Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 53 050
  • 604
  •   2
Отговори
# 315
Бихте ли споделили женската аудитория, имали ли сте проблем със зацапване преди цикъл, по точно по време на овулация през първия месец на прием на лекарството? Розаво зацапване. Отшумява ли или се появи и в другия месец? В момента изчаквам, но ако не спре ще трябва да търся ендокринолог и гинеколог. Четох, че по време на овулация понякога се появявало розово зацапване и не било проблем.
Още един въпрос, тези от вас, които ползват 💉 повече от 4 седмици, съхранявате ли я в хладилник? Благодаря

# 316
  • София
Аз имам зацапване преди цикъл, ама имам си го и преди Монджарото, сега малко по-продължително беше.

Аз само в хладилник я държа

# 317
  • София
Не съм имала зацапване. По принцип съм чела, че такова зацапване се дължи на повишен  естроген.

Съхванявам винаги в хладилник, на вратата.

# 318
Бихте ли споделили колко кг отслабнахте за 4 /5 седмици с първата 💉 от 2,5мг?

# 319
  • София
Мисля че 4 кг някъде

# 320
  • Варна
И при мен беше горе долу 4кг. Но при всеки е различно. Зависи от какви килограми започваш, колко вода първо изхвърляш.

Аз да питам за увеличаването на цените. Това само за Англия и САЩ ли ще бъде? В разни немски статии, прочетох, че цената се вдига от 01.09 за техните пазари. Дефакто не намерих никъде информация колко ше стува от 01.09. в Германия. В онлайн аптеките и дори тази, от която си купувам няма никаква информация на страницата си.
Сега се чудя дали да се пробвам да си поръчам още една писалка преди 01.09, въпреки, че последната я поръчах на 18.08. Дали няма да ме отрежат?

# 321
  • София
Здравейте,
Аз съм с ИР, вече достигнах 96кг, пробвала съм какви ли не диети, фитнес, много вървене, кантара никога не мърда. Смених вече 3 ендокринолога, глюкофаж пиех, но не ми помогна. С последният ендокринолог се разбрахме да пробвам с фитнес и да се върна, е, отново няма резултат.
Можете ли да ми кажете лекар, който изписва мунджаро, защото не виждам вече варианти за тези пусти кг. Вече се чувствам отвратително, др седмица сме на море и ми се реве, че пак ще треса сланини. Започнах да се изпотявам повече, болят ме коленете. Не си влизам в униформата!!!
Сега съм две седмици отпуск и ми се иска ако има как да започна, за да видя какви странични ефекти ще има при мен. Попринцип съм с анемия и ниско кръвно и съм свикнала да ми е лошо, да нямам сили и да ми се спи. Въпросът е, че влизам в съдебни заседания и не мога да си позволя разстройство и повръщане, както знам, че е при Оземпик. Отчаяна съм вече Sad
Търся лекар, който да ме вземе насериозно и да ми изпише нещо, което да ми помогне, а не само да ми обясняват колко съм дебела Sad

# 322
  • София
Здравейте,
Аз съм с ИР, вече достигнах 96кг, пробвала съм какви ли не диети, фитнес, много вървене, кантара никога не мърда. Смених вече 3 ендокринолога, глюкофаж пиех, но не ми помогна. С последният ендокринолог се разбрахме да пробвам с фитнес и да се върна, е, отново няма резултат.
Можете ли да ми кажете лекар, който изписва мунджаро, защото не виждам вече варианти за тези пусти кг. Вече се чувствам отвратително, др седмица сме на море и ми се реве, че пак ще треса сланини. Започнах да се изпотявам повече, болят ме коленете. Не си влизам в униформата!!!
Сега съм две седмици отпуск и ми се иска ако има как да започна, за да видя какви странични ефекти ще има при мен. Попринцип съм с анемия и ниско кръвно и съм свикнала да ми е лошо, да нямам сили и да ми се спи. Въпросът е, че влизам в съдебни заседания и не мога да си позволя разстройство и повръщане, както знам, че е при Оземпик. Отчаяна съм вече Sad
Търся лекар, който да ме вземе насериозно и да ми изпише нещо, което да ми помогне, а не само да ми обясняват колко съм дебела Sad

Аз съм пробвала всички на пазара лекарства и диария не съм имала. Никой не знае как ще реагира вашият организъм на дадено лекарство. Трябва да пробвате просто. Но според мен освен за самата цел отслабване, е добре да видите и какса ви някои кръвни показатели - глюкоза, инсулин, железен панел, щитиводна жлеза. И какво значи пробвах с фитнес и не стана - за колко време, колко пъти седмично, с какъв хранителен режим?

Не ви обвинявам, знам как се чувствате, боря се с килограмите от 18 години, от няолко години пробвам и с тези лекарства и режим. Много, много бавно. Но имам и здравословни проблеми, които също влияят, освен начина ми на живот. От скоро ходя на фитнес, виждам разиката как се чувствам, събудих мускулите. Не съм отслабнала впечатляващо, но имам малка стъпка напред. Целите са ми освен да намаля теглото, да се стегна и заздравя, да подобря кръвните си показатели.

Не се отчайвайте, на плажа, дори и 96 кг., може да се чувствате добре. То там не са само манекенки, има и такива като нас Simple Smile

# 323
  • Glasgow
Отивайте си на плаж и се радвайте на ваканцията си. Аз няколко поредни лета имах това безпокойство преди лятна плажна ваканция, цели бански, парео-та, tummy control модели и незнамсикакво...Реално на никого не му дреме, хората отиват за релакс, не на модно ревю.
За MounJaro съм чела за неразположение- и при мен само тогава беше- когато се минава към по висока доза, първите един -два дни. Може би като дойде този момент планирайте да сте в почивен ден и всичко ще е ок

# 324
  • София
Вики ако е за София ми пиши, мога да препоръчам моята, изписва, ама след като назначи изследвания и потвърди че сте подходяща за тях.

Иначе аз бях в подобно състояние, само че килограмите бяха +10, не само че не свалях ми и качвах, имах същите притеснения със страничните, изобщо не бяха толкова фрапантни, щом с малко бебе и работа ги издържах.

# 325
  • София
Отивайте си на плаж и се радвайте на ваканцията си. Аз няколко поредни лета имах това безпокойство преди лятна плажна ваканция, цели бански, парео-та, tummy control модели и незнамсикакво...Реално на никого не му дреме, хората отиват за релакс, не на модно ревю.
За MounJaro съм чела за неразположение- и при мен само тогава беше- когато се минава към по висока доза, първите един -два дни. Може би като дойде този момент планирайте да сте в почивен ден и всичко ще е ок
Да, точно! Взех да търся бабешки бански(цели) и да не ми се ходи…

Иначе аз не искам просто да отида и да ми изпише, задължително ще пусна всички необходими изследвания, за да видим как са нещата и да следим и за промяна в тях, не само в кг.

За фитнеса, 3 месеца ходих при треньор , два пъти седмично и вкъщи също тренирах, но оперираха майка ми и свекър ми и рязко нямаше кой да гледа децата, така че се наложи да го спра. Септември ще го подновя. Бях с режим и треньор и не свалих нито един кг, макар че бях по-силна, издръжлива и стегната. Трябва му някакво събуждане на моето тяло, за да започнат да се случват нещата. След първата бременност си върнах всички кг и бях 70кг, после имам един мисед с близнаци, който преживях много тебко, отключих емоционално хранене, стрес и си докарах ИР. Забременях 80кг и родих 96….после свалих и пак качих. Страшно е положението.

# 326
  • София
vikim23, има далеч по-страшни неща. Психиката не е по-малко важна. Подходете с идеята, че правите нещо хубаво за себе си с фитнеса, диетата, лекарството. А не че е страшно положението. Усмихнете се Simple Smile

# 327
  • Варна
vikim23 , много хубаво са ти написали момичетата. Плажа не го мисли толкова, а се наслаждавай. И аз бях като теб след второто ми раждане, ту нагоре, ту надолу. Пробвай също да броиш калории (калориен дефицит) Има доста приложения за тази цел. При тренировките не си свалила килоргами, защото си активирала мускулите, те тежат повече от сланинките. Трябва да мериш обиколки. Дай си време, приеми, че нещата няма да станат за една нощ, за един месец... Не го приемай като ограничение, че ще бъдеш на режим, а че искаш да си по-здрава, по-активна и нещата лека полека ще се случат.
Може би ако споделиш от къде си, момичетата в България могат да те насочат към правилния лекар.

На мен лично не ми е ставало лошо, може би единствено в началото ако много съм ограничавала храната. Иначе не съм имала разстройство, коремни болки или повръщане. Единствено май по-често от нормално се оригвам Flushed

# 328
  • София
Здравейте!Изписван ли е на някого Мунджаро след посещение на ендокринолог по допълнителна здравна осигуровка и поема ли се някаква част от сумата?Колеги се възползваха и дори операции си правиха покрити изцяло от застрахователното дружество,но за такъв медикамент....Благодаря предварително!
Не се поема. Мен ме отсвириха, защото било продукт за отслабване, въпреки че в амб. лист е описана ИР + всичко останало и, въпреки че имам около 7-8 г. история с ендокринолога.
Ендокриноложката ме предупреди, че ще откажат, защото и други пациенти са се пробвали.
За да се поеме от НЗОК пък, трябва да сте с доказан диабет.

# 329
Здравейте на всички. От вчера съм във вашите редици. Сложих си 1ва доза от 2.5 мг, но ми е изписана писалка от 5 мг. Стартирам от мноого кг.
Имам опит с оземпик (захар над 7 и инсулин над 25 преди години) и
Саксенда(не ми действаше).
Храня се ниско въглехидратно от години, което ми помогна да сваля захарта и инсулина.
По темата - вчера си сложих първа доза. Нямам странични ефекти. Вчера ядох що годе нормално(около 1600 ккал). Днес не знам от лекарството ли е или невъзможността за хранене, но съм на 2 бисквитки без захар(32 гр) и 100 гр пилешко на грил тиган. Следя калории.
Успех на всички и нека силата бъде с нас Grinning

Общи условия

Активация на акаунт