Mounjaro (Тирзепатид) – някой ползва ли го? Споделете опит и резултати!

• 40 893
  • 511
  •   2
Отговори
# 165
Почти 2 месеца съм на 2.5 мг, не посмях да вдигна на 5, защото апетит нямам изобщо и мога цял ден да не ям. Дотук - 2-3 кг.

# 166
  • София
Catty m браво за инсулина! Това е страхотен резултат.

Ух и аз трябва да мина от неделя на 5мг и много се чудя дали да бия 2.5 или 5, сега сме на почивка и се чувствам много добре на 2.5, вкъщи ще видим дали съм свалила нещо, но като цяло е супер, нямам апетит, нямам желание за сладко, ям по веднъж дваж салатка и месце... Та се чудя. Колко завъртания е 2.5 на 5мг спринцовка?

# 167
  • София
Catty m браво за инсулина! Това е страхотен резултат.

Ух и аз трябва да мина от неделя на 5мг и много се чудя дали да бия 2.5 или 5, сега сме на почивка и се чувствам много добре на 2.5, вкъщи ще видим дали съм свалила нещо, но като цяло е супер, нямам апетит, нямам желание за сладко, ям по веднъж дваж салатка и месце... Та се чудя. Колко завъртания е 2.5 на 5мг спринцовка?

30 клика.

Аз лично не бих минала на по-висока доза, ако по-ниската ми поддиска апетита и отслабвам. За това и се надявам да се задържа на 5 мг., докато ми действа така.

# 168
  • София
Аз съм на трета седмица на 5 мг. Използввала съм една спринцовка от 5 мг, като в петък сложих златната доза. На 2,5 не свалях и нямах намаление на апетита. На 5 нещата са по-различни - намаляване на апетита, наяждам се  с малко, не ми се яде сладко. Пия вино обаче. Свалила съм 3 кг. Но нещото, коеот ме изненада днес е, че инсулинът ми е спаднал от 18 на 9 за това време, не съм падала под 10 никога. Кръвната захар беше последно 6, днес е 5,2.

Другият вторник съм на лекар, предполагам, че ще си продължа на 5 мг.
Привет, мога ли да Ви попитам спринцовката от 5мг колко седмици я ползвате?
Нещо много се обърквам от многото информация.
Аз съм на инжекция 5мг и от моята ендокриноложка предписанието е да я разпределя в 8 дози, т.е. приблизително 2 месеца. При тази инжекция това означава 30 клика. Вие така ли я разпределяте?

# 169
  • София
Явно ви е изписала писалка от 5мг, но дозата ви е на 2.5мг. В случая си броите 30 деления и ще ви стигне за 8 дози, като накрая ще остане още  от медикамента което може да изтеглите със спринцовка с игла и да си поставите. Това са 0.3мл или 12 IU  на спринцовката

# 170
  • Варна
Аз вчера си поставих първата доза от 5мг. Този път реших да се бодна в бедрото. Надявам се да се раздвижат нещата отново и да няма нежелани реакции. 

# 171
  • София
Аз съм на трета седмица на 5 мг. Използввала съм една спринцовка от 5 мг, като в петък сложих златната доза. На 2,5 не свалях и нямах намаление на апетита. На 5 нещата са по-различни - намаляване на апетита, наяждам се  с малко, не ми се яде сладко. Пия вино обаче. Свалила съм 3 кг. Но нещото, коеот ме изненада днес е, че инсулинът ми е спаднал от 18 на 9 за това време, не съм падала под 10 никога. Кръвната захар беше последно 6, днес е 5,2.

Другият вторник съм на лекар, предполагам, че ще си продължа на 5 мг.
Привет, мога ли да Ви попитам спринцовката от 5мг колко седмици я ползвате?
Нещо много се обърквам от многото информация.
Аз съм на инжекция 5мг и от моята ендокриноложка предписанието е да я разпределя в 8 дози, т.е. приблизително 2 месеца. При тази инжекция това означава 30 клика. Вие така ли я разпределяте?

CruellaDeVil го е обяснила подробно. Само да отбележа, че оставащата доза, т. нар. "златна доза", е пак от 5 мг. или е 0,6 мл. като се изтегли с инсулинова спринцивка. Както Круела е отбелязала, ако искаш да си сложиш пак 2,5 мг. доза, то трябва да изтеглиш само 0,3 мл., т.е. ще имаш две "златни дози" от 2,5 мг.

# 172
  • София
От кои аптеки освен Софармаси взимате в София мунджарото? Отказват да ми  издадат в Софармаси следващата доза от 5мг въпреки че рецептата си е активна и си пише частично изпълнена в еЗдраве и валидна до декември... Твърдят че трябвало да пише многократно а пишело еднократно, снаха ми е лекар и каза че в системата няма такава опция... Сега днес трябва да си взема нова писалка ... Ендото не вдига. Имам от златната доза и мога да бия него, но се ядосвам че не мога да си взема 🤬

# 173
Ако наистина е отбелязано за еднократно отпускане, ти трябва нова рецепта, повече от веднъж не могат да ти отпуснат по нея. Но пък тогава защо я пише частично изпълнена? Колко писалки са в рецептата? Нещо сигнатурата са омотали според мен. (Това е където пише каква доза на колко време).

# 174
  • София

Ей така изглежда, когато взимах глюкофаж беше по същия начин и можех да взимам по една опаковка без проблем...

# 175
Ами явно са дремали и са сложили отметка на еднократно изпълнение, не се сещам какво друго може да е от това което описваш. Дори и другото да е наред, това пак ги спира да отпуснат повече от веднъж по тази рецепта. Ръчкай си лекаря за нова.

# 176
  • София
Т.е не е до аптеката а и на други места ще откажат? Уф не ми вдига а не ми се гърми хилито... Ама май ще се наложи... Благодаря natka 🤗

# 177
Ако в една аптека виждат рецептата като еднократна изрично, в друга няма какво по-различно да видят - нали от едно и също място гледат. То е просто една отметка, не е да го вписват на ръка като попълват другото. Ако имаш излизане и имаш съмнения - иди и в някоя друга аптека и помоли да ти кажат как им излиза. Помоли примерно да ти проверят на коя дата може да ти бъде отпусната следващата и имаш ли валидна рецепта за нея.

# 178
  • София
Пусна нова, в нея е била е грешката

# 179
  • София
И аз последния път имах проблем с рецептата, пишело за 1 месец, нищо, че били 3 опаковки. Ендото издаде нова, но от Софармасите пак твърдят, че била едномесечна. Утре ще пробвам да взема втората опаковка, да видим ще има ли проблем. Предишната рецепта не създаде проблеми, не разбирам кой греши - ендото ли, аптеката ли...

Общи условия

Активация на акаунт