🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #5: понеделник и вторник, 20:00

• 114 812
  • 2 246
  •   1
Отговори
# 1 680
  • София
По повод Виктор. Много грешите, че неадекватността му е поради неопитност и пр. Още на 15 г си личи кой ще е пич, мъжкар и успешен с жените. То идва отвътре. Нарича се присъствие, самочувствие, вътрешен баланс и пр.  Други за съжаление и Виктор е от тях са празни. Те нямат присъствие съответно няма как адекватно да общуват. Виктор не толкова, че го тегли към другия бряг колкото жените са огледало на неговите дефицити, което той не може да понесе. Иначе думите, които изрича не са лоши, но това е все едно да общуваш с изкуствен интелект. Може да ги каже супер неща ама нищо не усещаш като емоция.
Съжалявам с жените, които живеят с "пич", който обяснява как пляскал всяка вечер някоя в дискотеката, извинете чалготеката, и после си тръгвал с парцаланите. За мен такъв, ако го срещна на улицата, ще го заобиколя, то плаче за антибиотици и детоксикация на черния дроб, преди да е станало твърде късно. Жалко за децата му, че ща със същите дефицити като Виктор, такава излагация е тоя Мартин и то в ефир.

Той Мартин беше ясен отначалото, че е боклук, но поне прави шоу. Иначе малката я изигра добре да си покаже истинското лице.

# 1 681
На 18г живееш с родители. Къде са тези родители?? Да възпитат..да насочат детето??? Няма ги...болно и развалено семейство и среда има Йоана.
Да й обяснят кое е редно . Кое е добро и лошо за нея...няма братче.
Те даже я хвалят..мииии...ко да кажа...изтървана раЛта идваща от семейството Close
Напълно съгласна. Даниела пасти да яде, Йоана на 20 им скрива шапката с болни амбиции.

# 1 682
Големи очаквания имате към едно 20 годишно момиче, което е било реално на 18 - 19, когато е срещнало батко си. На тази възраст и момичетата, и момчетата нямат грам акъл в главата, въпреки, че се правят на много зрели и големи. За тях доказването на любовта има много различен смисъл и са готови на всякакви глупости, за да го направят. Лично аз знам и за много по-фрапиращи случаи от този с Йоана, единия с момиче, отгледано в много добро семейство с чудесни и отговорни родители. Като превъртя от любов по едно момче от Италия, като изпадна в една депресия, като отказа да се храни, да ходи на училище и да става от леглото, та в чудо се бяха видяли техните. Разговори, приказки, обяснения как не е за нея - нищо не помогна. Така че не се знае какви ги е правила вкъщи Йоана от любов по батко си, за да се стигне до там родителите й да клекнат и да се примирят. В такива случаи само казвам - дано не ми идва до главата, че и аз имам дъщеря, която тепърва влиза в пубертета и не се знае, кога и как ще я удари съчмата.
Това с неяденето след разочарование в любовта, макар и вредно, е по-нормално за чувствителните хора. Когато си дълбок човек, но без опит, след първа връзка, изживяваш някакъв вид  депресия. Премисляш неща, търсиш нещо навътре в себе си. И от това, замръзваш за дейности от битов, социален и физически план.
Когато обаче си повърхностен човек, без свян, ходиш да се фръцкаш, да вдигаш скандали и да се съревноваваш в ефир като вадиш кирливи ризи.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 10:38 от Linda*kiss

# 1 683
  • София
На 18г живееш с родители. Къде са тези родители?? Да възпитат..да насочат детето??? Няма ги...болно и развалено семейство и среда има Йоана.
Да й обяснят кое е редно . Кое е добро и лошо за нея...няма братче.
Те даже я хвалят..мииии...ко да кажа...изтървана раЛта идваща от семейството Close
Напълно съгласна. Даниела пасти да яде, Йоана на 20 им скрива шапката с болни амбиции.
И аз съгласна.
Йоана е изключително пошло и неприятно същество, явно няма създадени никакви устои в семейството. Ясно е, че в Ергена като цяло не влизат стабилни и стойностни хора, но това момиче пробива дъното по всички показатели, пък нека е най-голямата хубавица. Като си кух вътре, няма значение каква фасада ще си докараш с корекции и т.н.
Корекциите пък дори не са добре направени - прекалени и състаряващи са, прилича на 30 годишна.

# 1 684
Попадна ми едно клипче с Йоана от Преди обед може би. Имали връзка с Мартин две години с прекъсвания, тоест тя е била на 18. Искала да подчертае, че той никога не я издържал, само и е правил подаръци. Това вече ме изуми, до завършване на училище, което е  към 19 години не е ли нормално родителите да те издържат. Доста странно е още на 18 да се оглеждаш за някой, който да те издържа.  Което повдига въпроса за Даниела, Мартин една ученичка не е издържал, която има нужда от джобни основно Joy как се очаква да издържа жена, камо ли Даниела.

# 1 685
  • София
Само аз ли не виждам нищо гейско във Виктор ?

По-скоро ми изглежда досаден и безинтересен, лишен от харизма и непринуденост в общуването. Щом се бута в реалити формати не ще да е свит, но няма излъчване на уверен мъж. Или не осъзнава колко е неуместен в ролята си на Ерген, или не му дреме.

А вие какво искате ? Мъж на 20-тина години да е отракан като войнишко канче ?. Няма начин.

Всеки мъж преминава през начинания, които в по-късен етап от живота си смята за грешка.
Възмъжаването се случва основно по трудния начин, а именно, когато правиш грешки и се учиш от тях. Не е имал късмет да се роди богат, да учи в чужбина, да притежава бизнес. Всичко тепърва му престои. Увереността ще дойде в един момент, но няма да е сега.

1. Не е на 20, а на 25. Немалка разлика.
2. Имам поглед върху младежи на 18-20 години и виждам, че това кой е уверен, речеват, забавен и общителен опира до характер и природни дадености много повече, отколкото до възраст или пари. Може би и до семейна среда, но не всички момчета, израснали без баща стават притеснителни, несръчни и неумели.
3. Често ми се свива сърцето за Виктор, много повече изпитвам неудобство за него и от него, отколкото да имам изисквания или очаквания да бъде различен. Но не става за реалити формати, така че искам да може да си даде сметка за това.

# 1 686
Съглана съм, че при Йоана проблемът идва от родителите. Паднала си е по Мартин, била му любовница – случва се, грешка на младостта да избере точно такъв. Не заради възрастовата разлика, а заради гадния му характер.
Но, когато са видели накъде върви тази връзка е трябвало да ѝ помогнат да осъзнае какво се случва.
Ако тя беше обикновено момиче, без корекции и ламтене за популярност, бих я съжалила.
Ако тя беше обикновено момиче, без корекции и ламтене за популярност изобщо нямаше да попадне в полезрението на Мартин.

# 1 687
Аз пък напълно вярвам на Йоана. На почти нейните години имах сходна ситуация - не с чичак, ами с бивш който хем уж беше тръгнал да гради нещо ново, хем се опитваше да ме мотае. На тая възраст сме отмъстителни и гадни и много държим да му остане влага. И на 22 още съм така и е по-силно от мен. На нейно място всичките кирливи ризи щях да съм извадила, тя пак малко каза.

# 1 688
Не вярвам грам на Йоана. Според мен вече е предупредена и вчера говореше само добро за Мартин.  Гледах всичките и участия нова плоча върти.
Убедена съм, че загуби и се.. а понякога, с Мартин след изцепката си. Дано е доволна, вече няма да я закача.

# 1 689
Отмъстителност и злоба са недостатъци, свързани не с възрастта, а с характера. Даже смятам, че за един млад неопитен човек не е толкова характерно да е озлобен в случай на разочарование, защото още не е натрупал толкова много горчивина, която се акумулира с повечето опит и години.

# 1 690
Аз идвам от среда, в която всички бяха деца на интелигентни и успешни родители, добри семейства, възпитание и т.н. Винаги е имало излизащи и с по-възрастни, и с женени/обвързани, и с кофти хора.
Ммм не знам. И аз съм от такава среда и момичетата, вече жени, с такива връзки са без изключение с проблемни отношения с бащите си.

Да, родителите са заедно, успешни финансово и в очите на обществото, дори може да имат окей отношения помежду си, двойка за пример, но нещо между бащата и дъщерята куца. Дали много критикува и изисква, дали е свръхконтролиращ и налагащ се или пък емоционално отсъстващ. Също много наивни и мекушави бащи, тип неспасяеми добряци, може да са проблем, парадоксално.

Няма как да знаем какво е вътре в семейството на Йоана.

Скрит текст:
За моя баща знам, че само да му се обадя в 3 сутринта, че някой ме тормози, той ще запали колата и ще кара като луд до другия край на континента ако трябва, без да спи и без да яде, ще дойде, ще го изхвърли от нас и ще си ме прибере вкъщи. Познавам жени в подобни ситуации, които продължават да поддържат отношения с насилници, защото им помагат с ремонта на къщата им примерно (чисто физически), а няма кой друг. И се чудя бащите им, в добро здраве и форма, хем знаят за токсичните връзки, нормални ли са и защо не отидат да сглобят мебелите и измажат стените на дъщерите си.

# 1 691
Аз по отношение на Йоана ще кажа това - на неин фон, Даниела чак ми хареса.

# 1 692
Ние,майките с дъщерите, мислим,че като ги възпитаме добре,няма да попаднем в такава ситуация. Ами ,не сме застраховани. С малко намигване ще кажа: По- добре да легне с някой на годините на баща си,отколкото с някой на годините на дядо си.

# 1 693
То пък кой знае каква отвратителна злоба е изляла по Мартин, сякаш го е псувала или унижавала Казала е истината за мотаенето и , пък който има глава на раменете си , да си прави извода. В интернет пространството се лее много повече злоба и то към хора , които дори не са ни зарязали

# 1 694
Въобще не ме възмущава, че бил на годините на баща ѝ, нейн живот, нейни чувства, нейн избор. Стряска ме обаче причината, поради която е с него на толкова млада възраст. Няма чувства там, има драпане със зъби и нокти да си в тази среда. Вложило е момичето средства да ѝ съответства и иска да бере плодове от вложението. В момента, в който се появи друг подходящ кандидат за ракета-носител, Мартин ще бъде забравен.

Общи условия

Активация на акаунт