Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 760
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Много ви благодаря, момичета Heart Днес трябва да ми излязат резултатите, въпреки че лаборантката каза, че може да се забавят до сряда, защото утре им бил почивен ден да ги качат Neutral Face
За нещата за болницата да кажа - ако ще ползвате помпа за там, то питайте дали ще може да храните бебето с изцеденото, защото аз се пресрамих миналата седмица и питах едната от приятелките ми и конкретно в Надежда каза, че са им давали от там ръчна/а ако си носиш лична също може, но не са давали да храниш бебето с изцеденото от хигиенна гледна точка, въпреки че е имало стерилизатор там, хладилник и евентуално е можело да се затопли изцедената кърма. Т.е. си я ползваш само за цедене и успокояване на гърдите. Аз не знам защо си мислех, че може да има начин да се съхранява в пликчета в хладилника, да се стерилизира помпата и евентуално да се затопля кърмата, ако имаш такава, а просто бебето не може да засуче от гърдата. Живяла съм в заблуда Joy
И добавка - ако ще ползвате от еднократното бельо на Canpol - за мен са страшно неудобни и не отговарят на размера си. Нося бельо M, за бременността ми е по-удобно L, че да не ми стяга, от едното момиче, което имаше останали L-ки, че на нея не й ставали, даде ми цялата кутийка - супер но ми стигат до бедрата и не могат повече нагоре. А нормалното ми бельо L ми е свободно. На еднократните просто ластикът им не се разтяга. Даде ми едни XL да пробвам, защото тя в крайна сметка е ползвала 2 от тях и имаше останали (беше си минала на лично бельо, защото са й били неудобни), че да видя те как ще са ми на размер, ако реша да взимам. На бедрата отново ми се качват трудно, трябва да ги дърпам и подскоча леко все едно влизам в тесни дънки, а като ги обуя ми висят отзад Joy Което само си представям как след операция ще се напъвам и подскачам да вляза в тях, а накрая ще ми висят като използван памперс, защото като им сложа превръзка ще са ми хлабави. Просто си купих нормално бельо, което да ми е удобно, свободно, но все пак да задържи голяма превръзка, да няма стегнат ластик за зоната около операцията.
Едит: става въпрос за тези, които са като бикини, а не като боксерки, та ако имате от някой останали да пробвате предварително дали на вас ще ви е удобно, че явно не са за всяко д*пе. Joy
Извинявайте за детайлното обяснение Grinning

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 10:10 от genome

# 586
  • Варна
Аз също се излъгах да си купя от еднократните бикини на Canpol. Взех Л и ХЛ и при лежането в болницата заради контракциите реших да пробвам Л-ките. Едва ги сложих, материята запарва и хич не ми беше комфортно. Взех и аз обикновени памучни за операцията.

# 587
oх, аз съм доста невежа по темата с бельото за след раждане.
Първо, за операцията - не трябва ли без бельо, все пак катетър ще има?

За след това и за родилите секцио - колко време има кървене, не може ли с нормално бельо и превръзки, като няма други наранявания като при естествено? Или просто е много обилно и е по-лесно с еднократни?

А за след това - трябва ли някакви по-дълбоки бикини да се вземат, покриващи белега? През цялата бременност си нося старото бельо, предимно тесни прашки, които може би ще се засекат с белега и не ми се струва много удачно..

Благодаря ви предварително, наистина тук грам не съм проучвала Grinning

Иначе - макар аз да имам повечко време, до към 10.06 може би, ме обзема паника! Някак не съм готова още, харесва си ми да съм бременна, не мога да си представя колко бързо ще отлетят тези 5 седмици! Реших още да разчистя работните ангажименти и да се фокусирам върху себе си Grinning масажи, козметик и т.н.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 13:55 от Rarina

# 588
И аз се чудех абсолютно същото за бельото след секциото. Знам, че има кървене, но не може ли със собствено бельо и превръзка? 🤔
Най-добрата ми приятелка, която роди естествено миналата година беше с много разкъсвания и въпреки това каза,че кървенето не е повече отколкото при цикъл.

# 589
oх, аз съм доста невежа по темата с бельото за след раждане.
Първо, за операцията - не трябва без бельо, все пак катетър ще има?

За след това и за родилите секцио - колко време има кървене, не може ли с нормално бельо и превръзки, като няма други наранявания като при естествено? Или просто е много обилно и е по-лесно с еднократни?

А за след това - трябва ли някакви по-дълбоки бикини да се вземат, покриващи белега? През цялата бременност си нося старото бельо, предимно тесни прашки, които може би ще се засекат с белега и не ми се струва много удачно..

Благодаря ви предварително, наистина тук грам не съм проучвала Grinning

Иначе - макар аз да имам повечко време, до към 10.06 може би, ме обзема паника! Някак не съм готова още, харесва си ми да съм бременна, не мога да си представя колко бързо ще отлетят тези 5 седмици! Реших още да разчистя работните ангажименти и да се фокусирам върху себе си Grinning масажи, козметик и т.н.

Нося старото си бельо цяла бременност не съм купувала специално такова и си ми е удобно. Взех си L размер еднократно бельо, но не съм го пробвала🤷🏻‍♀️. Ще си нося и не само еднократно. Понеже се очертава да раждам естествено си приготвих и няколко чифта памучни бикини  XL малко по-дълбоки, ако все пак има промяна в последният момент. Надявам се да са ми ми достатъчно удобни.

# 590
  • Варна
На отворени врати в Аг Варна казаха най-добре с памучно дълбоко бельо (тип бабешко). Особено за тези дето ще сме секцио не трябва да притиска и дразни операцията. Ама размер трудно избрах как да знам колко ще стана голяма до края... Аз повечето неща си подготвих за болницата да ми е спокойно.

# 591
  • Пловдив
Включвам се и аз за бельото, с миналата бременност беше точно такъв филма. Купих, тръгнах да ги слагам в болницата и направо се депресирах, че въпреки по-големия размер те не ми стават. За мен лично не са комфортни и удобни. Този път съм решила, че ще си използвам личното бельо, защото и предния път него си носих при все че канпулските не ми ставаха. Не съм имала никакви драми, естествено малко по еластични и дълбоки заради огромните превръзки - аз им викам памперси, които реално наистина се носят два, три дни, после си минах на обикновени. Но предполагам това с изчистването при всеки е различно.

# 592
tedi133, тъй като ще съм планово секцио в АГ Варна до няколко седмици, а и приятелката ми ражда там, от нейния опит също - дълбоко памучно бельо, което да не стяга и опира в белега, да може да се сложи превръзка.
От приятелката раждала секцио. Слагам го в скрит текст, че на някого може да му е много подробно и да не иска да чете подобна информация за кървене и цапане. Случаят е секцио, а различните жени все пак имат различно кървене.
Скрит текст:
след като сложат упойката за операцията ти слагат катетър, след операцията те местят в реанимация до следващия ден сутринта и дотогава си гола. В случая нея я оперираха с една от пижамите й, която трябваше да й седи до над кръста. Целия ден лежиш в реанимация с катетър, а трябва да се доизичсти матката и редовно са я проверявали колко кървини т.н. На следващия ден сутринта й свалят катетъра и я раздвижват в реанимация, за да я заведат в нейната стая вече. Каза, че тя си е кървяла доста и е ползвала от пак на Canpol големите нощни превръзки първо с нейно бельо, обаче въпреки голямата превръзка е протекла, затова и слагат, поне в АГ Варна, еднократни подложки, които са на леглото. Пробвала е след това с еднократните, за да може ако протече да не си цапа нейните и да си ги пере там, протекло е и през тях. Т.е. деня след операцията е кървяла и въпреки големите ок.40см превръзки се е цапала няколко пъти. След това за останалия престой в болницата още 4дни си е ползвала нейното бельо все пак с дългите дневни на Канпол и подложки на леглото. Сменила е пижами конкретно заради цапане 2 пъти, а след това вече на нормални превръзки вкъщи. Лохии и зацапване имаше до след 40я ден от раждането, а цикълът й дойде към края на втория месец след раждането - при нея доста по-обилен от цикъл преди раждането.

# 593
genome, много полезно! Наистина, благодаря ти

# 594
Различни са ни телата в крайна сметка, различно ще минат и ражданията, та трудно ще предвидим колко точно ще е при нас. Аз си взех 10бр бельо памучно конкретно за болницата + 2п. дневни и 2п.нощни следродилни превръзки на Канпол. По принцип при мен цикълът ми е много необилен, че си е направо 2дни слабо кървене, но знам, че ако легна по гръб ще протече и затова ползвам на always ultra 5ти номер, които май са им най-дългите, но поне са ми тънки и не чак толкова дискомфортни Grinning . По принцип не обичам дълбоко бельо и допреди да забременея си карах и аз на тесни прашки, но заради изтичането на Утрогестана и нуждата от 5 месеца ежедневни превръзки си взех безшевни, пак орязани доста, но да са ми свободни на ниско седящия корем. Нищо от бельото ми преди раждането не ми се стори подходящо за след секцио Joy
Някой май беше питал за чехли - аз и тук съм греда малко - взех от Пепко някакви гумени, да не са с между пръста и малко по-голям номер, че се подготвям за отоци по краката след операцията. Това всяка родила, с която съм говорила ме предупреки за подутите ходила първите дни. Joy
Пак добавям - споменавах за на Медела фуниите за по-малки зърна, че ги нямаше никъде, а от Бебемакс ми върнаха обаждане, че не са имали внос като цяло и ще се свържат с представители на Медела да попитат кога да очакват - казали им от тази седмица. А в baby.bg озонския вчера видях, че вече има и си поръчах от там. Водят се налични при доставчик и трябва до края на седмицата да ги пратят. Като ги доставят ще се включа как пасват и на помпата (конкретно за Solo, че на другите не знам много как стоят нещата с размерите)

# 595
Аз също взех най-нормални джапанки от джъмбо, от тези през пръст, макар да не нося такива, но тези са най-тесни и най-малко място заемащи в багажа (в сравнение с по-тренди чехлите ми Grinning).
Коментирали ли сте с АГ за компресиращи чорапи по време и след операцията, гледам във влогове, че в чужбина масово влизат така за операция.

# 596
Аз не съм, но в Надежда на едното момиче след реанимация каза, че са им казали който има да си слага, както и колани. Само дето не мисля, че колан два дни след секцио е ок, навсякъде чета, че са поне за 10дни след. Не я знам колко е разбрала дали е и за секцио или само за тези с естествено - това за колана. Иначе и мен тренди чехлите нямам къде да ги пъхам Grinning въпреки че цяла бременност се нося като клошар, че съм само вкъщи, но на чехли го докарвам Joy

# 597
  • Пловдив
И аз съм с най-обикновени чехли да ми е удобно с чорапи/ без чорапи. Мале за компресиращите чорапи си е топ попадение, че казахте, ще сложа и тях в багажа. А за колана за след раждане, мисля че без значение секцио или нормално не се слага веднага след раждането това по спомен, но е хубаво и това да се попита пак. След преглед ще споделя и при мен какво са казали. Иначе моето бебе е голямо, но пък и двете АГ-та ми казват, че е в норма и добре. Та гледам да се абстрахирам, нямам особено какво да направя.

# 598
А да попитам, че май в предната тема остана. Вие откъде си взехте чорапите? Grinning помня, че се коментираше. Аз в последно време вече взех да имам отоци по ходилата и глезените, че и лицето ми взе да става на поничка. По изследвания - не развивам засега прееклампсия или гестационен диабет. КЗ ми е около 4.5, при все че предния ден бях яла доста сладко. Кръвното ми е ниско, белтъкът добре, но си задържам течности, което вероятно е от бъбреците ми отново.

# 599
Аз си взимам памучни без ластик, от едно магазинче на пазара в Младост,  че живея там

Общи условия

Активация на акаунт