Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 36 803
  • 444
  •   3
Отговори
# 375
  • София
Здравейте, момичета.
Аз пак с тази "златна доза", но ми простете невежеството.
Вече съм на писалка 10мг, но дозата ми е 5мг. и дойде време за "златната доза". Питането ми е в тази писалка на колко мг се равнява тази доза, за да знам дали да я деля или да си я боцна цялата?

Благодаря предварително!

# 376
  • София
Ако си сложиш цялата златна доза, ще си сложиш реално доза от 10 мг. Трябва да я разделиш на 2, т.е. изтегляш 0,3 мл. и остават още 0,3 мл.,което е по 5 мг доза.

# 377
  • София
Ако си сложиш цялата златна доза, ще си сложиш реално доза от 10 мг. Трябва да я разделиш на 2, т.е. изтегляш 0,3 мл. и остават още 0,3 мл.,което е по 5 мг доза.
Много благодаря!

# 378
Много е гадно да си напишеш поста и без да искаш да обновиш страничката преди да го постнеш Grinning
Пиша си втори път нещата и заради вас и заради себе си Simple Smile
След посещение при ендокринолог и изследвания стана ясно, наднормено тегло с индекс 40 и ИР. Тези гадни килограми от 10 години ги боря, сваляла съм, после винаги качвам.
Та каза ми Мунджаро, скъпо е, но за теб не мисля че др ще помогне. Издаде ми рецепта за 6 месеца. Месец 1 - 2.5 мг, 2 - 5 мг, 3 - 7.5, 4,5 и 6 по 10 мг.
Отидох, опулих се на касата, ама взех си го. При първите две слагания на 2.5 свалих 8 кг, казах си супер. Нямам оплаквания, дори при мен само ефект, по малко хапвабе, не ми се яде сладко и тестяно, супер. Сложих си трета и четвърта доза, не мръдва кантара и това си е то. Звъннах през това време на лекарката ми за Златната доза, каза хвърляй, е не я хвърлих. Сложих си я 4 дни след четвъртата доза, меря се - нищо.
Днес си взех следващата писалка, 5 мг. не зная какво да очаквам. Утре ще си сложа първа доза от 5 мг., три дни след Златната доза от 2.5.
Та да попитам как се справяте с това плато, как постъпвате и със Златната доза?

# 379
Много е гадно да си напишеш поста и без да искаш да обновиш страничката преди да го постнеш Grinning
След посещение при ендокринолог и изследвания стана ясно, наднормено тегло с индекс 40 и ИР. Тези гадни килограми от 10 години ги боря, сваляла съм, после винаги качвам.
Та каза ми Мунджаро, скъпо е, но за теб не мисля че др ще помогне. Издаде ми рецепта за 6 месеца. Месец 1 - 2.5 мг, 2 - 5 мг, 3 - 7.5, 4,5 и 6 по 10 мг.
Отидох, опулих се на касата, ама взех си го. При първите две слагания на 2.5 свалих 8 кг, казах си супер. Нямам оплаквания, дори при мен само ефект, по малко хапвабе, не ми се яде сладко и тестяно, супер. Сложих си трета и четвърта доза, не мръдва кантара и това си е то. Звъннах през това време на лекарката ми за Златната доза, каза хвърляй, е не я хвърлих. Сложих си я 4 дни след четвъртата доза, меря се - нищо.
Днес си взех следващата писалка, 5 мг. не зная какво да очаквам. Утре ще си сложа първа доза от 5 мг., три дни след Златната доза от 2.5.
Досега се справях, но след като се върнах на 2.5мг. и зацикли кантара...ще се оправя с по-висока доза, най-вероятно

# 380
  • София
Боже, 8 кг за месец и се оплаквате от плато! Колко очаквате да свалите за 1 месец?

Аз от 5 месеца съм на Мунджаро и съм едва 6 кг.  надолу. Отчаяна съм меко казано, ям 1/3 от преди, никаква сладко, много малко хляб, спорт 1-2 пъти седмично фитнес по 2 часа тренировки, 1 път йога. Не знам вече какво да променя.

# 381
И аз съм в отбора на Мунджаро 2,5 мг.Първата доза я приех миналия четвъртък,нямам странични ефекти.на 41 години съм 150см висока 120 кг.имам да свалям доста.засега нямам назначена диета но пък ендото ми препоръча без мазно и люто.Обиколили сме всички всевъзможни аптеки и в Марешки го намерихме най евтино.Следя ви момичета и ви чета с интерес
Здравейте!Каква е цената в Марешки?
177 евро

# 382
  • София
Ауу да знаете ще махат златната доза, намалили са количеството в писалките.

# 383
  • Glasgow
И на мен ми се струва, че сегашната писалка е по малка Simple Smile ще докладвам. Моята поръчка пристигна най сетне миналата седмица, аз нали след малка пауза, защото нямаше наличности минах от 5мг на 2.5мг, ами не е внушение, просто ми спря отново апетита, докато в паузата между писалките апетитът се върна, че и по голям от преди.

# 384
  • София
От къде тази информация?

# 385
Имам въпрос, ако рецептата ми е за 6 месеца, само по 1 писалка на месец ли мога да взимам? И на датата на рецептата ли трябва да е?

# 386
  • София
От къде тази информация?

най-достоверният източник, Тикток Laughing, няколко видеа ми попаднаха и имаше снимки на новите писалки

Noway55 виж си как ти е изписана в еЗдраве, трябва да има изписано колко бр са и от колко мг. При мен беше също за 6 месеца, с 1 бр 2.5, 1 бр 5мг и 1 бр 7.5 мг

# 387
Доза се слага 1 път в седмицата. Слушайте лекаря и не си правете експерименти. Много добре сте свалила, даже е много като за 2 седмици. Бъдете търпелива! И не си играйте със здравето. Правят се и изследвания периодично, които проследяват за развитието на т.н панкреатит (нечест, но възможен страничен ефект от прием на препарата).

# 388
Здравейте,
Казвам се Елина и от днес съм активен член.Интересувам се от употребата на Munjaro.Аз съм на 50 и не знам дали имам някакви заболявания,но съм висока 172 и в момента тежа 88 кг.И така поръчах си Munjaro и вчера си бих първата доза,доколкото знам забавя метаболизма, а аз съм с хронична констипация от години (и от диетите съответно) и съм на Бизалакс може би от 30 години.Като дозата ми е доста висока.Отделно съм и на HRT т.е. хормонални лепенки,заради менопаузата.И така въпросът ми е има ли някой в моята ситуация и как се е справил с нея?

# 389
Здравейте! Аз бях писала преди да почна да приемам Мунджаро и сега да споделя малко опит. Вчера си бих 8-ма доза Мунджаро, като карах 4 дози х2,5мг и 4 х5мг, като за сега ще продължа на 5мг защото 7,5мг няма в нашата аптека, но ако спре да прави ефект, ще търся някъде. Аз съм наистина с много кг за сваляне. Юли 2024г бях 127кг, след прием на Глюкофаж 2000мг за една година и Саксенда за 6 месеца, свалих до 109,3кг, след което спрях всичко за 3 седмици, тъй като нищо не влияеше вече, плато. Ендото реши да пробвам Мунджаро, и от 24ти Юли 2025 до сега съм свалила на 102,5кг. Общо 6.8кг само на Мунджаро, фитнес 5 пъти седмично и калориен дефицит, като в това време бях и на почивка (ол инклузив), хапнах си някои нетипични неща и слава богу, само 800гр бях качила  които свалих веднага. Въпроса е, че в началото почти нямах симптоми, а сега напоследък ми прилошава доста, 2 пъти повръщах като ям нещо една идея по-мазно, не ми понася и се чувствам отвратително, иначе не съм с голям апетит, но не седя и гладна. Исках да ви дам съвет, да се мерите.  Имах седмица в която бях свалила много много малко, но по сантиметри само в талията бяха около 10см за 2 седмици, в крака и ръце също доста, така че, ако килограмите не са задоволителни, мерете, че може да се изненадате. Свалих от размер 52 на 46 и от ХХЛ на Хл/л. ИМА НАДЕЖДА! 🥳🥳

Общи условия

Активация на акаунт