Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 37 016
  • 444
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Защо да не са кг за сваляне? Аз имах толкова и само с Монджарото успях да ги сваля, след 3 провалени опита на калориен дефицит и то с изготвен режим, калории специално за моите нужди (с ИР), стигах за 3 месеца до -5кг и всичко обратно качено че и отгоре...

# 346
  • София
Маце, ти продължаваш ли с Мунджаро и още ли сваляш? Аз видях вече 63 на кантара, но ми се иска да падна до 58.

# 347
  • София
Продължавам да, на 2.5, аз съм на 56.6 тази сутрин, при стартови 68, достатъчни са ми Laughing. Имам час при ендото на 20ти да обсъдим как да продължим

# 348
Защо да не са кг за сваляне? Аз имах толкова и само с Монджарото успях да ги сваля, след 3 провалени опита на калориен дефицит и то с изготвен режим, калории специално за моите нужди (с ИР), стигах за 3 месеца до -5кг и всичко обратно качено че и отгоре...
Защото не са толкова голяма цифра на фона на килограмите на хора с по над 20 и на горе за сваляне. А и смятам ,че Оземпик би се справил с 10-15кг ,естествено за малко по -голям период от време от колкото Мунджаро и с малко повече търпение .

# 349
  • София
Ами вижте че не сваля... То не всеки реагира на всяко по един и същи начин. Монджарото е по принцип по добрия вариант

# 350
Здравейте дами! Включвам се и аз в дискусията, утре ми е 4та доза на 2.5 MJ след като ми откриха диабет тип 2, хашимото и ИР. Пия и глюковаж 1500 и акутирокс сироп всяка сутрин.

Засега нямам особени странични ефекти, леко замайване първата седмица, но тогава ми беше трудно да се храня достатъчно, но следващите седмици се нормализира апетита като пак е доста по-добре от преди и почти елиминира food noise-а. Засега съм свалила ~ 6кг, горе долу по кг на седмица, което е доста малко, имайки предвид че съм 150кг, но бавно и славно ще се борим. Следя калории и наблягам на протеин и включвам само от “хубавите” въглехидрати, нищо бяло и сладко.

Интересното е, че все още не виждам особен ефект от мунджарото върху кръвната захар. Разбирам че това е подготвителната доза и не се притеснявам, но си държа на гладно средно 6,9 като на няколко пъти съм скачала до 7.9 и 8 (на гладно и след хранене), като пак не съм консумирала нищо вредно. Ще ми е интересно да чуя има ли някой на моя хал и как се е повлияла КЗ при нея.

# 351
Здравейте на групата. Изписаха ми мунджаро и почнах да го ползвам. Трябва да си го плащам аз, защото касата не може да го покрие. Говорих с един приятел от Англия и ми предложи вариант- да отида лично до Англия там минавам на преглед в аптеката и ми го изписват.

Updated Mounjaro prices as of Monday 1st September 2025 13.00pm

Consultation: £20

2.5mg: £185

5mg: £215

7.5mg: £275

10mg: £275

12.5mg: £375

15mg: £375

Знаете ли друг по - евтин вариант за придобиването на мунджаро? И знаете ли как стои въпроса с пътуванет с него в самолета с две до четри писалки?

# 352
  • Glasgow
Можете ли да попитате в коя аптека може да се иде на място и да се изпише, моля? Аз питах в няколко и отказват, защото нямат лекар там (а са големи вериги аптеки). Моята доставка и днес няма да я бъде, поръчах на 1 септември, платена ескпресна доставка за следващ ден, още не е излязла от склада даже Sad

# 353
Казаха ми , че във всяка аптека могат да ти го изпише аптекаря срещу 20 кинта консултация. Било политика в Англия.

# 354
  • Glasgow
Няма такова нещо, трябва да има лекар в аптеката.

# 355
  • София
Мен тази схема ми звучи като "не съм толкова богат да плащам евтино" Grin, пътуване, престой, хранене и на края като дръпнеш чертата колкото тук... без гаранция дали ще успееш да вземеш

# 356
  • Glasgow
Ако има как да се запасите в България, съветвам, който смята да продължава да ползва да вземе за месец напред, защото сигурно и при вас идва тази вълна, има хора, които чакат над 3 седмици, обясняват, че много хора август месец в паниката от новите цени са се презаредили и заради това е кризата в момента.

# 357
Аз лично ще го съчетая с друго пътуване.
Дали в друга страна е по-евтино?
Питах в Турция, казаха ми 980евро от 15 милиграма

# 358
  • Glasgow
Онлайн аптеката дето аз ползвам в UK дава цена за 15мг £299.99, което е около 346,26евро, но няма да позволи да се поръча директно 15мг

# 359
  • София
тук май няма от 15мг все още, 10 май е макса.

Цените са над ЮКските та дано не стане и тук дефицит, имай предвид също тук че само ендокринолог може да ги изпише с електронна рецепта та не можеш да се презапасяваш, въведоха това преди няколко години тъй като имаше дефицит май за Оземпик и не достигаше за диабетици, също и инсулин не достигаше, та така въведоха контрол, даже и метформин не можеш без електронна рецепта да вземеш

Общи условия

Активация на акаунт