Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 33 698
  • 759
  •   1
Отговори
# 735
При мен обикновено гледа само тоновете, без бебето. Но за тази седмица се гледахме на ехограф, че последно на феталната бяхме гледали. Пулсът й беше 130, но май беше заспала и я разбудихме да я видим. Grinning Не е гледал за разкритие докторът, но аз имам още месец до термина. Слава богу, нямам контракции. Плацентата е втора степен, водите са в норма. Аз съм качила около 7-8кг макс. Другата седмица май ще ми издадат Направление за хоспитализация.
Относно завивките - на нас ни подариха чувалчета, които уж стават за всеки сезон (със свалящи се ръкави), но са малко по-големи. Та на първо време и предвид лятото, мисля да я завиваме с тънки одеалца.
Относно дрешките - и аз съм в клуба на изчистените - пастелни, бели, бежови. Grinning Ние също взехме от Mayoral за изписването ромпър, шапка и лигавник (последните 2 не знам дали изобщо ще ги сложат). Ще сложа отдолу някое изчистено боди от H&M с къс ръкав и само за пелената се чудя каква да е.
А относно морето - мечтаем септември да отскочим до Северното Черноморие, но да видим бъдещата ни шефка дали ще позволи. Joy

# 736
Момичета, мерси за инфото за чувалчета/пелена. Май и аз ще се подготвя и с двете, пък ще видим какво ще му хареса на господина.
А тези от вас, които ходят на тонове и са в Токуда, после АГ само тоновете ли преглежда или има и стандартен преглед на бебо?

aз веднъж само съм била, след като бе готов записът, ме викна докторът приоритетно в кабинета, разчете го, обсъдихме релевантните теми към момента и ме прегледа на ехограф, но без измервания, защото бях седмица след ФМ. Той така каза, предполагам  някой от следващите пъти ще измери. Но си имах време за въпроси.

И аз съм по бежовото и изчистеното засега, пък като разбира и си иска след време шаренийки - ще взимам, какво да правя Grinning Иначе са ми хубави и някои шарени десени, но просто не искам да изпадна в ситуация - боди с камиони, панталонки с крокодили, пелена с динозаври и чаршаф с жирафи примерно Grinning виждала съм такива комнбинации и нормално, като другото е за пране, та това ми е основен довод за по-семплички модели - всичко с всичко да отива.
Аз тепърва започнах поръчките на дрешки и HM са ми най-стилни и приятни откъм дизайн.

Откъм кг - аз също съм + около 7кг, 34 г.с.

# 737
При мен е запушена само лявата ноздра. Мъжът ми казва, че доста хъркам нощем, обаче няма какво да направя.
Относно темата за стрии - ползвам крема на Мустела, добре ми се отразява. Засега нямам, надявам се и да не се появят, но много се е опънала кожата и ме сърби ужасно. Ако ми се появт и после много ме дразнят, ще си направя татуйровка, за да не ги виждам.  Аз се мерих последно преди 2 месеца, оттогава не съм, че бях в ступор! +15! Не ми се мисли колко съм сега!
Ние сме планували да сме в планината през юли и август. Там си е студено дори вечерите, та няма да се претоплим Simple Smile. Закарахме легло и чершафи само, всичко останало ще вземем, когато тръгнем нам. Много приятели сме се организирали, може би повече от 10 семейства. Ще има и други бебета и мнооого деца.
Ако не ни се отразява добре, ще се приберем и така .. Нищо не е на всяка цена.
Една позната роди днес в Токуда, каза, че копие на брак за раждане (ако има брак) и копие на лична карта на бащата трябва. Има повишение на цените също. Утре съм на тонове и ще попитам за тази част Simple Smile

# 738
Момчета, може на някои от вас въпросът ми да им се стори глупав, но не мога да реша между самостоятелна и 2на/3на стая за престоя след реанимация (още 3 нощувки).
От една страна се притеснявам, че ако реша бебето да нощува при мен, да ползвам помпа през нощта и т.н., може да преча на другите майки в стаята. Освен това ще трябва да се срещна с посетителите им, в часовете за свиждане, което не знам доколко ще ми е комфортно. Не съм и от най-разговорливите хора, а ще се принудя да общувам, за да не съм груба, ако другите мамчета са общителни.
От друга страна самостоятелната стая си е перо, особено ако по някаква причина се наложи да останем по-дълго. А и нямам идея как ще ми се отрази изолацията в този момент.
Приятелките ми, които вече са раждали, ме съветват да съм в 2на/3на стая, защото самостоятелната не си заслужава, а и са си наглеждали бебетата, ако някой иска да иде до банята.
Как се чувствате вие по отношение на "проблемите", които могат да възникнат при споделена стая?

# 739
Аз също съм по-интровертна, но мисля да карам с двойна или тройна стая. Според мен се изтърпява, а и може би ще ми е добре да има с кой да общувам в такъв момент. Не мисля, че трябва да се притесняваш, че ще пречиш, другите също ще ти пречат в някакъв момент. На мен като не ми се говори просто не говоря и съображенията за учтивост не могат да ме накарат Simple Smile Та според мен, си зависи от теб. Ако ти се струва, че никак няма да ти е комфортно, може би е добре да избереш самостоятелна стая.

# 740
Аз съм се записала за самостоятелна стая, ако се наложи да е преждевременно раждане може и да нямат свободни. По принцип съм общителна в такива ситуации - когато лежах заради отлепването бях 2дни сама и 3дни с по още 3 жени. Постоянно си говорихме, която беше по-добре помагаше на другите, създадохме си приятелска обстановка в неприятна ситуация, а като бях сама ми беше на моменти депресиращо, въпреки че си имаше удобството да не се съобразяваш с някой друг. Вчера като бях на вливка също бях с  още едно момиче - много приказлива, много бързо минава времето.
За раждането обаче май предпочитам да съм сама - не знам как ще мине раждането, как ще е бебето, нито на друга жена. Все ми е в главата, ако на едната бебето може да има проблем и да не й го носят и колко ще е гадно да гледа друга майка с бебето си. Едното бебе може да плаче, да събуди другото, няма да знам емоционално как ще съм и не искам и аз да преча на друга жена. Освен това, че почнах да хъркам - там пак ще преча и създавам дискомфорт. Затова при наличие на единична - единична, ще мога да говоря с таткото по телефона спокойно, да се отпусна с бебето повече, да си пробвам да кърмя, да си му се радвам, което може би няма да ми е комфортно като за пръв път да го правя пред някой друг. Ако сме няколко в стая и всяка почне да звъни по видеоразговори може би пак ще си пречим. Иначе ако беше престой, който не е след раждане и няма да сме с бебетата още - щях да съм по-добре в двойна/тройна.

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 19:45 от genome

# 741
Аз ще съм в двойна.
В държавната едно време бяхме 3 майки, и беше много полезно за мен, особено защото едната роди 3то и ми помагаше (което принципно трябва да правят служителите, но нали). И аз съм интровертна, но в случая е полезно. То и за 3 дни работа...

# 742
С първото раждане бях в самостоятелна стая и ми беше ужасно скучно. Ходех по другите стаи, за да си говоря с другите момичета. Сега определено не искам да съм сама. Нито мъжът ми ще седи по цял ден, нито някой друг. Особено в началото не искам да идват хора, тъй като ще ми е паднал имунитета.
Ще идват само детето и баща му и най-добрата ми приятелка. За всички останали - по-натам... Не искам да има и струпване на хора на изписването, представям си, че може у дома да се съберем след това, НО НЕ и в болницата.

# 743
Здравейте, момичета как сте с хемоглобина?
Аз съм в 34+3 дни днес бях на преглед и ми взеха кръвни изследвания оказа се че ми е нисък 95 е като пия хапчета феро-фолгама и се мъча с таблетките на смарт хит да ги приема но ми е доста трудно с тях... притеснявам си какво ще каже доки и дали ще имам достатъчно време да го вдигна докато наближи момента за раждане..

# 744
На мен ми казаха, че ниският хемоглобин е нормален при бременност и никой не ме е карал да си го вдигам, и моя беше нисък.
Здравейте, момичета как сте с хемоглобина?
Аз съм в 34+3 дни днес бях на преглед и ми взеха кръвни изследвания оказа се че ми е нисък 95 е като пия хапчета феро-фолгама и се мъча с таблетките на смарт хит да ги приема но ми е доста трудно с тях... притеснявам си какво ще каже доки и дали ще имам достатъчно време да го вдигна докато наближи момента за раждане..

# 745
Момичета, подготвихте ли някаква аптечка за бебоците? Аз имам физ.разтвор, спирт за пъпчето, капки за колики няколко вида, пробиотик, клечки за уши, стерилни марлички и май май е това. На един курс онлайн в UK казаха, че да втория месец да не се дава парацетамол, та се чудя дали да да имам за резерва и какъв точно да взема

# 746
Благодаря на отзовалите се!🤍
Да,това е било тапата. С 50% скъсена шийка съм и с почти 3см разкритие.В болница лежа за задържане🙏🏻 В 33+6 съм
Какво стана, ходи ли на лекар?
Момичета,това на какво ви прилича?
Дали не е част от слузестата запушалка т.нар тапа? Извинявам се за снимката,не знам как да я скрия..

# 747
🙏
Нека всичко мине добре при теб, Тони!
Благодаря на отзовалите се!🤍
Да,това е било тапата. С 50% скъсена шийка съм и с почти 3см разкритие.В болница лежа за задържане🙏🏻 В 33+6 съм
Какво стана, ходи ли на лекар?
Момичета,това на какво ви прилича?
Дали не е част от слузестата запушалка т.нар тапа? Извинявам се за снимката,не знам как да я скрия..

# 748
Аз ще искам да съм в единична стая, въпреки че цената на стаята в Токуда е като в 5-звезден хотел Grinning
Мислих си доста време дали е добър вариант, но прецених, че така ще се чувствам най-добре. Надявам се да имат свободна такава, защото там е малко на принципа кой превари, той завари.
Това, което не ми харесва при двойната стая е, че не знам на какъв човек ще попадна. Ако по цял ден си говори с някой по телефона, дойдат приказливи роднини или нещо не се харесаме или не намерим общ език, само ще се изтормозя през целия престой. Затова предпочитам тишината и спокойствието Grinning Нямам против в общи помещения да се срещам с други майки и да си говорим.

Моят хемоглобин беше също нисък, пих Тотема в продължение на месец и половина и вчера си пуснах ПКК и излезе вече в норма.

# 749
Успех, Тони, всичко ще буде наред! 🙏
От аптечката аз също съм взела физиологичен разтвор-малки дозички, спирт 90 и 70 %,стерилни марлички, пробиотик, капки против колики,клечки за уши и взех от дм и едни памучни тампони за почистване за бебета на тяхната марка baby love.
За стаята аз клоня към самостоятелна, но само защото с мъжа ми искаме първите дни на първото ни детенца да сме си заедно, колкото се може повече, а придружител може само в единичните стаи. 😊 Но и аз съм в Токуда, а там напливът за единични стаи е огромен, така че не съм оптист, че ще се доредя. 😄

Общи условия

Активация на акаунт