Могат ли мъжете и жените да са наистина само приятели?

• 4 678
  • 168
  •   1
Отговори
# 60
  • Somewhere far away
Отговарям директно на заглавието на темата - да , могат , стига и двамата да имат желание, да имат общи интереси и да на се образуват чувства или други мераци от страната на единия.

# 61
Не знам защо някой би правил подобни неща за приятелите си. За мен е обсебващо и слугинско. Отчаян начин да привлечеш някого. Чак страшно.

# 62
Могат да са само приятели, ако няма физическо привличане между тях. Особено, ако си имат други жени/мъже, с които са си гаджета и от там нито единият от не си търси секс и връзка.

В твоя случай, ти попадаш на сами мъже, и ти си сама жена. И почваш да се себеотдаваш на мах. Е какво очакваш? Харесва им това, което предлагаш, та чак питат и за още! Satisfied

По-скоро притеснителното е как ги описваш като пропадняци, сам самички на света и плачещи във възглавницата. Какво би те привлякло да се сприятеляваш с такива личности? Все едно си намерила някое въшливо коте на улицата и се трогваш веднага, прибираш го и започваш да си го обгрижваш. Да, ама не е коте - мъж е, сещаш се за връзката между мъжа и секса, надявам се. Sweat Smile

# 63
  • По света и у нас
Авторката точно се подлага като някаква отчаяна фенка, и без да се осъзнае ги кара да си мислят, че те са много авторитетни след като, тя като някаква абсолютна слугиня им разхожда псетата и ги чака да се иза*ат….

Щом тази стратегия работи за теб и ти се радваш, че всички се влюбват в теб - Ок. Колко от тези мъже ще те третират нормално ако станете гаджета, нямам представа.

Ако все още се чудиш защо се влюбват - влюбени са в това че си безплатна слугиня. И аз бих била влюбена в теб ако ми масажираш краката и ми метеш подовете безплатно, даже ще се омъжа за теб!

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 08:31 от PriMadonna

# 64
  • София
Да го кажем по този начин... Има си пакет "приятелство". Пакет "несериозни отношения". Пакет "сериозна връзка". Ти в момента вадиш от пакет "сериозна връзка" и го раздаваш на приятели. Чак като те слушам, ми звучи като да се правиш на по-глупава, отколкото си - явно ти харесва вниманието и си чешаш егото, че си желана. Едва ли толкова не можеш да се досетиш, че като правиш жестове, които едно гадже прави, за приятелите си мъже, те ще се назландисат за нещо повече.

Ако пък е реклама, рискуваш някой да се отблъсне, знаейки че не са специални жестове, а го правиш под път и над път за всякакви мъже.

Другият вариант е да ти липсва животът на обвързана, да имаш нужда да обгрижваш някого и да правиш типичните за сериозни отношения неща. И понеже не си във връзка, да прехвърляш тези нужди върху приятелите си. Това хем е малко тъжничко за теб, хем малко гадничко спрямо тях, защото е леко подвеждащо и използваческо - уж правиш нещо за тях, а всъщност ги ползваш да задоволяваш твои дефицити без да имаш съответстващите намерения. Може би трябва да си потърсиш сериозна връзка.

# 65
  • София
От над 30 години съм с най-добрия си приятел. Даже имаме 5 деца.
Още ми е приятел, но и досега не го обгрижваме чак толкова като описаното.
И мъже приятели имам - общи със съпруга ми са повечето, но приятелство без дистанция няма. И за приятелките важи. Човек трябва да има достойнство, а не да се превръща сам в обслужващ персонал.
Даже да е вярно описаното от авторката, надали се влюбват в нея. Просто решават от това поведение, че тя е влюбена и пробват да подхранват нейните чувства, за да продължи да им е удобна.
Авторе, насочи тази енергия към създаване на собствена връзка и там влагай тези грижи, вместо да си губиш времето, но и тогава не поемай ти всички грижи, за да те уважават. Или си вземи домашен любимец.

# 66
Виждам, че си изключително неориентирана и най добронамерено те съветвам да не се занимаваш с такива глупости и да си играеш с чувствата на тези мъже. Явно те харесват, ти чрез нещата които описваш и правиш за тях им продаваш съответните сигнали,  после даваш на заден. Не е добре това, а и до колкото си спомням се усещаш по някое време като се разкара човекът,  че май си имала и други чувства.
На въпросът ти от заглавието,  да може,  но не и по този начин.  Аз също съм имал чисто приятелски чувства към жена, която не ме привличаше физически,  но с времето тя искаше да преминем границата и ми беше много трудно да и отбивам мераците без да замине приятелство ни. С най добрата ми приятелка нещата бяха по сложни, там имаше привличане по начало и при двамата, което не можа да се осъществи във връзка по ред причини, за това го играхме на приятелство, не завърши никак добре и за двамата особено за нея.
Така че наистина не се занимавай с глупости,  търси си човекът, който ще ти е и най добър приятел,  и любим, и любовник, а не за всяка от тези функции различен.

# 67
  • Washington,USA
Могат да са само приятели, ако няма физическо привличане между тях. Особено, ако си имат други жени/мъже, с които са си гаджета и от там нито единият от не си търси секс и връзка.

В твоя случай, ти попадаш на сами мъже, и ти си сама жена. И почваш да се себеотдаваш на мах. Е какво очакваш? Харесва им това, което предлагаш, та чак питат и за още! Satisfied

По-скоро притеснителното е как ги описваш като пропадняци, сам самички на света и плачещи във възглавницата. Какво би те привлякло да се сприятеляваш с такива личности? Все едно си намерила някое въшливо коте на улицата и се трогваш веднага, прибираш го и започваш да си го обгрижваш. Да, ама не е коте - мъж е, сещаш се за връзката между мъжа и секса, надявам се. Sweat Smile

Хич, не мога да кажа, че са западнали. Обикновенно са или хора на изкуството или работохалици IT-та. Лошото е, че са по - интровертни. Иначе аз не търся с никой нищо, ще намаля услугите обаче

# 68
  • София

Хич, не мога да кажа, че са западнали. Обикновенно са или хора на изкуството или работохалици IT-та. Лошото е, че са по - интровертни. Иначе аз не търся с никой нищо, ще намаля услугите обаче
През годините се е случвало да съм нечий единствен приятел и после да разбирам защо. Отдавна страня от хора без приятели, все едно дали се определят като интровертни или друго. Като консумира твоето приятелство не е интроверт, нали? Намери си нормални приятели и имайте нормални отношения, независимо от какъв пол са. Нямаш ли приятелки? Или само мъже на детска кухня?

# 69
Не да намалиш, а да спреш такива услуги.

# 70
Това че в един даден момент от живота си човек няма приятели не го прави едва ли не некачествен човек. Просто може да е бил използван от разни хора, които се пишат приятели, и в един момент да е прекратил контакт с тях по тази причина. А завързването на нови приятелства не винаги е толкова лесно и просто. Но в случая тези мъже видимо се възползват от теб, а ти не можеш да го схванеш сякаш. Приятелки жени нямаш ли, че се буташ толкова при мъжете?

# 71
Защо ми се струва, че зад този въпрос има нещо друго, което се крие?
Честно казано, някакси не ми се връзва да правиш толкова много неща за другите, иначе според мен е логично да започна да идват някакви оферти. Въпросът е какво се случва като започнат да идват такива писма? Режеш ги, прекратявате отношения?

# 72
  • София
Това че в един даден момент от живота си човек няма приятели не го прави едва ли не некачествен човек. Просто може да е бил използван от разни хора, които се пишат приятели, и в един момент да е прекратил контакт с тях по тази причина. А завързването на нови приятелства не винаги е толкова лесно и просто. Но в случая тези мъже видимо се възползват от теб, а ти не можеш да го схванеш сякаш. Приятелки жени нямаш ли, че се буташ толкова при мъжете?
И аз съм мислела като теб, но се оказва, че не е даден момент и всеки има някакви други приятели, тези, които нямат не са един вид, но е по-добре човек да поразрови и да помисли защо, преди да се хвърля да ги съжалява и спасява. Сигурно има и други случаи, но просто аз не съм ги виждала.

# 73
От личен опит мога да твърдя, че има мъже, които ценят много повече приятелството с една жена, отколкото непременно да правят секс с нея. Особено, ако са семейни. И в никакъв случай жената не е грозна. Не ги мислете мъжете за глупави, че искат да имат грозни жени за приятелки. По-скоро се сближават, защото я харесват, но не могат да я имат и са доволни да ѝ бъдат приятели, за да са близо до нея.
Обаче случая на авторката ми е странен. Толкова много раздаване за приятели, не ми се струва нормално. Ако тя се чувства добре, да, но да не се почувства използвана в даден момент.

#БГМлоялнапрограма

# 74

И аз съм мислела като теб, но се оказва, че не е даден момент и всеки има някакви други приятели, тези, които нямат не са един вид, но е по-добре човек да поразрови и да помисли защо, преди да се хвърля да ги съжалява и спасява. Сигурно има и други случаи, но просто аз не съм ги виждала.

Има хора много трудно могат  да погледнат в себе си самоанализ и самокритика да си приложат.
Принципно може и малко литература да прочете по въпроса.
Ако пък не иска или няма време има си психолози.

Общи условия

Активация на акаунт