се възстановите по-бързо. Аз не лягах изобщо през деня, сутрин като ни събуждаха, ставах и повече не лягах - движех се из стаята, по коридора, сядах, но не лягах, това много ми помогна. В деня, в които ни изписаха нямах никакъв проблем с придвижването, обслужването на детето, домашните задължения. Но понеже съм много чувствителна, продължих със свещичките и у дома.

# 581
Момичета, а колко продължава една вливка на желязо като време? Защото когато ме пускаха на магнезий следобед и си мислех, че ще е кратко, защото отказах хоспитализация, то сестрата предложи да ми събуе обувките, защото в малко по-дълга вливка и като я питах колко е "около 10 часа", та си откарах до около 1 вечерта.
При мен вече има около 20тина дни за реакция и до каквото го докараме. Иначе за болницата, в която ще раждам ти дават обезболяващи, когато си поискаш, раздвижването е рано сутринта на деня след операцията, носят ти и бебето и е нон стоп при теб до изписването. Като освен ако нямаш проблеми ти препоръчват също много движение и да не се застояваш. Майка ми редовно ми повтаря как след нейното секцио не са могли да ме занесат при нея 3 дни, защото е припадала с всеки опит да я вдигнат от леглото, тя също си е анемична и само си представям преди 28г как някой е обърнал внимание как си, да те тестват и т.н. и то в малък град. Като чу, че ще раждам секцио й стана лошо, но поне сега на повечето места им е развита медицината и грижата.

# 582
30-40 минути изтича банката някъде, но ако не си в болница се води прием, тоест трбява да минеш през цялата бюрокрация - преглед, изследвания, прием и ще си отиде сигурно половин ден

# 583
На мен вливката с феринжект и витамин Ц отне общо 1 час. Blush

# 584
На всички момичета в болница, стискам палци бебчетата да си останат на топло възможно най-дълго.🫶
Иначе да св включа и аз по някои от последните теми. 😁 За ваничка ние взехме прословутото Stokke със стойката. Аз лично бях малко скептична в началото, защото цената й според мен е малко безумна, но нашата баня е доста малка, та мъжът ми настоя. Миналата седмица дойде и я сглобихме и трябваше да призная, че е бил прав. 😆 Наистина откъм място е доста удобна и спестява доста място.
Иначе аз с покупките за малчо съм почти готова, останаха ми някои дреболийки като играчки за количка, спирт и тн, но и тях мисля да ги набавя тази седмица. С прането на дрешките ще започна след седмица-две, защото още нямаме мебели за стаята и нямаме къде да ги слагам.
За контракциите аз вече няколко пъти май съм писала, така че да не ставам досадна. 😆 Имам си ги от 16-17 гс, безболезнени, но по над 20-30 на ден. Пих до 32 г.с. Магнерот, Алеракт, Но-шпа и Утрогестан и бяха понамалели, но от 32 гс АГ ми каза да спирам Но-шпато. От него честно казано имах най-голямо облекчение и сега пак зачестиха. 
Аз няма да излизам официално болничен, защото работя за себе си и нямам реална  нужда, но от няколко седмици гледам да работя само до обяд, а следобед си чета книжки за бебета, разхождам се с приятелки и естествено-пазарувам. 😆 Сега тъкмо чета книгата на Хедра за кърменето и се надявам тайничко да ми потръгнат нещата с него така лесно, както е описано там. 😊
Тази седмица ще гледам да си поръчам и нещата за болницата и да знам, че вече наистина всичко е готово. 😊

Общи условия

Активация на акаунт