Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 37 370
  • 451
  •   2
Отговори
# 330
Здравейте дами и аз да се включа към темата. От май месец насам съм с мунджаро. С хашимото и ИР съм, и заради високите стойности от изследванията с ендото решихме да почна мунджаро. За пръв път през живота си ползвам такова лекарство и винаги бях скептична към тях. Заради високите нива на ИР вместо да отслабна повече качвах кг и стигнах 150кг(на 36г. съм). Та в май месец почнах с 2,5мг и свалих 5кг.После по предписание продължих с 5мг. Към момента съм общо с 12кг надолу и се чувстам супер.Храня се 2пъти на ден,не спазвам строг хранителен режим, но се ограничавам със сладкото и тестеното. По скоро ми изчезна апетита за сладкото.Всеки ден вървя 1 час, с тези килограми и да искам не мога да правя повече. Странични ефекти при мен няма , само в деня когато поставям дозата устата ми пресъхва и по време на жегите леко ми се виеше свят.Освен мунджарото ендото ми изписа и сиофор 1000мг за ИР. Като цяло тези 12кг са малко за моите килограми,но аз винаги свалям много трудно, тъй че аз съм доволна.Дано да съм била изчерпателна и желая късмет на всички в борбата с килограмите.

# 331
Здравей те. Препоръчайте ми ендокринолог който изписва Mounjaro за отслабване в района на Сливен или Стара Загора. Вече съм на 3 месеце Оземпик и съм свалили само 5 кг ефекта беше само първия месец от там застой а тези килца ми пречат вече доста имам да свалям едни 13 кг

# 332
  • Burgas, Bulgaria
Всеки ендокринолог може да Ви изпише Мунджаро с електронна рецепта, не се поема от здравната каса в Б-г.

# 333
Здравей те. Препоръчайте ми ендокринолог който изписва Mounjaro за отслабване в района на Сливен или Стара Загора. Вече съм на 3 месеце Оземпик и съм свалили само 5 кг ефекта беше само първия месец от там застой а тези килца ми пречат вече доста имам да свалям едни 13 кг
Това не са изобщо килца за сваляне… Вие минахте ли на 1мг доза на Оземпик.

# 334
  • Glasgow
Ние от вчера сме с новите цени, опитах да поръчам, нямаше 5мг, не ми се минава на 10 и поръчах 2.5, аз реално тогава най много свалих, явно докато се нагажда тялото. Не е обработена още поръчката, не знам дали изобщо имат и 2.5, защото и това ми се е случвало, да приемат поръчка и държат с дни, което е доста дразнещо, не можеш просто да им кажеш да я оставят някъде в офис, защото е в охладена опаковка 😏
Платих 149.90£ за 2.5мг, което не е много голямо увеличение, беше към 130, но 10мг е £278.90. Не мисля, че ще дам толкова, освен ако не ползвам както някой тук спомена- два месеца по висока доза вместо по ниска един.
Тези търгашески номера, значи на 31 август нямаха, на 1 септември проимаха на новите цени🤬

# 335
Здравейте аз от известно време съм на Оземпик 1мг . Но обмислям преминаване към Мунджаро ,моя ендокринолог каза, че директно ще мина на 5мг ако решим да прехвърлим. Интересувам се … тези от Вас ,които са на тази доза … как си чувствате,как върви кантара и смъкването на кг. До сега съм 17кг надолу ,но за оптимални килограми ме чакат още доста за сваляне. Също така ми предложи нещо интересно. Да си взема писалка от 10мг и понеже сестра ми също е на терапия да ползваме една писалка двете като си слагаме по 5мг ,разбира се с различни игли,за да избегнем изхвърлянето на лекарството или използването му извън упоменатия срок на годност. Това как Ви звучи ,би ли могла ,така да се използва писалката. Много благодаря предварително,че ме изчетохте .

# 336
  • София
Джокер а защо не взе 10 и да я слагаш на завъртания? Така по евтино излиза

Бонбон за мен е безотговорно да се ползва от двама една писалка, иглата има допир до течността, нищо че се сменя. Иначе на 5 аз свалих много, но нямах много за сваляне, 10 кила някъде. При всеки различно действа

# 337
  • Glasgow
Ами не знам, психологически близо 300£ ми се стори доста Grinning постоянно излизаха банери да помислим да минем на Wegowy (Ozempic), може би наистина се очакват проблеми с доставки, wegowy е и по евтино. Знам, че има в темата хора минали от Оз на МJ, но има ли обратното?

# 338
  • София
хахах да, и аз тук кихнах 700 лв за 7.5 мг, ама сега я цепя за 2.5 мг и ще изкарам дълго с нея, макар че не знам как ще обясня на ендото че не съм и следвала препоръките.

Това което гледах за Вегови е че е доста по агресивно и страничните са доста по-силни, а резултатите са доста по незадоволителни, но пък всеки организъм понася различно.

Мен много ме притеснява косопада... направо шепи падат, ще си ходя слаба и плешива хахах, хубавото е че почнало е нова коса да излиза, ама е брутално, сигурно съвпада и с есенния косопад, ама аз съм с много гъста коса и сега ми става супер гадно

# 339
  • Варна
Маце, и аз преди се оплаках от косопад, също като при теб, цели шепи събирах при всяко ресане и целите ми дрехи бяха в косми. Подстригах си косата, взех биотин, пия и селен и като, че ли малко намаля. Не е още като преди, но мисля, че е малко по-добре. Навсякъде пише, че косопада е временен. Явно е нужно да изчакаме и да пием витамини.
Аз съм в Германия, цените при мен все още не са променени- 2,5- 206 евро, 5-276 евро, 7,5- 383 евро, 10- 383 евро и т.н.
Заради цените бях дълго на 2,5. Последно си взех 5 и я деля на 2,5. Но си мисля сега направо да взема 10 и да деля.  Стига да успея, защото като съм на 5 ми дава да надградя до 7,5, ама 7,5 е същата цена като 10 и ще ги моля да ми изпишат направо 10.
Иначе се чувствам добре, няма странични, прилошава ми малко само ако се залисам и дълго време не се сетя да ям. Кантара пак се размърда, което си е стимулиращо. Simple Smile

# 340
  • София
Aз за 1 седмица съм -1,2 кг . Като че ли очаквах по-бърз резултат. (имам кила за сваляне + ИР + хипофункция)
Опитвам се да се храня по зоната и в по-малко количество.
Като страничен резултат засега отчитам диария през първите 3-4 дни. Вчера сложих втората доза от 2,5 мг.
Моята схема е 1 м 2,5 мг и после 5 м по 5 мг. Декември - контрола.
.

# 341
Джокер а защо не взе 10 и да я слагаш на завъртания? Така по евтино излиза

Бонбон за мен е безотговорно да се ползва от двама една писалка, иглата има допир до течността, нищо че се сменя. Иначе на 5 аз свалих много, но нямах много за сваляне, 10 кила някъде. При всеки различно действа
И на мен така ми се струва ,определено не смятам така да се ползва. 10кг но за колко време ?
😊
Също така ме интересува, какво казват вашите лекари за използването му извън упоменатия Срок на годност..притеснявате ли се от възможни странични ефекти ,някъде четох ,че се компрометирало и спирал да действа има ли нещо подобно ?

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 13:00 от Бонбон911

# 342
  • София
Свалих 10кг за два месеца и още два за последния месец, сега съм на плаващи 11-12 кг свалени, повече от това не искам и за това сега боцкам 2.5, иначе трябваше да съм на 7.5 в момента, но аз на 5мг бях с много силно подтиснат апетит, два дни почти не бях яла и имах ужасни болки в корема, тааа не е за мен 5

За срока, на своя глава го правим

# 343
Свалих 10кг за два месеца и още два за последния месец, сега съм на плаващи 11-12 кг свалени, повече от това не искам и за това сега боцкам 2.5, иначе трябваше да съм на 7.5 в момента, но аз на 5мг бях с много силно подтиснат апетит, два дни почти не бях яла и имах ужасни болки в корема, тааа не е за мен 5

За срока, на своя глава го правим
Благодаря за отговора.
За срока… колко след редовния срок го използвате и забелязва ли се някаква промяна в действието…примерно да не действа както дозите които са в срок.
 П.п това е чисто информативно за мен заради многото различна информация ,която прочетох за мунджаро .

# 344
Минавам за бърз отчет, първа седмица -1.7 кг(може и повече да са, но започнах да се тегля на 3тия ден, чак вчера се сетих и за обиколки)
Това е вода, имам още около 1 кг може би. По принцип се храня нисковъглехидратно, но август му бях изтървала края и съответно бях около 3 кг нагоре.
Нямам странични ефекти, освен съхнене на устата. На моменти чувствам едно като слабост, но според мен е от намаления калориен прием. Приемам около 1300-1500 калории със зор. Наблягам на протеина, ходя по поне 10к крачки и гледам 17 месечно диваче. В момента не тренирам, просто като се сетя през деня правя клекове, напади и лицеви опори.

Общи условия

Активация на акаунт