Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 772
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
От аптеките, но са по един брой та трябва два да се купят, аз късно го разбрах та два пъти ходих. Мисля че и в dm казваха момичетата, че има по-евтини, но и май не са толкова стегнати.
А да попитам, че май в предната тема остана. Вие откъде си взехте чорапите? Grinning помня, че се коментираше. Аз в последно време вече взех да имам отоци по ходилата и глезените, че и лицето ми взе да става на поничка. По изследвания - не развивам засега прееклампсия или гестационен диабет. КЗ ми е около 4.5, при все че предния ден бях яла доста сладко. Кръвното ми е ниско, белтъкът добре, но си задържам течности, което вероятно е от бъбреците ми отново.

# 601
Genome, а разширени вени имаш ли? Аз имам и съдов хирург ми изписа компресия 2, взех ги от медицински  магазин ,но нз без разширени вени коя компресия е удачно д се вземе.Взех си от този медицински магазин 2 за 50 лв. https://ortopedia.bg/vtora-kompresiq-cclll-22-34-mmhg/kompresira … -otvoreni-prysti/

# 602
Да, в ортопедични магазини и аптеки има компресиращи. Аз от големите обекти на Ремедиум взимам, има много видове и са по 2 бр в опаковка. Компресията я избирам на усет😀 свикнала съм с нещо средно. Само веднъж в по-малка аптека на касата ми дадоха един брой, ама тук бях чела, че
Се случва, та бързо проверих и върнах.
Тези от дм са слаба работа, като нормални чорапи, една идея по-стегнати, ама чак компресиращи ме бих ги нарекла, нищо общо като усещане и ефект. Абее това е най-доброто нещо, глезенчетата след тях са ми тънки-тънки. Само слагането им е сложно, та в болницата след операция ще имаме нужда от помощ..

Аз да ви се похваля, че успях донякъде да си променя нагласата за секциото, вече не ме побиват тръпки и не ми е чак такъв ужас. Точно бях и на йога за бременни, имаше упражнения за болка - да стоиш в болезнена поза на пръсти с цел да знаеш как да дишаш при контракции. Та си казах - е, поне тая болка няма да я имам и с кеф не си мъчих пръстчетата😀

# 603
Genome, а разширени вени имаш ли? Аз имам и съдов хирург ми изписа компресия 2, взех ги от медицински  магазин ,но нз без разширени вени коя компресия е удачно д се вземе.Взех си от този медицински магазин 2 за 50 лв. https://ortopedia.bg/vtora-kompresiq-cclll-22-34-mmhg/kompresira … -otvoreni-prysti/
Не, просто отоци - основно следобед, а вечер понякога стават като свински крачета Joy Цяла бременност нямах сигурно само това като проблем, но с навлизането в 9 месец вече съм бомбичка в лицето и глезените.
А така исках някой ден като съм бременна да ходя на курсове за бременни, лекции, на йога, да съм в движение, а за нищо от това нямах възможност. Да знаете освен на "Мама знае" и "Ма-ма" дали има някои други онлайн качени лекции като архив, та било то и платени?

# 604
  • София
Момичета, за чорапите да се включа.
Аз си взех от Ремедиум едни, които се водят антиемболични чорапи, те са си точно за секцио/естествено раждане - бяли, до средата на бедрото стигат. Бяха за 22 лв, ако не се лъжа. Очаквам ги да дойдат, за да видя ще успея ли да влезна в тях. Взех Л размер.
Не ми е ясно само те салон по време на раждането ли се слагат или и после трябва да ги нося? Представям си как ще изглеждат особено след естествено раждане..
Доктор по фетална морфология ми препоръча по време на раждането да съм с такива, каза точно това, че в чужбина се използват. Но не помислих тогава да я питам за после.
Ако на някоя от вас е обяснено, може ли да ми даде малко светлина по въпроса?

Аз съм с термин 04.06, но на последния преглед аг видя, че бебето върви по-голямо. То буквално за 2 седмици е качило 1 кг, ако измерванията й са верни, което ме шокира. Та според нея може и да се наложи да се извади оперативно и тогава отивам към 20 и някой си май.
Аз съм на диета в момента без бързи въглехидрати и ще видим как реагира бебка на това.. Но то докато ми дойде часа е време за секцио и някак си мисля, че аг си го е навила на пръста да е секцио и точка.

# 605
Да се включа и аз, не работя от 2 седмици горе-долу, а след няколко дни излизам и 45 дневния. Нещо все имам задачи и не мога да усетя, че реално не работя, единственото е че се излежавам до късно. Накупих доста неща, но те само дребни работи бяха останали и все пак, картата ми няма почивка 🤣 взех козметика и всичко за кърменето. Чаршафи и дрехи са ми обещани от бабите и една приятелка трябва да ми даде също, каквото има останало.
Да ви кажа след 6 май, ще има голямо намаление в Хиполенд и съм натрупала някакви неща в любими. За шишетата чакам там да видя, колко ще намалят филипса.

Може ли някой да ме посъветва за вана, за момента не бързам, защото ще го мием на мивката докато падне пъпчето, но после не знам. Искам да взема от тези мекичките, с топчетата вътре и вана без стойка, вградени шезлонги и тн.. просто най-обикновено корито, ако може с мерене на темп. И да закачим тази мека възглавница на нея. Но нещо не намирам и явно ще трябва отделно термометър.

Здравейте,
Отдавна не съм се включвала, но ви следя с интерес! Сигурно ли е това за Хиполенд? На няколко пъти мяркам такива слухове, преди беше за Великден уж и нищо 😭
Оставила съм си последни покупки от там и нищо.. предимно дребни неща са ама не са 1-2.

# 606
За Хиполенд ми бяха казали отделно, че всяка година на 01.06 пускат -25% на всичко винаги, но за някои може да е късно. Проверих, че миналата година за уикенд 10-12.05 също е имало -25%. И аз дебна 😀
В 33г.с. още не съм почнала пазара, хоп да се възползвам от намаленията в Айко и стерилизаторът със сушене на Авент го няма😭 вие откъде взехте?

# 607
За Хиполенд ми бяха казали отделно, че всяка година на 01.06 пускат -25% на всичко винаги, но за някои може да е късно. Проверих, че миналата година за уикенд 10-12.05 също е имало -25%. И аз дебна 😀
В 33г.с. още не съм почнала пазара, хоп да се възползвам от намаленията в Айко и стерилизаторът със сушене на Авент го няма😭 вие откъде взехте?
Възхищавам ви се,че се справяте с пазар в тия седмици.Аз от суеверие смятах в 8ми месец да почна.Така се стечение бременност та,че от 5ти месец почнах и ми отне плътно два месеца покупки.Влезнах в 8мия,не си го представям тепърва да вървях..с паднал хемоглобин,слабост в краката и крампи.Евала!

# 608
  • Пловдив
Потвърждавам за намалението в Хиполенд, за юнското не зная, но през май всяка година и ноември също пускат “луд петък”, който е цял уикенд и всичко е намалено на 25% реално. От години го следя, но е на различен уикенд, та и аз чакам. Бил е и покрай 22-24, бил е и на 10, ще видим как е тази година. Естествено, за да не останат по назад в Комсед пускат същите дни промоция, която е или отново 25% или 30% пак на всичко. Та може и там да си наготвите количка Blush
Аз така си купих всичко с първата бременност от едрите покупки и доста пари си спестих. И сега съм си наготвила кошарката next to me и чакам промото, за да я купя. Blush

# 609
Да, една служителка в магазина ми каза, че ще има намаление и през ноември пак. Аз също чакам, но за шишета, ваната и др. дребни неща. Малко ме е яд, имаше хубаво намаление в нотино миналите дни, сега дебна за код от някъде.

Иначе и аз категорично реших, че ще съм с някакво памучни дълбоки гащи и обикн. нощни превръзки. Грам не ми изглежда комфортно това бельо.
Вчера бях на преглед и бебето е наред, расте бая, вече е над 2кг въпреки че съм 34гс. Лекарката каза, че всичко е наред. Моя е седалищно и със сигурност ще съм секцио, но още не сме определили дата. За мой късмет, жената има отпуска точно 10те дни, които на мен ми се струват най-удачни (10-12 дни преди термин). Сега ще видя какво ще правим, то не пречи и сам да си избере дата човека, ама ако може да е поне края на май/нач. на юни 🤞🏻😬

# 610
Здравейте, тези дни съм с доста ниско кръвно и не се чувствам добре, предвид и диетата без захар, е доста по - трудно да го вдигна. Моята диета, въпреки усилията ми не дава исканите резултати, ще видим какво ще каже АГ в четвъртък съм на преглед. Аз също не съм купувала бельо и си карам с моето, но се замислих дали да не си купя няколко чифта бикини, които са за бременни и идват върху корема, така или иначе и след раждането ще си го имам още дълго време. И мен ме притесняват еднократните, че са малки размери и май не ми се рискува да взимам от тях. За сега ако всичко е наред съм се настроила за нормално раждане, предвид, че и бебка се обърна вече с главата надолу. Пазара за бебка ще започне тази събота с майка ми и каките, които също искат да участват. Wink Нямам търпение да взема вече нещата и да си ги наредя. Кошара ни дадоха, количка също ще вземем от една приятелка, която роди преди година и половина и вече са си взели по-компактна количка. Искам да ви питам, взели ли сте машинка за бял шум, гледам доста са модерни сега.

# 611
Взех на Unicorn baby машинка, забляна по всичките й реклами, но машинката доста ми хареса, че и сега си я ползвам за себе си, компактна е, онлайн "наръчниците" за сън, които предоставят пи покупка също ги изчетох.
Аз също се възхищавам на тези, които са в напреднали седмици и и са доста активна, та особено на Rarina, с пазар, йога и разходки. За мен е далечен мираж Grinning
Моите резултати излязоха и да, желязото е проблемът, заедно с феритина са под нормата - от утре ще почваме вливки, по препоръка на хематолог и АГ на Идафер, че явно вече са напреднали седмици и предпочитат на дози по 5 вливки. Б12 и фолиева са в норма, но на долна граница все пак също - там също ми смени с такива с по-бързо усвоявяне, че колкото можем да закрепим преди операцията.
Днес слязох от колата да вляза до ДМ - буквално няма 30крачки, седях вътре не повече от 5мин и ми причерня, почнах да виждам светкавички пред очите, замая ми се главата, стана ми лошо, че бързо ме прибраха. И преди да забременея ми се е случвало - обикновено когато събера границите, но вече въобще не съм за вървене и обикаляне. А само преди 2-3 месеца хемоглобинът ми беше на 120, желязото на горна граница, б12 в средата на нормата.

# 612
И аз купих на Unicorn машина за бял шум и си я ползвам, много е приятна. Препоръчвам. Heart

# 613
Аз взех едно плюшено зайче на Fisher Price, има опция за бял шум, за вибрации или за друга музика.

# 614
Не знам дали сте попадали на това:
https://www.hipp.bg/babyclub-landingpage/
Приятелка каза, че тя като беше бременна си е взела мострички така, та реших да пробвам да се регистрирам преди 5-6дена, след 2дни ми звъннаха да им кажа удобен офис на спиди и днес дойде:

Общи условия

Активация на акаунт